Yeni laptop aşırı ısınma sorunu

Reaksiyon skoru
16
Merhabalar, Asus tuf marka bir laptop aldım 3 4 ay önce ama 2 3 günden fazla kullanmamışımdır. İş için aldım, sadece fifa 24 yüklü ve girdiğimde aşırı ısınma sorunu yaşıyorum. Sadece fifa ve spotify açık ve armory crate açık ordan da sıcaklığa bakıyorum ama. Bu sıcaklıklara kadar çıkıyor (ekte belirttim). Ne yapmam gerek, soğutucu fan almayı düşünüyorum ama 20 30 derece birden düşürür mü bu sıcaklık normal gelmiyor bana. Ne yapmam gerek nasıl çözerim.

Ekran kartı 3050 işlemci i5 12500h ram 24gb

Ekler

• IMG_0505.webp
    IMG_0505.webp
    1.1 MB · Hit: 54
Isınması çok normal maalesef laptoplar böyle fan işe yarar ama kaliteli bir şey almanı öneririm .

Isınması çok normal maalesef laptoplar böyle fan işe yarar ama kaliteli bir şey almanı öneririm .
Teşekkür ederim, şimdi araştırıyorum bakalım. Armory cratten sessiz moda alınca ısısı baya düştü, oyunu etkiliyicek mi bilmiyorum

Şu sıcaklık değerleri alındığında laptop ne şekilde duruyordu? Alacağın fana gerek kalmayabilir duruma göre yerden yükseltsen yeter.

Soğutucu fan boş iş. Gereksiz yere de USB slotunu harcıyorsun.

STAND al ( ekte resmi var ) veya Kitaplardan stand gibi bir şey yap, yükselt laptopu. Sıcaklıklar 5 - 10+ derece düşecektir.
Standa rağmen düşmüyorsa, sıcaklık limitle. Aynı FPS Değerlerini yine alırsın. Zaten 3050 ile çok bir şey beklememen lazım.

Ekler

• 1746737530060.webp
    1746737530060.webp
    13.6 KB · Hit: 16
Geri