Merhaba, bir Range Rover Vogue 2017 model araca tutuldum sizce Range nin yeni motorlari sorunlu mudur bu almayi planladigim aracta 4.4 V8 dizel motor bulunmakta 108k Km de. Ve baktigim aracin gecmisi temiz full servis bakimli ve az sahipli.
4.4 sdv8, 3.6 tdv8 gibi benzer bir turboşarj sistemi arızasından muzdariptir bu da yağın emme yoluyla emilmesi ve motor arızasına neden olması anlamına gelir. Valf mekanizmasında geliştirilmiş malzemeler kullanılmış gibi görünüyor ve korozyon sorunu yaşanmıyor.Peki hocam kronik bir sorunu var midir bu araci aldiktan sonra satmayi dusunmuyorum.
Anladim hocam cok tesekkur ederim bilgi icin birazcik daha arastirmayi planliyorum.4.4 sdv8, 3.6 tdv8 gibi benzer bir turboşarj sistemi arızasından muzdariptir bu da yağın emme yoluyla emilmesi ve motor arızasına neden olması anlamına gelir. Valf mekanizmasında geliştirilmiş malzemeler kullanılmış gibi görünüyor ve korozyon sorunu yaşanmıyor.
Bütçe arttırılıp SVR 5.0 v8 alınabilir.Anladim hocam cok tesekkur ederim bilgi icin birazcik daha arastirmayi planliyorum.
Hocam gunluk kullanacagim icin o kadar benzin masrafi öder isem X5M Competition almayi daha mantikli dusunurum.Bütçe arttırılıp SVR 5.0 v8 alınabilir.