Neler Yeni

Yeni kurulan sistemde CPU kırmızı dram sarı yanıyor

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Sistem yeni toplandı kırmızı CPU sarı da dram yanıyor ramdendir dedi arkadaş söktüm ayrı ayrı hem ramleri hem bölümleri denedim teker teker de olacak şekilde sonuç gene aynı

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
ALTUĞ
Sistem yeni toplandı kırmızı CPU sarı da dram yanıyor ramdendir dedi arkadaş söktüm ayrı ayrı hem ramleri hem bölümleri denedim teker teker de olacak şekilde sonuç gene aynı
Işıkların belirli bi yanma ritmi olur anakart elkitabından bulabilirsin sorunu. Dümdüz yanıyorsa da yine el kitabında yazar.

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
buzzer varsa bağlayın bib ses tonları sorunu daha çabuk çözülebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart ve işlemci neydi bu arada

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
bios pili ve ramlari çıkarıp power tuşuna 10 15 kere bas. 10 dk sonra bios pilini ve ramleri takıp dene

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
ALTUĞ
bios pili ve ramlari çıkarıp power tuşuna 10 15 kere bas. 10 dk sonra bios pilini ve ramleri takıp dene
Hocam 10dk ne ? 2dk yeter fişten çektikten sonra. Fişten çektikten sonra bios pilini çıkartıp 2-3dk kendi haline bırak pcyi. Sonra fişi tak pili tak tekrar dene. Bios ayarı yapmadıysan direkt böyle açıldıysa yine bir işe yaramaz bu işlem.

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
Hocam 10dk ne ? 2dk yeter fişten çektikten sonra. Fişten çektikten sonra bios pilini çıkartıp 2-3dk kendi haline bırak pcyi. Sonra fişi tak pili tak tekrar dene. Bios ayarı yapmadıysan direkt böyle açıldıysa yine bir işe yaramaz bu işlem.
aynısı benım basıma gelmıstı garantıya alayım diye 5 10 dk sonra takmıstım :D 2 3 dk da olur dediğin gibi.

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemi dün bilgisayarcıya bırakmıştım az önce beni arayıp sistemi aldığım yere göndermemi ya da anakart işlemci ve RAM'i anakart ın teknik servisine göndermemi ve ekrana görüntü gelmiyor deyip BIOS attırmamı söylediler BIOS ışığı da yanmıyor ama sıkıntının BIOS'a olduğuna karar vermiş gibiler bu kendim atabileceğim bir şey değil sanırım ekran hiç gelmiyor sonuç olarak anakartlı üzerinde işlemci ve RAM varken MSI teknik servisine falan mı yollamam lazım yoksa kendim bir şeyler yapmayı deneyebilir miyim bir de 2 haftalık süre geçer ama sıkıntı işlemci ya da RAM'dendir satıcılar da bu yüzden sıkıntı çıkartır diye de çekiniyorum açıkçası.

Msi Pro a620m e ve ryzen 8700f

Kendi sitesinde böyle bişey de kendimiz nasıl yaparız anlatımı sanırım

Ekler

• Screenshot_2024-10-11-10-28-12-763_com.google.android.apps.translate.jpg
    Screenshot_2024-10-11-10-28-12-763_com.google.android.apps.translate.jpg
    496.3 KB · Hit: 16
Son düzenleme:

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

YouTube da gördüğüm bir videoda da az güncel yada anakart tarafından doğrudan desteklenen bir işlemci modelini takıp biosu güncelliyorlar böyle bir desteği varmı diye bilgisayarcılara dolaşıp sormalı mıyım yoksa doğrudan teknik servise mi yollamalıyım

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Güncel bios yüklemek gerekebilir 620 serisi 7000 işlemcilerin biosun ile geliyor olmalı.

Bios flashback özelliği var mı anakart ta
Tuşdan bahsediyorsan eğer yok

Güncel bios yüklemek gerekebilir 620 serisi 7000 işlemcilerin biosun ile geliyor olmalı.

Bios flashback özelliği var mı anakart ta
Bulunduğum yerdeki tüm bilgisayarcılara aradım ulaştım elimde am5 işlemci yok dedi hepside

Top Bottom