Neler Yeni

Yeni hdd aldım pc görmüyor

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Oradan bilgisayar yapılandırması > yönetim şablonları > windows bileşenleri > dosya gezginine tıklayın. Tüm ayarların yapılandırılmadı olarak işaretli olması gerekiyor. Değilse üzerine tıklayıp solda açılacak menüde ilke ayarını düzenleye tıklayıp yapılandırılmadı olarak değiştirin.
Daha sonra yine yönetim şablonları > sistem > çıkarılabilir depolama birimi erişimine tıklayın. Yine aynı şekilde yapılandırılmadı olarak işaretli olması gerekir. Değilse yukarıdaki ilke ayarını düzenleyip yapılandırılmadı yapıp bilgisayara reset atmalısın.

Hepsi yapılandırılmadı yazmalı ve yazıyorsa buradan çözemeyeceğiz.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Oradan bilgisayar yapılandırması > yönetim şablonları > windows bileşenleri > dosya gezginine tıklayın. Tüm ayarların yapılandırılmadı olarak işaretli olması gerekiyor. Değilse üzerine tıklayıp solda açılacak menüde ilke ayarını düzenleye tıklayıp yapılandırılmadı olarak değiştirin.
Daha sonra yine yönetim şablonları > sistem > çıkarılabilir depolama birimi erişimine tıklayın. Yine aynı şekilde yapılandırılmadı olarak işaretli olması gerekir. Değilse yukarıdaki ilke ayarını düzenleyip yapılandırılmadı yapıp bilgisayara reset atmalısın.

Hepsi yapılandırılmadı yazmalı ve yazıyorsa buradan çözemeyeceğiz.
hepsi yapılandırılmadı da

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
O zaman BIOS yöntemini deneyin. Bu konuda bir video buldum. Onu uygulayın, belki BIOS'tan kilitlidir HDD. Umarım faydası olur.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
O zaman BIOS yöntemini deneyin. Bu konuda bir video buldum. Onu uygulayın, belki BIOS'tan kilitlidir HDD. Umarım faydası olur.
biostan da olmuyor
hatta biosta göremedim windows format ekranına girdim usbden orda 0b boyutunda gözüküyor biçimlendiremedim de
ama şu an cmd den görebiliyorum

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
CMD yöntemini deneyin o zaman, olmazsa disk yönetiminden bir kez daha deneyelim. Çok inatçı çıktı bu HDD.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diski başlat

Bilgisayar tarafından tanınmamış bir disk varsa, Bilinmeyen ve başlatılmamış olarak belirtilebilir ve kesinlikle ayrılmamış bölüm alanı vardır.

Disk başlatılmamışsa, farenin sağ tuşu ile tıklandığında, her seçeneğin devre dışı bırakıldığını ve biçimlendirilemeyeceğini göreceksiniz.

Disk Yönetimi'nden başlatmak için, bilinmediği ve başlatılmamış olduğu sağdaki düğmeye basın ve Initialize disk seçeneğini kullanın ve bölüm tipini MBR (Master Boot Record) veya GPT (GUID bölüm tablosu) olarak seçin ve Tamam.

Genellikle, eğer Windows PC'de disk kullanılıyorsa, MBR bölümünü seçersiniz
Belki hatalı bir şey söylüyorsam diye alıntı ile deneyelim dedim. Başlatılmamış (bilinmeyen) disk üzerinde sağ tıklayıp MBR deneyin ilk, olmazsa yine GPT deneyin.

Bunlar da olmazsa bilgisayarı kapayıp, BIOS pilini çıkartın. 10 saniye kadar iletken metal bir cisimle yuvaya zarar vermeyecek şekilde bastırın. BIOS sıfırlanacaktır. Sonrasında umarım düzelir. Bazen işe yarıyor.

Son düzenleme:

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
CMD yöntemini deneyin o zaman, olmazsa disk yönetiminden bir kez daha deneyelim. Çok inatçı çıktı bu HDD.

