Neler Yeni

Yeni pc xmp açma korkusu

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Arda Eren Aslan
Eski pcde ramler bozulduğu için Patriot Viper Steel Series 8x2 3200mhz ram almıştık. Daha sonra ilk yaptığım iş xmp açmak olmuştu. Xmp açtıktan sonra sistem kendini 3 4 kere kapatıp açtı ve pc açıldıktan sonra oldu mu diye bakmak için BIOS a girdim. Olmadığını görünce tekrar yaptım. Yine 3 4 kere kendini kapatıp açtı ama bu sefer siyah ekranda kaldı ve düzelmedi. Yapmak için bayağı uğraştık ama bir bilgisayarcıya veya bir tanıdığa götürme imkanım olmadı. Ayrıca hatanın bütün çözümlerini denedim ama hiçbiri olmadı. Sistem de eski olduğu için değiştirelim dedik ve imzamdaki sistemi aldık. Şimdi bu ramlerde xmp açsam yine gider mi diye korkmuyor değilim. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:

willblacksmith

80+ Bronze
Eski pcde ramler bozulduğu için Patriot Viper Steel Series 8x2 3200mhz ram almıştık. Daha sonra ilk yaptığım iş xmp açmak olmuştu. Xmp açtıktan sonra sistem kendini 3 4 kere kapatıp açtı ve pc açıldıktan sonra oldu mu diye bakmak için BIOS a girdim. Olmadığını görünce tekrar yaptım. Yine 3 4 kere kendini kapatıp açtı ama bu sefer siyah ekranda kaldı ve düzelmedi. Yapmak için bayağı uğraştık ama hem bir bilgisayarcıya veya bir tanıdığa götürme imkanım olmadı. Ayrıca hatanın bütün çözümlerini denedim ama hiçbiri olmadı. Sistem de eski olduğu için değiştirelim dedik ve imzamdaki sistemi aldık. Şimdi bu ramlerde xmp açsam yine gider mi diye korkmuyor değilim. Yardımcı olur musunuz?
ben de anakart ve işlemciyi yeni aldım. Bir şey olmaz aç gitsin abi kullanılsın diye yapmış adamlar teknolojiyi

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Arda Eren Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

willblacksmith

80+ Bronze

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Arda Eren Aslan
bende de açık sıkıntı yok kanka. Boşver bizimle mi yaşayacak. Anakart'a 2000tl vermediysen aç gitsin ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

vallaha seni bilmem ama. Bu pc benim işimi görmeyecekse fps az verecekse yansın kül olsun zaten.
doğru

Aron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Eren Senol
Kendi sistemimi topladığımda ilk yaptığım şey xmp açmak olmuştu. O sistem muhtemelen eski diye veya bir sorunu vardır ki öyle yapmış. Aç gitsin bir şey olmaz.

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
Eski pcde ramler bozulduğu için Patriot Viper Steel Series 8x2 3200mhz ram almıştık. Daha sonra ilk yaptığım iş xmp açmak olmuştu. Xmp açtıktan sonra sistem kendini 3 4 kere kapatıp açtı ve pc açıldıktan sonra oldu mu diye bakmak için BIOS a girdim. Olmadığını görünce tekrar yaptım. Yine 3 4 kere kendini kapatıp açtı ama bu sefer siyah ekranda kaldı ve düzelmedi. Yapmak için bayağı uğraştık ama bir bilgisayarcıya veya bir tanıdığa götürme imkanım olmadı. Ayrıca hatanın bütün çözümlerini denedim ama hiçbiri olmadı. Sistem de eski olduğu için değiştirelim dedik ve imzamdaki sistemi aldık. Şimdi bu ramlerde xmp açsam yine gider mi diye korkmuyor değilim. Yardımcı olur musunuz?
kullan bende aynı ramı kullanıyorum xmp profil 2 de sorunsuz

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Arda Eren Aslan
Son düzenleme:

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Arda Eren Aslan
hız farkı oluyor biri low biri yüksek profil benim xpm 1 de 2933 xpm 2 de 3199 mhz oluyor
bunu nerden anlıyorsunuz peki ?

PC özellikleri neler?
I3 10105F // ASUS TUF GAMING GTX1650 // ASUS H510M-K // XPG GAMMIX 8x2 3200MHZ // XPG SX6000 PRO 512GB // PERFORMAX 550W // psu yakın zamanda imzamdaki psu ile değiştireceğim ve ayrıca imzamda yazıyordu sistem ama telefondasınız sanırım

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
bunu nerden anlıyorsunuz peki ?

I3 10105F // ASUS TUF GAMING GTX1650 // ASUS H510M-K // XPG GAMMIX 8x2 3200MHZ // XPG SX6000 PRO 512GB // PERFORMAX 550W // psu yakın zamanda imzamdaki psu ile değiştireceğim ve ayrıca imzamda yazıyordu sistem ama telefondasınız sanırım
biosta gözükür mhz değerleri yoksa pc açıp bakabilirsiniz program yardımıyla afterburner ile bir oyuna girip mesela

Top Bottom