Neler Yeni

Yeni ram almalı mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Yiğit Yavuz
Bütçe
600
Arkadaşlar PC yi köyde de kullanmak için toplayıp taşıyordum.Köyden gelince kapının önünde poşeti yanlış koymuşlar kasa düşmüş.Bişey yoktur diye taktım ama görüntü gelmedi.Bilgisayarcıya verdim anakart arızası olabilir yapıcıya götür dedi.Ben de abime al kasayı evde bidaha bakalım dedim.Tek tek parçaları kontrol ederken ram in birini çıkarıp test etme aklıma geldi.Ram in birini çıkarttım ve klavyenin işığı yandı ekrana görüntü geldi.Birazdan çalışan ram i çıkarıp bu ram i takıp sorun ramde mi onu anlamam lazım.Uzun yazdım ama sorum şu bende h61 anakart i7 2700k işlemci var.Ben 3000 veya 3200 MHz de çalışan ram alsam bu ram 1333 MHz de çalışır mı yani gidip eski 1333 mü almalıyım yoksa yeni 3000 küsür MHz li ram mi alayım? Cevabınız çok önemli arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Farway

80+ Silver
Anakartın tam olarak modeli ne? Max kaç MHZ ram destekliyor ve DDR 3 ise ona göre bir ram alman lazım yoksa takamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Yiğit Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart çift kanal DDR3 1600 MHz ram destekliyor yeni alayım dememin sebebi eski ramlere de çok fiyat yazıyorlar yeni tercih edebilir miyim dediydim

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Anakart çift kanal DDR3 1600 MHz ram destekliyor yeni alayım dememin sebebi eski ramlere de çok fiyat yazıyorlar yeni tercih edebilir miyim dediydim
Okadar pahalı değil DDR3 ramler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar PC yi köyde de kullanmak için toplayıp taşıyordum.Köyden gelince kapının önünde poşeti yanlış koymuşlar kasa düşmüş.Bişey yoktur diye taktım ama görüntü gelmedi.Bilgisayarcıya verdim anakart arızası olabilir yapıcıya götür dedi.Ben de abime al kasayı evde bidaha bakalım dedim.Tek tek parçaları kontrol ederken ram in birini çıkarıp test etme aklıma geldi.Ram in birini çıkarttım ve klavyenin işığı yandı ekrana görüntü geldi.Birazdan çalışan ram i çıkarıp bu ram i takıp sorun ramde mi onu anlamam lazım.Uzun yazdım ama sorum şu bende h61 anakart i7 2700k işlemci var.Ben 3000 veya 3200 MHz de çalışan ram alsam bu ram 1333 MHz de çalışır mı yani gidip eski 1333 mü almalıyım yoksa yeni 3000 küsür MHz li ram mi alayım? Cevabınız çok önemli arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
3000 MHz olmaz knk DDR 4 değil sistemin
DDR 3 bakman gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Yiğit Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Az önce sorunu anladım anakart ın ram slotu arızalı.Aynı ram i diğer slota taktım görüntü geldi.ramler temiz yani.Ram slotu tamiri yapılır mı değişir mi biliyor musunuz

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
828
İsim
Fatih Ayhan
Ram slotu doğrudan arızalı olmayabilir. Anakarttaki bazı mosfetler arızalı olduğu içinde slot çalışmayabilir. Mosfet değişimi yapılıyor diye biliyorum ama fiyat ne olur ya da hangi mosfetler arızalı tespit etmek ne kadar zahmetli vs vs gibi durumlar var. İşi gerçekten bilen birine götürüp baktırabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,275
Üyeler
167,457
Son üye
ycl2k
Top Bottom