Çözüldü✓ Yeni Toplanmış Bilgisayarda FPS Drop !!

KTXNOOB

80+
Reaksiyon skoru
3
KasaMSI MAG FORGE 100M RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
AnakartMSI B650 Gaming Plus AMD AM5 ATX
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D
SoğutucuThermalRight Peerless Assassin
RamPatriot Viper 32 GB
SSDMicron 3400 512 GB
EKRAN KARTIMSI RTX 5070
Yukarıdaki bileşenlere sahip bilgisayarımda Valorant oyununda Neredeyse 3-4 saniyede bir takılmalar meydana geliyor aslında fps drop olup olmadığını anlamadım fps'de çok yüksek düşüşler değil ama düşüyor. Çözüm olarak birçok şey denedim, genel grafik ayarları düşürmek performası artırıcı ayarları tercih etmek, sürücüleri güncellemek gibi.
Artık çok sıkıcı olmaya başladı bu durum lütfen yardımcı olur musunuz ?

İnternette termal macundan kaynaklı olabilir dediler fakat sıcaklık şu zamana kadar 75'i geçmedi bile ama termal macunumu sürerken işlemcinin içinden çıkanı sürdüm ve benimde hoşuma gitmemişti açıkçası.
2. seçenek olarak ssd' olarak eski laptobumun ssd'sini sökerek bu sistemde kullandım sizce bu olabilir mi ?

Patriot viper venom zımbırtısından olabilir

SSd minimal bir seçenek sıcaklığa bağlı işlemci güç kısıyor olabilir
Temiz bir şekilde driverlari kurun amd chipset driverlari dahil bir de mümkünse videosunu atmanız daha iyi olur.

KasaMSI MAG FORGE 100M RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
AnakartMSI B650 Gaming Plus AMD AM5 ATX
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D
SoğutucuThermalRight Peerless Assassin
RamPatriot Viper 32 GB
SSDMicron 3400 512 GB
EKRAN KARTIMSI RTX 5070
Yukarıdaki bileşenlere sahip bilgisayarımda Valorant oyununda Neredeyse 3-4 saniyede bir takılmalar meydana geliyor aslında fps drop olup olmadığını anlamadım fps'de çok yüksek düşüşler değil ama düşüyor. Çözüm olarak birçok şey denedim, genel grafik ayarları düşürmek performası artırıcı ayarları tercih etmek, sürücüleri güncellemek gibi.
Artık çok sıkıcı olmaya başladı bu durum lütfen yardımcı olur musunuz ?

İnternette termal macundan kaynaklı olabilir dediler fakat sıcaklık şu zamana kadar 75'i geçmedi bile ama termal macunumu sürerken işlemcinin içinden çıkanı sürdüm ve benimde hoşuma gitmemişti açıkçası.
2. seçenek olarak ssd' olarak eski laptobumun ssd'sini sökerek bu sistemde kullandım sizce bu olabilir mi ?
Ssd kaynaklı olabilir ssd kaç yıllık,CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo indirip ssd yi test et ve sonuçları buraya at

1760366561163.webp
1760366595689.webp

Ssd kaynaklı olabilir ssd kaç yıllık,CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo indirip ssd yi test et ve sonuçları buraya at
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Patriot viper venom zımbırtısından olabilir
Alırken en iyisi bu demişlerdi halbuki...

Temiz bir şekilde driverlari kurun amd chipset driverlari dahil bir de mümkünse videosunu atmanız daha iyi olur.
DDU ile öncekileri kaldırmayı deneyeceğim, harici temiz kurulum derken başka bir şeyde olabilir mi ?
Videoda çekmeye çalışacağım en kısa zamanda. Tam olarak tarifi oyun takılıyor ping varmış gibi ama bunun saniyelik halini düşünün

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alırken en iyisi bu demişlerdi halbuki...

DDU ile öncekileri kaldırmayı deneyeceğim, harici temiz kurulum derken başka bir şeyde olabilir mi ?
Videoda çekmeye çalışacağım en kısa zamanda. Tam olarak tarifi oyun takılıyor ping varmış gibi ama bunun saniyelik halini düşünün
Zımbırtısı derken? Ram ile ilgili bir probleminiz mi var acaba merak ettim.
Bu konuda 2 3 mesaj aşağıda deneyimimi yazmıştım, daha sonra yine konudaki rami alıp kullanmaya başladım ramden yana sıkıntım kalmadı. Diğer forumları bilmem ama bu forumda bile bir sürü patriot viper venom kullanıp sorun yaşayan kullanıcı ve açtıkları konuları bulabilirsiniz

tam tersi expo açmak çözümlerden biri olarak gözüküyor ramleri aktif kullanmak için
Expo kararlılığı bozduğu zaman bu tarz takılmalara yol açıyor dediğimi yapıp deneyin küçümsemeyin ben de normalde bellek performansını artırdığını biliyorum.

Ayrıca chipset ve işlemci ile ilgili sürücleri Amd'nin sitesinden indirip kurun.

75 dereceyi geçmediğini söylüyor termal kısma yapmaz o derecelerde, bence ya expo ya da sürücü kaynaklı bir sorun yaşıyor. Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp baştan kurup işlemci anakart sürücülerini güncelleyip bakabilir, Expo kapalıyken de denemekte fayda var.

Bir tavsiye daha vereyim. Kulağa yine alakasız geliyor ama wifi/bluetooth kapatmak da bu sorunu çözebiliyor. Eğer kullanmanız şartsa wifi/bluetooth sürücülerini de güncellemenizi öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,156,673
Üyeler
183,787
Son üye
Knight214
Geri