Ethernet kullansanız da Wifi adaptörünü kapatmanızı öneriyorum. Olay internet bağlantısı değil, anakarta bağlı wifi adaptörleri, sistemi genel olarak kırıyor. Wifi anakart almadan araştırsanız aslında bir sürü sonuç çıkıyor. Bellek sızıntıları, oyunlarda stutter falan. Yani Wifi kullanacaksanız da harici düzgün bir anten alın demek istiyorum.
Ayrıca online oyun oynayacaksanız, kablolu bağlantı her zaman daha iyi olur. Ama tekrarlıyorum sorun internet bağlantısının kalitesi veya gecikmesi değil. Direkt olarak anakart wifi adaptörleri sorunlu ve sistemde çalıştığı sürece garip sorunlara yol açıyor. Siz bir ağa bağlanmasanız da yaşanıyor.
Anakartın wifi'sini tamamen kullanmayın. Harici anten dediğim, anakartın ağ adaptörüne bağlı anten değil. İçinde kendi adaptörü olan fiyatı falan ₺3-4K bulan türden bir şey. Kısaca anakart wifi adaptörünü devredışı bırakmanız lazım, aygıy yöneticisine girip yapabilirsiniz. Deneyin çözerse kullanmayın.
Ağ bağdaştırıcılarından wifi adaptörünü devredışı bırakın. Genel olarak Wifi içeren anakartlardaki Wifi modülleri bir sürü sorun oluşturur. Yaygın sorun bellek sızıntısıdır, ama Valorant özelinde stuttere de sebep oluyor. Wifi anakartlardaki bu sorunu bazen BIOS veya ağ sürücü güncellemesi çözse de, çoğunlukla başka sorunlar çıkmaya devam ediyor. Wifi özelliğini bana sorsanız hiçbir anakarta dahil etmem ve harici anten satardım. Çözümün Reddit Bağlantısı
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Nihani performans mantıklı bir şey değil, lütfen dengelide kullanın. AMD zaten chipset sürücüsü güncelleyince, bu güç profillerini güncelliyor. Nihai tüm sistemi gereksiz yoruyor, dengeli oyuna geçince zaten yüksek performansa çekiyor.
nihayi alınca fps im artıyor ama , oyunlarda nihaiye alıyorum sonra kapatinca dengeliye alıyorum bununla ilgili bi bat dosyası olsa güzel olur gemini falan yapar mı