Yeni Pc Topladım Birşeyler Yanlış Gibi Geliyor Yardım !!!!!

mumi

80+
Reaksiyon skoru
19
Ocak ayında yeni bir sistem topladım ve sanki birşeyler yanlış veya eksik gibi örnek veriyorum lol valorant gibi oyunlarda droplar yiyorum yada fpsler olması gerektiği gibi değil yada oyuna vs girerken yada ara sıra bi programı açarken pc kasıyor kulaklıktan o kasma kesinti sesini ve mousenin donmasını görüp duyabiliyorum .
Sistem Özellikleri :
AMD RYZEN 5 7500F
THERMALRİGHT PEERLESS 120SE BLACK 120MM 6X6
COLORFUL BATTLE AX B650M PLUS V14 7600MHZ
KİNGSTON 32GB 5600MT DDR5 CL36
GİGABYTE RX 7700XT 12GB OC 3 FANLI
MSİ MAG FORGE 100M KASA
COOLER MASTER MASTERWATT LİTE 230V 700W
1TB CRUCİAL M2 SSD - 512GB PATRİOT M2 SSD (1TB OLAN OKUMA YAZMASI YÜKSEK OLAN WİNDOWS ONDA KURULUR VE SAĞLIKLARI ÇOK YÜKSEK)

Droplar anlık mı yoksa birkaç saniye sürüyor mu?
1-2 sn falan bi kasıyor sonra düzeliyor oyunda lol ve valorantta fps 400 500 başlıyor sonra o dediğim anlık bi drop ve kasma giriyor fps bi anda 150-180-200 lere düşüyor

Ekran kartı ayarlarında dikey senkrenizasyon (vsync) açık ise kapatmayı deneyebilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: mumi
İlk olarak sürücülerin güncel olduğuna emin ol sıkıntı devam ederse internetten sıcaklık testlerine bak onları yap.

Ekran kartı ayarlarında dikey senkrenizasyon (vsync) açık ise kapatmayı deneyebilirsin.
kapalıda açıkta hep aynısını yapıyor onada bakmıştım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk olarak sürücülerin güncel olduğuna emin ol sıkıntı devam ederse internetten sıcaklık testlerine bak onları yap.
sıcaklıkları kontrol ediyorum msı afterburnerdan sürekli çok stabil bi sorun yok çok serin çalışıyor pc 2k da kullanıyorum 50-60 arası oyundan oyuna değişiyor sürücelerede baktım güncel olmayan gözükmüyor hani acaba diyorum bios dan ayarmı yapmak lazım onlarada baktım ordada bişey yok gibi hiç anlamıyorum gerçekten 1660 lı sistem vardı onda hiç böyle şeyler yaşamadım lolde valoda hatta daha güzel fps alıyordum

Başta sıcaklıktandır diye düşünmüştüm ancak serin diyorsunuz o zaman ilk önce sistemi kurduğunuzda temiz windows mu kurdunuz yoksa öncesinde kurulu muydu? Başka pc veya ekran kartıyla kurulan windowslarda sık olmasa bile sıkıntı olabiliyor.
Windowsun kurulu olduğu ssdde yeterince yer var mı?
Arka planda çalışan uygulamalar var mı?(antivirüs filan)

• Beğen
Ocak ayında yeni bir sistem topladım ve sanki birşeyler yanlış veya eksik gibi örnek veriyorum lol valorant gibi oyunlarda droplar yiyorum yada fpsler olması gerektiği gibi değil yada oyuna vs girerken yada ara sıra bi programı açarken pc kasıyor kulaklıktan o kasma kesinti sesini ve mousenin donmasını görüp duyabiliyorum .
Sistem Özellikleri :
AMD RYZEN 5 7500F
THERMALRİGHT PEERLESS 120SE BLACK 120MM 6X6
COLORFUL BATTLE AX B650M PLUS V14 7600MHZ
KİNGSTON 32GB 5600MT DDR5 CL36
GİGABYTE RX 7700XT 12GB OC 3 FANLI
MSİ MAG FORGE 100M KASA
COOLER MASTER MASTERWATT LİTE 230V 700W
1TB CRUCİAL M2 SSD - 512GB PATRİOT M2 SSD (1TB OLAN OKUMA YAZMASI YÜKSEK OLAN WİNDOWS ONDA KURULUR VE SAĞLIKLARI ÇOK YÜKSEK)
Anlattıklarından yola çıkarak senin sorunun büyük olasılıkla yazilimsal yani Windows’tan

• Beğen
Başta sıcaklıktandır diye düşünmüştüm ancak serin diyorsunuz o zaman ilk önce sistemi kurduğunuzda temiz windows mu kurdunuz yoksa öncesinde kurulu muydu? Başka pc veya ekran kartıyla kurulan windowslarda sık olmasa bile sıkıntı olabiliyor.
Windowsun kurulu olduğu ssdde yeterince yer var mı?
Arka planda çalışan uygulamalar var mı?(antivirüs filan)
eski pc den söktüğüm ssd yi kullandım ama sıfır windows kurdum ssde oldukça alanda var 150 200gb kadar arka plandada kaspersky çalışıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlattıklarından yola çıkarak senin sorunun büyük olasılıkla yazilimsal yani Windows’tan
ozaman bi temiz kurulum daha mı yapmak lazım acaba yada bios ayarlarından yapmadığım değiştirmediğim birşeymi mi var anlamadım ki valla bende deli oldum :D

w11 kullanıyorsanız 10 kurup tekrar deneyebilir misiniz

• Beğen
Geri