yeni sistem eski ekran kartı ile açılmadı

saadeat

80+
Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar selam,
i5 11400f işlemcili z590 tomehawk wifi anakartlı bir sistem topladım, bir süre elimdeki hd7850 ekran kartı ile kullanabilmeyi umuyordum ancak ekrana görüntü gelmedi

görüntü gelmemesinin 2 nedeni olabilir diye düşünüyorum,

1. 8+4 pin işlemci güç girişi bulunuyor anakartta ancak güç kaynağının 2x4 pin kablosu var sadece, dönüştürücü kablo alıp deneyeceğim ancak çoğu forumda bu durumun sorun teşkil etmeyeceği belirtilmiş. Overclock durumlarında işlemciyi beslemek için ihtiyaç olabileceği söylenmiş

2. anakartın sitesinden ekran kartı desteğine baktığımda desteklediği yazıyor, görüntü gelmemesinin nedeni yine de ekran kartı olabilir mi?

anakartın ışığı yeşil yanıyor ve tüm fanlar çalışıyor

parçayı denedim ancak bir şey değişmedi
anakrtta ddram ışığının yandığını fark ettim, ramleri ayrı ayrı tek tek tüm slotlarda denedim ancak yine görüntü alamadım

anakartın sitesinde taktığım ramlerin uyumlu olduğu yazıyor bu arada

sorun ne olabilir?

parçayı denedim ancak bir şey değişmedi
anakrtta ddram ışığının yandığını fark ettim, ramleri ayrı ayrı tek tek tüm slotlarda denedim ancak yine görüntü alamadım

anakartın sitesinde taktığım ramlerin uyumlu olduğu yazıyor bu arada

sorun ne olabilir?
Çok gariptir. AMD r9 280x vardı bende i3lü bi kasaya taktığımda görüntü alamamıştım ama 1650 taktığımda gelmişti çok garip neden olduğunu bilmiyorum belki benzer bişi gelmiş olabilir basınıza

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,489
Üyeler
185,273
Son üye
558memoli
Geri