Neler Yeni

Yeni PC sürekli kapanıyor

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
güç kaynağında olabilir benim eski güç kaynağımda öyleydi bir anda pc kapanıyordu bazen o yüzden değiştirmiştim.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
yaptım da 70e 70 çıktı. ekran kartı ve işlemci ile ilgili değil gibi duruyor
Şimdi iki programı aynı anda çalıştır bir de öyle dene. Eğer bu sefer kapanırsa güç kaynağıyla alakalı bir problem olabilir. Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.
Sonra bir de Ramleri test et aşağıdaki videoyu takip ederek. Onda da sorun olmadığından emin olalım.

vhmeim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
mehmet imamoğlu
Başka oyunlarda bu tarz bir durum olmuyor ise oyunla alakalı olabilir.
rdr2 açtım 5 dk olmadı kapandı. maalesef benim boyumu aştı. tamirciye götürdüm. haber bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

güç kaynağında olabilir benim eski güç kaynağımda öyleydi bir anda pc kapanıyordu bazen o yüzden değiştirmiştim.
tamirciye götürdüm hocam bakalım sonuç bekliyorum.

Şimdi iki programı aynı anda çalıştır bir de öyle dene. Eğer bu sefer kapanırsa güç kaynağıyla alakalı bir problem olabilir. Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.
Sonra bir de Ramleri test et aşağıdaki videoyu takip ederek. Onda da sorun olmadığından emin olalım.
rdr 2 ve ac odyssey açtım. ac'de inanılmaz donma yaptı. 2k ultra ayarlarda. normalde öyle donmaması gerekir. rdr2de de 5 dk olmadan kapandı tekrardan. şimdi hem donma sorunu hem de kapanma devam edince tamirciye götürdüm. bakalım. ssd, anakart bunlardan şüphelendiler.

vhmeim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
mehmet imamoğlu
maalesef bilgisayar tamircisi de bir çözüm üretemedi. şu parça sorunlu ''olabilir'' bir gönder istersen gelsin ondan sonra tekrar bakalım denildi. bu benim için mantıklı bir açıklama değil.

Son düzenleme:

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Maalesef istanbulda hiç tamirci bilmiyorum. Götürdüğünüz tamirci nasıl sorunu bulamıyor o da ilginç.

PC sizde ise önceki yorumda dediklerimi bir deneyin.

Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. Ayrı 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.

Ramlerin 2 ve 4. slota takıldığından emin olun.
Ekran kartını sök tak yapın hatta anakartın 2. pcı-e slotuna takın.

Ekran kartı driverını DDU programıyla kaldırıp ekran kartının kendi sitesinden tekrar drıverını indirip yükleyin.

Bu rehber ile windows dosyalarında bir hata olup olmadığını kontrol edin.

Son düzenleme:

vhmeim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
mehmet imamoğlu
Maalesef istanbulda hiç tamirci bilmiyorum. Götürdüğünüz tamirci nasıl sorunu bulamıyor o da ilginç.

PC sizde ise önceki yorumda dediklerimi bir deneyin.

Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.

Ramlerin 2 ve 4. slota takıldığından emin olun.
Ekran kartını sök tak yapın hatta anakartın 2. pcı-e slotuna takın.

Ekran kartı driverını DDU programıyla kaldırıp ekran kartının kendi sitesinden tekrar drıverını indirip yükleyin.

Bu rehber ile windows dosyalarında bir hata olup olmadığını kontrol edin.
maalesef hocam pcyi çok yüksek ihtimal akşam alacağım tamirciden. pcyi alırsam akşam eve geçince dediklerinizi yapıp geri dönüş yaparım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
maalesef hocam pcyi çok yüksek ihtimal akşam alacağım tamirciden. pcyi alırsam akşam eve geçince dediklerinizi yapıp geri dönüş yaparım.
Bilgisayarcıya sorsana neler yapmış sorunu tespit edebilmek için. Ona göre bakarız biz de.

vhmeim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
mehmet imamoğlu
Bilgisayarcıya sorsana neler yapmış sorunu tespit edebilmek için. Ona göre bakarız biz de.
merhaba hocam an itibari ile bilgisayarı açtım. sorun net olarak ssd'de imiş. netleşmiş oldu. farklı bir ssdye oyun yüklendi. donma ve kapanma olmadı. ssd samsung 970 evo idi, sıfır. 14 günü geçtiği için samsunga göndereceğim. evet bu ürün bozuktur derlerse sanırım sıfır değişim ya da iade yapacaklarmış.
baya yardımcı olmaya çalıştın epey teşekkür ederim hocam, sağ olasın.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Göndermeden önce Samsung ssd'ye format atıp bir daha deneyebilirsin emin olmak ve zaman kaybetmemek için.

Sorunun çözüldüğüne sevindim ama ssd yüzünden pc kapanması ilginçmiş.

vhmeim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
mehmet imamoğlu
Göndermeden önce Samsung ssd'ye format atıp bir daha deneyebilirsin emin olmak ve zaman kaybetmemek için.

umarım doğru bir çözümdür. başka bir ssd sipariş ettim o gelince bakacağım tam verimle çalışıyor mu? donuyor mu? tekrardan kapanıyor mu? daha aldım alalı oyun denemedim. bugün yarın yine bir bakarım

vhmeim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
mehmet imamoğlu

hocam Allah sizden razı olsun ya. ssdyi biçimlendirdik. her şey çözüldü. ac odysseyde 2k ultra ayarlarda 90 fps, 70 ekran kartı sıcaklığı aldık. donma ve kapanma olmadı. teşekkür ederim baya baya dertten kurtardınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,731
Üyeler
163,541
Son üye
Caxi
Top Bottom