- Konu Sahibi Konu Sahibi
yaptım da 70e 70 çıktı. ekran kartı ve işlemci ile ilgili değil gibi duruyorTamam hocam bunlara bir bakacağım
yaptım da 70e 70 çıktı. ekran kartı ve işlemci ile ilgili değil gibi duruyorTamam hocam bunlara bir bakacağım
Başka oyunlarda bu tarz bir durum olmuyor ise oyunla alakalı olabilir.yaptım da 70e 70 çıktı. ekran kartı ve işlemci ile ilgili değil gibi duruyor
Şimdi iki programı aynı anda çalıştır bir de öyle dene. Eğer bu sefer kapanırsa güç kaynağıyla alakalı bir problem olabilir. Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.yaptım da 70e 70 çıktı. ekran kartı ve işlemci ile ilgili değil gibi duruyor
rdr2 açtım 5 dk olmadı kapandı. maalesef benim boyumu aştı. tamirciye götürdüm. haber bekliyorumBaşka oyunlarda bu tarz bir durum olmuyor ise oyunla alakalı olabilir.
tamirciye götürdüm hocam bakalım sonuç bekliyorum.güç kaynağında olabilir benim eski güç kaynağımda öyleydi bir anda pc kapanıyordu bazen o yüzden değiştirmiştim.
rdr 2 ve ac odyssey açtım. ac'de inanılmaz donma yaptı. 2k ultra ayarlarda. normalde öyle donmaması gerekir. rdr2de de 5 dk olmadan kapandı tekrardan. şimdi hem donma sorunu hem de kapanma devam edince tamirciye götürdüm. bakalım. ssd, anakart bunlardan şüphelendiler.Şimdi iki programı aynı anda çalıştır bir de öyle dene. Eğer bu sefer kapanırsa güç kaynağıyla alakalı bir problem olabilir. Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.
Sonra bir de Ramleri test et aşağıdaki videoyu takip ederek. Onda da sorun olmadığından emin olalım.
maalesef hocam pcyi çok yüksek ihtimal akşam alacağım tamirciden. pcyi alırsam akşam eve geçince dediklerinizi yapıp geri dönüş yaparım.Maalesef istanbulda hiç tamirci bilmiyorum. Götürdüğünüz tamirci nasıl sorunu bulamıyor o da ilginç.
PC sizde ise önceki yorumda dediklerimi bir deneyin.
Bir de ekran kartına 2x8 pinli sanırım. 8 pinlerin ikisini de ayrı pcı-e kablosuyla getirdin değil mi PSU'dan? Yani eğer tek kabloyla 2x8 pini de doldurduysan onu düzelt. 2 pcı-e kablosuyla güç ver ekran kartına.
Sonra bir de Ramleri test et aşağıdaki videoyu takip ederek. Onda da sorun olmadığından emin olalım.
Ramlerin 2 ve 4. slota takıldığından emin olun.
Ekran kartını sök tak yapın hatta anakartın 2. pcı-e slotuna takın.
Ekran kartı driverını DDU programıyla kaldırıp ekran kartının kendi sitesinden tekrar drıverını indirip yükleyin.
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...www.technopat.net
Bu rehber ile windows dosyalarında bir hata olup olmadığını kontrol edin.
DISM Aracıyla Windows Onarma Rehberi
Windows 10'da karÅılaÅtıÄınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin iÅini yapmasınıwww.technopat.net
Bilgisayarcıya sorsana neler yapmış sorunu tespit edebilmek için. Ona göre bakarız biz de.maalesef hocam pcyi çok yüksek ihtimal akşam alacağım tamirciden. pcyi alırsam akşam eve geçince dediklerinizi yapıp geri dönüş yaparım.
merhaba hocam an itibari ile bilgisayarı açtım. sorun net olarak ssd'de imiş. netleşmiş oldu. farklı bir ssdye oyun yüklendi. donma ve kapanma olmadı. ssd samsung 970 evo idi, sıfır. 14 günü geçtiği için samsunga göndereceğim. evet bu ürün bozuktur derlerse sanırım sıfır değişim ya da iade yapacaklarmış.Bilgisayarcıya sorsana neler yapmış sorunu tespit edebilmek için. Ona göre bakarız biz de.
umarım doğru bir çözümdür. başka bir ssd sipariş ettim o gelince bakacağım tam verimle çalışıyor mu? donuyor mu? tekrardan kapanıyor mu? daha aldım alalı oyun denemedim. bugün yarın yine bir bakarımGöndermeden önce Samsung ssd'ye format atıp bir daha deneyebilirsin emin olmak ve zaman kaybetmemek için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sorunun çözüldüğüne sevindim ama ssd yüzünden pc kapanması ilginçmiş.
hocam Allah sizden razı olsun ya. ssdyi biçimlendirdik. her şey çözüldü. ac odysseyde 2k ultra ayarlarda 90 fps, 70 ekran kartı sıcaklığı aldık. donma ve kapanma olmadı. teşekkür ederim baya baya dertten kurtardınız.Göndermeden önce Samsung ssd'ye format atıp bir daha deneyebilirsin emin olmak ve zaman kaybetmemek için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sorunun çözüldüğüne sevindim ama ssd yüzünden pc kapanması ilginçmiş.