Belki hatalı bir şey söylüyorsam diye alıntı ile deneyelim dedim. Başlatılmamış (bilinmeyen) disk üzerinde sağ tıklayıp MBR deneyin ilk, olmazsa yine GPT deneyin.
ikisini de denedim olmuyor ve gerçekten bu akdar inat da olmaz
list vol de gözükmüyor ama list diskte disk 1 olarak görebiliyorum ona da assign letter yapınca şöyle bir şey oldu
1613695263512.png

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
sel vol (disk numarası)
Bunu yazmadan yani diski seçmeden harf atamıyorsunuz. O yüzden önce disk seçilmeli bu komut ile.
Tabii listede gözükmüyorsa seçemezsin de.

Bunlar da olmazsa bilgisayarı kapayıp, BIOS pilini çıkartın. 10 saniye kadar iletken metal bir cisimle yuvaya zarar vermeyecek şekilde bastırın. BIOS sıfırlanacaktır. Sonrasında umarım düzelir. Bazen işe yarıyor.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
sel vol (disk numarası)
Bunu yazmadan yani diski seçmeden harf atamıyorsunuz. O yüzden önce disk seçilmeli bu komut ile.
Tabii listede gözükmüyorsa seçemezsin de.
abi ben cmd den de var olmayan bir aygıt belirtildi hatası alıyorum
inanılmaz

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Muhtemelen sürücüsünü yükleyemedi Windows, diski tanımlayamadı galiba. Aygıt yöneticisinde gözüküyor mu hala bu disk. Görünüyorsa çift tıklayıp açıp ve açıklama kısmında bu aygıt düzgün çalışıyor yazıyorsa, sürücü güncellemesi dene istersen.

Diskin marka modeli nedir acaba?

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Muhtemelen sürücüsünü yükleyemedi Windows, diski tanımlayamadı galiba. Aygıt yöneticisinde gözüküyor mu hala bu disk. Görünüyorsa çift tıklayıp açıp ve açıklama kısmında bu aygıt düzgün çalışıyor yazıyorsa, sürücü güncellemesi dene istersen.

Diskin marka modeli nedir acaba?
imzdakinin aynısından sürücü güncelleştirmeyi denedim galiba ama bi daha bakıyım

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Çok eskiden bir HDD almıştım 1 TB idi ama Windows'tan bakınca 100 MB olarak görünüyordu. Bütün yöntemleri denedim ama değişen bir şey olmadı sonra iade için gittim, farklı bir ürün alıp gelmiştim. Olmadı iade şansınız veya değiştirme şansınız varsa onu yapın, disk yeni miydi?

Son olarak bunu da deneyebilirsin:

Bilgisayarımı açın, C: diske sağ tıklayın, özelliklerden araçlar sekmesini tıklayın, üst kısımda denetle var, denetleye basın. Sürücü hatalarını denetler.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Çok eskiden bir HDD almıştım 1 TB idi ama Windows'tan bakınca 100 MB olarak görünüyordu. Bütün yöntemleri denedim ama değişen bir şey olmadı sonra iade için gittim, farklı bir ürün alıp gelmiştim. Olmadı iade şansınız veya değiştirme şansınız varsa onu yapın, disk yeni miydi?
yeni yeni bugün geldi kargo kuzenime aldık oyun yükleyip göndericektim ona interneti zayıf kendisinin ama ben de böyle bi sorunla karşılaştım işte

Son olarak bunu da deneyebilirsin:

Bilgisayarımı açın, C: diske sağ tıklayın, özelliklerden araçlar sekmesini tıklayın, üst kısımda denetle var, denetleye basın. Sürücü hatalarını denetler.
yok bulamadı hata iade edicek artık bu noktadan sonra bizlik bir şey kalmadı yani

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Bildiğim bütün yöntemleri yazdım, neredeyse Windows onarma araçlarına kadar deneyecektik. Hatta denense de olabilir. Çünkü Windows yazılımsal olarak diski tanımadıysa, disk arızalı da olmayabilir. O yüzden emin olmak için epey bir yöntem denedik ama bu yöntemlerin çoğuyla daha önce hep çözmüştüm. Bu disk gerçekten inatçı çıktı. Ben yoruldum yazarken, çözemediğimiz için üzgünüm.

Top Bottom