Neler Yeni

Yeni ekran kartı aldım ne yapmam gerekiyor?

nsdeaf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes
İyi günler dostlar, ekran kartım bozulduğu için yeni bir ekran kartı almak zorunda kaldım ve ilk olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. DDU ile driver silme rehberlerinde okuduğum kadarıyla anlatılanlar şöyle: eski ekran kartınızı takın, driverları silin ve kapatın sonrasında ise yeni ekran kartınızı takıp driverlarınızı yükleyin. Şimdi sorun şu ki benim eski ekran kartım bozulduğu için bilgisayarımı açamıyorum, görüntü yok ve sorum da şu eğer yeni ekran kartı ile pcyi açıp eski ekran kartının driverlarını öyle silsem, sonrasında yeni ekran kartımın driverlarını kursam bir sıkıntı yaşar mıyım? Ya da başka bi şekilde önerisi olan var mı?

EmrahGK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Emrah Güvenkaya
Instagram
emrah.guvenkaya
Eski ekran kartıyla açmana gerek yok, yeni ekran kartıyla da bilgisayarı çalıştırabilirsin. Yalnız biraz acele etmen gerekiyor sürücü çakışması yüzünden sürekli mavi ekran alabilirsin. Sürücüyü sildikten sonra rahatça yenisinin sürücüsünü kur.

nsdeaf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format maalesef imkanım dahilinde olan bir şey değil hocam.
O zaman dediğiniz gibi yapayım bir sorun olursa yine buraya damlarım nasıl olsa :) Teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

BurakReiS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
553
İsim
Burak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, işlemci gibi konular. Ayrıca da Valorant.
İyi günler dostlar, ekran kartım bozulduğu için yeni bir ekran kartı almak zorunda kaldım ve ilk olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. DDU ile driver silme rehberlerinde okuduğum kadarıyla anlatılanlar şöyle: eski ekran kartınızı takın, driverları silin ve kapatın sonrasında ise yeni ekran kartınızı takıp driverlarınızı yükleyin. Şimdi sorun şu ki benim eski ekran kartım bozulduğu için bilgisayarımı açamıyorum, görüntü yok ve sorum da şu eğer yeni ekran kartı ile pcyi açıp eski ekran kartının driverlarını öyle silsem, sonrasında yeni ekran kartımın driverlarını kursam bir sıkıntı yaşar mıyım? Ya da başka bi şekilde önerisi olan var mı?
Kasa da vga veya hdmi girişi varsa görüntüyü direk anakarttan alabilirsin. Veya arkadaşın da dediği gibi direk format atabilirsin.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yeni olanla ile açabilirsin eskiye gerek yok

EmrahGK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Emrah Güvenkaya
Instagram
emrah.guvenkaya
Niye format atılıyor hala anlamış değilim :D. Sıkıntılı durum sadece DDU ile sürücüyü silene kadar onda da en fazla mavi ekran verip bilgisayarı yeniden başlatır.

nsdeaf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eski ekran kartıyla açmana gerek yok, yeni ekran kartıyla da bilgisayarı çalıştırabilirsin. Yalnız biraz acele etmen gerekiyor sürücü çakışması yüzünden sürekli mavi ekran alabilirsin. Sürücüyü sildikten sonra rahatça yenisinin sürücüsünü kur.
Peki hocam sürekli mavi ekran alırsam ve işlemi gerçekleştiremezsem ne yapmam gerekir?

EmrahGK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Emrah Güvenkaya
Instagram
emrah.guvenkaya
Peki hocam sürekli mavi ekran alırsam ve işlemi gerçekleştiremezsem ne yapmam gerekir?
Hocam o sürücüyü silmekten başka çare yok :). Ayrıca ekran kartın tamir olmuyor mu? Aynı marka ise (AMD ve NVidia'dan bahsediyorum) sürücü çakışması yüksek ihtimal olmaz. Eski kartın ve yeni aldığın kartın modelini yazabilir misin?

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
ddu ile silip yeni driver kurup devam etmeniz yeterli.
İkinci el ise bir de furmark yapın
Anlattığın şekilde ilk kartı takıp o kart takılıyken driveri silip takılı olan kartın driverini kurabilirsin sıkıntı yok geçenlerde kendim yaptım

Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Berk Hasan
ne aldın ortağam kart olarak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,642
Üyeler
167,691
Son üye
v2koray
Top Bottom