Neler Yeni

Yeni Laptop um da Kacak mining mi yapılıyor ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen
Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar.
1 2 ay önce yeni bir MSI laptop edindim. Uğraşmam dedim freedos almadım. Windows 10 yüklü geldi kurulumunu yaptım o kadar. Şimdi bu detayı neden verdim ben peki?

Sorum şu ki Bu laptop nasıl oluyorda boştayken 70 80 derece CPU 50 60 derece GPU çalışıyor. Ayrıca Görev yöneticisinde yazdigi üzere Ram kullanımı ve CPU kullanımı sırasıyla 30 ve 50.( Boştayken ).

Bu işlerden anlayan bir yakınım Kaçak Mining yapilabileceginden şüphelendi. Internetten alınan win10 kurulu kimi cihazlarda yapıldığı olmuş daha önce. Bunun dogruluk payi nedir sizce ? Eger öyleyse cözümü nedir ?

Ek bilgiler: Bilgisayarı bu 2 ay zarfında 3 kez kullandım. Bilgisayarda sadece Steam ve Originden Fifa yüklü. Moralim bozuldu sürekli. Benim bile kullanmaya çekindiğim bilgisayarı sömürecek kadar alçak insanların olması çok üzücü...

Yol gösterirseniz çok çok sevinirim. Yardımcı olun ..

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam merhaba
Kaspersky indirin , tarama başlatın
Sonra kontrol penceresinden sistemdeki işlemci kullanan uygulamaların ssini atın. Biz de bir bakalım sorun neymiş.

Penguen

80+ Silver
Virüs vs. olabilir.
Format atmak çok basit bir şey.
En az 8 GB bir USB bellek bul.
Buradan Windows Media Creation Tool'u indir, flash belleğe Windows 10'u yazacak. Daha sonra, bilgisayara tak. Yeniden başlat. F11 ile boot menüye gir. Oradan flash belleği seç. Kurulum başlayınca tüm diskleri sil yap, kurmak istediğin diski seç ileri de kur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam merhaba
Kaspersky indirin , tarama başlatın
Sonra kontrol penceresinden sistemdeki işlemci kullanan uygulamaların ssini atın. Biz de bir bakalım sorun neymiş.
Norton yüklü içinde 1 yıllık üyelik car aynı işlevi görür mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Virüs vs. olabilir.
Format atmak çok basit bir şey.
En az 8 GB bir USB bellek bul.
Buradan
Atilan Format orijinal mi olacak çünkü şuan ki Win10 orjinal de..

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Hemen formata gerek yok
Siz benim dediğim antivirüs programını indirin , aşamaları anlattım .

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen
Hemen formata gerek yok
Siz benim dediğim antivirüs programını indirin , aşamaları anlattım .
Hocam bir hışımla bilgisayarı kaldırdım kutusuna kadar garantiye gönderme düşüncesiyle. Yarından önce denemem. Kontrol panelinden kastınız görev yöneticisi ise onda en yüksek kullanım "system" ve "Windows tarama" adında şeyler

Penguen

80+ Silver

İçindeki ürün anahtarı anakarta kayıtlı oluyor. Windows kurulurken ürün anahtarım yok de, kurulumu tamamladığında anahtar gelecek zaten.
Norton Kaspersky kadar iyi değil.
Kaspersky da her virüsü bulamaz. İçinin rahat olması için format önerdim. Keza ben olsam başkasının kurup verdiği bilgisayara format atmadan kullanmam.

Hocam bir hışımla bilgisayarı kaldırdım kutusuna kadar garantiye gönderme düşüncesiyle. Yarından önce denemem. Kontrol panelinden kastınız görev yöneticisi ise onda en yüksek kullanım "system" ve "Windows tarama" adında şeyler
Direkt garantiye yollama. Formatı dene, baktın yine aynıları oluyor. O zaman yolla. Sürücüleri yüklemeyi de unutma. MSI Dragon Center'da Live Update kısmından güncelleniyor. Ama çok iyi olmuyor, eski sürümleri veriyor bazen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen
Mining yapıldığı nasıl anlaşılır sevgili forumdaslar ? Boşta 80 derece CPU da normal bir değer midir bu tarz oyuncu laptoplarinda ? Teşekkürler baktınız için :D

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam Kaspersky ve malwerbytes ikilisi ile tarayın yine, sonrasında durums göre garanti işlemleriyle uğraşırız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen
İçindeki ürün anahtarı anakarta kayıtlı oluyor. Windows kurulurken ürün anahtarım yok de, kurulumu tamamladığında anahtar gelecek zaten.
Norton Kaspersky kadar iyi değil.
Kaspersky da her virüsü bulamaz. İçinin rahat olması için format önerdim. Keza ben olsam başkasının kurup verdiği bilgisayara format atmadan kullanmam.

Direkt garantiye yollama. Formatı dene, baktın yine aynıları oluyor. O zaman yolla. Sürücüleri yüklemeyi de unutma. MSI Dragon Center'da Live Update kısmından güncelleniyor. Ama çok iyi olmuyor, eski sürümleri veriyor bazen.
Peki dediginiz gibi yapacağım. Format ile Mining programları silinir mi bu arada

Hocam Kaspersky ve malwerbytes ikilisi ile tarayın yine, sonrasında durums göre garanti işlemleriyle uğraşırız.
Peki cok teşekkürlerr ilginiz için. Sonucları paylaşacağım.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Peki dediginiz gibi yapacağım. Format ile Mining programları silinir mi bu arada

Peki cok teşekkürlerr ilginiz için. Sonucları paylaşacağım.
Evet o sonuçlarda %99 virüs bulacaktır yoksa dediğiniz sıcaklık değerleri imkansız.
Virüsün durumuna göre format atarız, sonra sıcaklık düzelmezse garantiye gönderirirz olur mu

Mining yapıldığı nasıl anlaşılır sevgili forumdaslar ? Boşta 80 derece CPU da normal bir değer midir bu tarz oyuncu laptoplarinda ? Teşekkürler baktınız için :D
Kesinlikle değil. Fan ayarlarını falan bozmadıysan eğer.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Oyunda bile 80 derece kötünün iyisi bir değer gram normal değil
Aynen öyle ben aşırı ağır oyunları oynarken laptopta 80 dereceyi görünce tedirgin oluyorum. Yani boşta imkansız o değerler...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,951
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom