Neler Yeni

Yeni Sistem Neden Yavaş Açılıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
Arkadaşlar selam.
Bir önceki bilgisayarım ryzen 5 5600
Prime b550m-k
2*8 3600 mhz cl 18 tarzı bir sistemdi

Ryzen 5 7500f
B650m-r
2*16 6400 mhz cl 32 lik bir sisteme geçiş yaptım.

Önceki sistemim 10 saniyede açılırken bu 30-40 saniyeleri buluyor sebebi nedir?

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Enes
B650m-r anakartınızın BIOS'unun güncellenmesi gerekebilir. Eski BIOS sürümü, yeni CPU'nun tam uyumluluğunu sağlamayabilir.
Yeni sistemde RAM hızı ve latansı farklı olabilir. 3600 MHz CL18'den 6400 MHz CL32'ye geçiş yaparken, bu değişiklikler sistem performansını etkileyebilir.
Yeni CPU ve anakart için uygun sürücülerin yüklenmesi gerekebilir. Eski sürücüler uygun olmayabilir.
B550 ve B650 anakartları arasında küçük uyumluluk sorunları olabilir. Özellikle PCIe ve RAM desteği gibi detaylar kontrol edilmelidir.

BIOS'unuzu güncelleyin, sürücülerinizi güncelleyin ve RAM ayarlarınızı kontrol edin.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Erhan Akçay
Arkadaşlar selam.
Bir önceki bilgisayarım ryzen 5 5600
Prime b550m-k
2*8 3600 mhz cl 18 tarzı bir sistemdi

Ryzen 5 7500f
B650m-r
2*16 6400 mhz cl 32 lik bir sisteme geçiş yaptım.

Önceki sistemim 10 saniyede açılırken bu 30-40 saniyeleri buluyor sebebi nedir?
Am5 sistemde bazı ayarlar gerekiyor biosta, bios güncel olacak expo açık olacak . Memory Context restore enable olacak geç açılmalar düzelir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Am5 sistemde bazı ayarlar gerekiyor biosta, bios güncel olacak expo açık olacak . Memory Context restore enable olacak geç açılmalar düzelir.
Hocam 2 side açık ama bu ksdsr geç açması normal mi ya? Yeni sisteme geçtim ama gerilemiş gibi hissediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

B650m-r anakartınızın BIOS'unun güncellenmesi gerekebilir. Eski BIOS sürümü, yeni CPU'nun tam uyumluluğunu sağlamayabilir.
Yeni sistemde RAM hızı ve latansı farklı olabilir. 3600 MHz CL18'den 6400 MHz CL32'ye geçiş yaparken, bu değişiklikler sistem performansını etkileyebilir.
Yeni CPU ve anakart için uygun sürücülerin yüklenmesi gerekebilir. Eski sürücüler uygun olmayabilir.
B550 ve B650 anakartları arasında küçük uyumluluk sorunları olabilir. Özellikle PCIe ve RAM desteği gibi detaylar kontrol edilmelidir.

BIOS'unuzu güncelleyin, sürücülerinizi güncelleyin ve RAM ayarlarınızı kontrol edin.
Bios u güncelledim en yeni sürümğnde ama yeni pcye geçtik derken eskiye gittik sanki. Hazır sistem aldım ama uyumlu mu değil

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Erhan Akçay
Hocam 2 side açık ama bu ksdsr geç açması normal mi ya? Yeni sisteme geçtim ama gerilemiş gibi hissediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios u güncelledim en yeni sürümğnde ama yeni pcye geçtik derken eskiye gittik sanki. Hazır sistem aldım ama uyumlu mu değil
Birde memory context restore ayarının altında falan power down var onuda enable yapı. Normalde ilk dediğim ayarla aslında olması lazımdı.
Sizdeki sistem sata ssd veya m2 ye kuruludur diye düşünüyorum.

Fakat biraz geç açılma var. Normalde bir 13/ 15 saniye düşmesi lazım hemen hemen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birde memory context restore ayarının altında falan power down var onuda enable yapı. Normalde ilk dediğim ayarla aslında olması lazımdı.
Sizdeki sistem sata ssd veya m2 ye kuruludur diye düşünüyorum.

Fakat biraz geç açılma var. Normalde bir 13/ 15 saniye düşmesi lazım hemen hemen.
Daha iyi yardımcı olmanız için nereyi size atabilirim? Şöyle kasaya basıyorum ekran gelmiyor 20-25 sn sonrasında ekran klavye ve mouse ışıklaro geliyor ardından 3-4 saniyede açılıyor pc ama o ışık ve ekran gelmemesinin sebebini anlayamadım.

Top Bottom