Neler Yeni

Yeni hazır sistemim için yapılacaklar

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
Sistem;
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0
  • Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 4060 Gaming Twin Edge 8 GB GDDR6 128bit ekran kartı.
  • RAM: Lexar Thor 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL18 1.35v PC RAM.
  • SSD: Crucial 1TB P3 Plus serisi 3D NVMe M.2 SSD (okuma 5000mb/ yazma 3600 MB.
Herkese merhaba. İlk defa sistem topluyorum bayağı cahilim bu konuda. Öncelikle sistem soğutması ile ilgili detaylı ayrı bir konu açmıştım oraya bir bakabilirseniz çok sevinirim kimse cevap vermedi çünkü. Linki bırakıyorum.

Konuya dönecek olursak ilk sorum şimdi ben bu sistemi vatandan aldım haliyle stok soğutucu kurulu geldi. Ben Thermalright pearless Assassin marka soğutucu aldım 2 fanlı bunun değişimini yaparken macunu silip Thermalright'ın kendi macununu sürmem daha mı iyi olur bu ilk sorum.

Onun dışında ikinci sorum ASRock B450M-HDV r4.0 marka anakartın BIOS güncellemesi biraz sıkıntılı galiba bazı uyarılar falan var sitesinde bu anakartın BIOS güncellemesini nasıl yapacağım? Bir de şimdi BIOS'u Windows'u kurmadan önce güncellemek daha sağlıklıymış galiba şimdi bende bir tane USB 3.0 flash bellek var ben Windows 11'i Rufus yazılımı ile bu flash belleğe yazsam sonra içine bir de BIOS klasörünü atsam ondan sonra aynı flash bellekten hem ilk önce BIOS sonra da Windows kurulumunu yapabilir miyim?

BIOS ayarlarım nasıl olmalı çok kurcalamama gerek var mı?

Diğer sorum sistemimin sağlık durumunu nasıl kontrol edeceğim hangi programlarla? Ayrıca stok soğutucum ile kule tipi soğutucum arasındaki ısı farkını ölçmek istiyorum CPU'ya bu ısı testlerini nasıl yapacağım?

Benim eski sistemde 240 GB SSD ve 500GB HDD var bunları da kasaya eklemek istiyorum bunları nasıl yerleştireceğim hangi kablolarla?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom