Neler Yeni

Çözüldü✓ Yeni ekran kartından sonra pc açılmıyor

shensh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Buğra Han
Merhaba, bilgisayarımda normalde "Ryzen 5 3400g" vardı apu olarak kullanıyordum "Radeon rx 6600 dual V2 8gb 128 bit" Ekran kartını aldım, fakat monte ettikten sonra bilgisayar açılıyor, yani fanlar dönüyor klavye ve kasanın ışıkları dahil geliyor ama bilgisayar asla açılmıyor ve öyle kalıyor. Bunun işlemcinin apu özelliğinden kaynaklı olabileceğini düşündüm. Psı-e kablosunu çıkardım ve bilgisayarı yeniden açtım, fakat gene olmadı. Şuan ise apu yu kapattığım için komple giremiyorum "anakart A320M S2H, güç kaynağı da 500w" Kendi düşüncem en azından bilgisayarı açabilmek için bios'u sıfırlayıp apu olarak çalıştırmak, fakat pili çıkartıp, bekleyip taktım gene olmadı. Başka ekran kartı ile deneyince de gene açılmadı.

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
Ekran kartı fanları dönüyor mu kontrol et, eğer dönmüyorsa çıkarıp tak ve güç kablolarından emin ol. Ayrıca displayport kablosunu anakarta değil ekran kartına takıp takmadığını kontrol et.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve yeni ekran kartı takmadan önce mutlaka DDU ile driverları komple sil birdahakine.

shensh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Buğra Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı fanları dönüyor mu kontrol et, eğer dönmüyorsa çıkarıp tak ve güç kablolarından emin ol. Ayrıca displayport kablosunu anakarta değil ekran kartına takıp takmadığını kontrol et.

Ve yeni ekran kartı takmadan önce mutlaka DDU ile driverları komple sil birdahakine.
Fanlar dönüyor, güç kablolarından eminim. Fakat monitörün HDMI girişinde bir sıkıntı olduğu için HDMI'ı takmıyorum anakart ile yapıyorum ama anakarttan çıkarsam bile PC açılmıyor. "Açıldığı zaman bir ses geliyor ordan biliyorum ve klavye ışıklarından" (düzeltme) Bilgisayarı açtığım zaman ekran kartı fanları dönüyor ama 5-10 saniye içerisinde duruyor.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,130
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Hdmı ya da display hangi porta takıyorsun ekran kartına mı anakarta mı?

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
VGA takıyorum, anakarta ama takmadan denememe rağme aynı durum
Kanka RX6600'de VGA girişi yok, harici bir ekran kartı kullanırken görüntü kablosunu anakarta takarak görüntü alamazsın. Ekran kartın için Displayport veya HDMI bir kablo alman gerek. Monitöründe VGA dışı giriş yoksa ya dönüştürücü kullanacaksın(ki genelde ya bozuk ya dandik olurlar) ya da monitör değişecek.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
Kadir
Merhaba, bilgisayarımda normalde "Ryzen 5 3400g" vardı apu olarak kullanıyordum "Radeon rx 6600 dual V2 8gb 128 bit" Ekran kartını aldım, fakat monte ettikten sonra bilgisayar açılıyor, yani fanlar dönüyor klavye ve kasanın ışıkları dahil geliyor ama bilgisayar asla açılmıyor ve öyle kalıyor. Bunun işlemcinin apu özelliğinden kaynaklı olabileceğini düşündüm. Psı-e kablosunu çıkardım ve bilgisayarı yeniden açtım, fakat gene olmadı. Şuan ise apu yu kapattığım için komple giremiyorum "anakart A320M S2H, güç kaynağı da 500w" Kendi düşüncem en azından bilgisayarı açabilmek için bios'u sıfırlayıp apu olarak çalıştırmak, fakat pili çıkartıp, bekleyip taktım gene olmadı. Başka ekran kartı ile deneyince de gene açılmadı.
Dostum tam 1 hafta önce aynısını yaşadım ben bu şekilde çözdüm ekran kartını güzelce taktım tamamen oturduğundan emin olduktan sonra 2 tane ram vardı bende ikisini çıkartdim sadece 1 tanesini taktım görüntü geldi hatta F1 basarak biosa git falan dedi ordan biosa girip F10 tuşuna basıp Windowsu başlattım denemekte fayda var.

