Yeni sistemde pc anlık droplar yapıyor YARDIM

evet ghub üzerinden

Ekler

• x1.webp
    x1.webp
    81.2 KB · Hit: 13
Sorun net bir şekilde nedir?
Genel masaüstü ve web kullanımında donma kasma oluyor mu?
Kaç oyunda test ettin?
hocam sorun şu an tam olarak masaüstünde imleci oynatırken imlecin bir anda diğer tarafa geçmesi yani geçişin olmaması ışınlanıyor gibi diyebilirim bu tamam aşırı sorun olarak görmeyebilirim ama oyunlarda fps drop yaşıyorum anlık düşüşler stabilite yok denediğim oyunlar
Elden ring
The Outlast Trials
Death Stranding
rekabetçi oyunları geçiyorum hikayeli oyunlarda daha belirgin olduğu için
buralarda Elden ringte mesela stabil 60 fps almam gerekirken 50 lere kadar düşüyor outlastta da sistemi benden daha düşük arkadaşım benden daha yüksek fps alıyor ve sabit alıyor bu durumdan baya rahatsızım

hocam sorun şu an tam olarak masaüstünde imleci oynatırken imlecin bir anda diğer tarafa geçmesi yani geçişin olmaması ışınlanıyor gibi diyebilirim bu tamam aşırı sorun olarak görmeyebilirim ama oyunlarda fps drop yaşıyorum anlık düşüşler stabilite yok denediğim oyunlar
Elden ring
The Outlast Trials
Death Stranding
rekabetçi oyunları geçiyorum hikayeli oyunlarda daha belirgin olduğu için
buralarda Elden ringte mesela stabil 60 fps almam gerekirken 50 lere kadar düşüyor outlastta da sistemi benden daha düşük arkadaşım benden daha yüksek fps alıyor ve sabit alıyor bu durumdan baya rahatsızım
Böyle bir sorunun kaynağını nokta atışı tespit etmek çok zor ama yapacağın belli başlı şeyler var. Ben aşağı adım adım yazacağım dilersen test edersin. Ama seninle paylaşacağım tavsiyelerde tek tek şunu bunu yap demeyeceğim onları araştırmak senin işin.

Öncelikle BIOS sürümün sorunsuz güncel bir sürümde olduğuna emin ol. BIOS ayarlarını da mutlaka gözden geçir (PBO, CPB, EXPO) işlemci, ram, disk ayarları düzenli olsun. Güç limitlerini yüksek ayarla ve voltajları gözden geçir. BIOS güncel ve ayarları düzgünse, Windows 10, 11 fark etmez stabil çalışan bir sürüm indir ve temiz kurulum yap. Kurulum sonrası bilgisayarda herhangi bir 3. parti yazılım olmasın. Sadece gerekli (AIO, VC Redist) yazılımlılar ve sürücüler yüklü olsun. Chipset ve ekran kartı sürücüsünün sorunsuz ve düzgün bir sürümünü hatasız yükle.

Yüklemeler bittikten sonra işlemci, ekran kartı, disk ve Ramleri ayrı ayrı sentetik testlere sok. Cinebench R23, Superposition, Furmark2, MemTest5, CrystalDiskmark gibi programları kullanabilirsin. Buradan aldığın sonuçları webde gezinerek standartlar içinde olup olmadığını kontrol et. Sentetik testler normal ise herhangi bir AAA oyuna gir ve oyunun nasıl çalıştığına bak. Aynı şekilde oyun ve sürümü sorunsuz olmalı. Bir kaç oyunda test etmen daha iyi olur. Ayrıca bütün bunları yaparken Sistem sıcaklıklarını mutlaka kontrol et. Anakart pch ve vrm sıcaklıklarını ayrı ayrı kontrol et.

Bu benim herhangi bir belirsiz sorun yaşadığımda sıfıra dönerek ve adımları not ederek sorun tespit etme şeklim. Eğer sorunu bu şekilde kendin tespit edemeyeceksen profesyonel yardım al. Çünkü sorun donanım kaynaklı olabilir. Bellek ya da disk kontrolcüsü bozuk olabilir. PSU gerekli gücü düzgün sağlayamıyor olabilir vs. Umarım anlatabilmişimdir, umarım sorununu en kısa zamanda çözersin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Hebi
Geri