Yardım Yeni Sistem de PSU Sorunu.

CaptainA

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar Merhabalar, Yeni bi Sistem Topluyorum. Bütün Bağlantıları Yaptım. Doğru da Yaptığımı Düşünüyorum. YouTube Üzerinden Falan da İzleyerek Yaptım Çünkü. Ancak Power Tuşuna Bastıktan Sonra Fanların Işıkları Yanıyor, 2-3 Saniye Sürmeden Geri Kapanıyor PC. Tekrar Bağlantıları Söktüm ve 24 Pin Olan Güç Kablosunda 1 Pin Eksik Görüntülerde de Var. Acaba Hepsi mı Böyle, Yoksa PSU Sorunlu mu? Çok Ekstra bı Bilgim Yok Çünkü.

Ekler

• 1000086858.webp
    1000086858.webp
    1.7 MB · Hit: 18
  • 1000086859.webp
    1000086859.webp
    1.6 MB · Hit: 17
Arkadaşlar Merhabalar, Yeni bi Sistem Topluyorum. Bütün Bağlantıları Yaptım. Doğru da Yaptığımı Düşünüyorum. YouTube Üzerinden Falan da İzleyerek Yaptım Çünkü. Ancak Power Tuşuna Bastıktan Sonra Fanların Işıkları Yanıyor, 2-3 Saniye Sürmeden Geri Kapanıyor PC. Tekrar Bağlantıları Söktüm ve 24 Pin Olan Güç Kablosunda 1 Pin Eksik Görüntülerde de Var. Acaba Hepsi mı Böyle, Yoksa PSU Sorunlu mu? Çok Ekstra bı Bilgim Yok Çünkü.
24pin kablosu normal. PSU kablosunu duvardan söküp güç tuşuna 10-15 saniye basılı tutun. Güç tuşu takılı kalıyor olabilir. Anakart üzerindeki pinden başlatmayı deneyin. 2 ram varsa ramlerden birini tek tek farklı slotlara takarak deneyin. Bir yerde kısa devre olabilir, anakartı kasadan sökerek uzay montaj çalıştırmayı deneyin. Bir de parçalarınızı yazabilir misiniz?

MSI Pro Z790-P Anakart, İ5 14400F İşlemci, RX7600 Ekran Kartı, XPG Lancer 6000Mhz 32 GB 2 Adet Ram. Kasa Xigmatek Odin 2, PSU da Kasanın İçinde ki PSU
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

650W bı PSUm Vardı, Onunla bı Uzay Montaj Yapmayı Düşünüyorum Açıkçası Hocam.

hocam o anakartta o işlemciyi çalıştırmak için bios güncellemesi falan gerekmiyor değil mi?

Vallaha Hocam PCyi Çalıştırabilseydim Bios Güncellemesi Yapacaktım Ama, Malesef.

q flash tuşu da yok galiba. daha eski nesil işlemci bulup çalıştırmanız gerek, bulamazsanız belki teknik servis ya da çevredeki bir bilgisayarcı yardımcı olur.

Vallaha Hocam PCyi Çalıştırabilseydim Bios Güncellemesi Yapacaktım Ama, Malesef.
BIOS eskiyse de açılmaz sistem. Kusura bakmayın ilk yazmam gereken şeyi atlamışım. Anakart BIOS sürümü 7E06vA9'dan eskiyse açılmaması normal.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-01 235019.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-01 235019.webp
    14.7 KB · Hit: 9
sitesinden baktım Q flash var anakartınızda açmadan bios yüklenir

Vallaha PCyi Çalıştırmadan Q Flash Dediğiniz Olayla Bios Yüklemeyi Bilmiyorum. YouTube'dan Öğrenebilir Miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben Bu Sistemi Ramler Hariç Hazır Sistem Olarak Almıştım Vatan'dan. Kurulumu Kendim Yapayım İyi Olur Dedim Ama Keşke Kurulu Olarak Alsaydım.

Güncellemeye Başladım. Teşekkür Ederim Yardımlarınız İçin. Bakalım Güncellemeden Sonra Açılacak mı PC.

Geri