shensh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Buğra Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka RX6600'de VGA girişi yok, harici bir ekran kartı kullanırken görüntü kablosunu anakarta takarak görüntü alamazsın. Ekran kartın için Displayport veya HDMI bir kablo alman gerek. Monitöründe VGA dışı giriş yoksa ya dönüştürücü kullanacaksın(ki genelde ya bozuk ya dandik olurlar) ya da monitör değişecek.
Şunu söyliyeyim öncelikle, sorunum görüntü gelmemesi değil direk bilgisayarın açılmaması. Sadece HDMI olmadığı için buna yol açar mı ki? "Monitör değişicek zaten, görüntü olmasada PC'nin açılmadığını anlıyorum o yüzden sordum"

Bir de ne kadar işe yarar bilmiyorum ama açtıktan sonra güç düğmesine ne basarak ne de basılı tutarak kapayamıyorum, belki bir çözüm için işe yarar.

Son düzenleme:

shensh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Buğra Han
bios pilini bir sök tak
Yazmıştım zaten söktüm taktım diye, hatta 30 dakikaya yakın bekleyip geri taktım.

Dostum tam 1 hafta önce aynısını yaşadım ben bu şekilde çözdüm ekran kartını güzelce taktım tamamen oturduğundan emin olduktan sonra 2 tane ram vardı bende ikisini çıkartdim sadece 1 tanesini taktım görüntü geldi hatta F1 basarak biosa git falan dedi ordan biosa girip F10 tuşuna basıp Windowsu başlattım denemekte fayda var.
Denedim fakat olmadı, tavsiye için teşekkürler yine de

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,130
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
@shensh kardeşim benim hdmı kablosunu ya display ya da vga ne işe kısacası görüntü almak için kabloyu ekran kartına takmazsan görüntüyü alamazsın zaten Apu` yu devre dışı bıraktım diyorsun nasıl görüntü almaya çalışıyorsun? Evde hdmı girişle tv varsa ona tak ya da vga to hdmi al.

shensh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Buğra Han
@shensh kardeşim benim hdmı kablosunu ya display ya da vga ne işe kısacası görüntü almak için kabloyu ekran kartına takmazsan görüntüyü alamazsın zaten Apu` yu devre dışı bıraktım diyorsun nasıl görüntü almaya çalışıyorsun? Evde hdmı girişle tv varsa ona tak ya da vga to hdmi al.
Sorunum görüntü değil ki? Bilgisayar siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor klavye ışıklarından numpad caps basarak ve bilgisayarın sesinden anlıyorum. Ekran kartlı/kartsız açılmıyor, apu yu devre dışı bırakmasaydım rahatça açılıyordu "tabi ekran kartı takılı değil ise"

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,130
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Sorunum görüntü değil ki? Bilgisayar siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor klavye ışıklarından numpad caps basarak ve bilgisayarın sesinden anlıyorum. Ekran kartlı/kartsız açılmıyor, apu yu devre dışı bırakmasaydım rahatça açılıyordu "tabi ekran kartı takılı değil ise"
Kardeşim benim bak Türkçe anlatıyoruz sana bilgisayarın açılıyor görüntü alamıyorsun çünkü görüntüyü ekran kartından alman lazım ama sen ekran kartına kabloyu takmıyorsun o yüzden görüntüyü alamıyorsun anlattıklarımı anlayabiliyor musun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,647
Üyeler
159,373
Son üye
Krasos
Top Bottom