Yks ile ilgili yardım

seyfo-dayı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
580
Arkadaşlar ben 12. Sınıfım ve sözel bölümündeyim sınavla ilgili aklımda şu sorular var

1=tyt ve ayt kpnularına nerden
ulaşabilirim(sınavda çıkıcak olanlar)

2=ben sözel olduğum için sadece sözel bir bölümemi gidebiliyorum yani puanım yeterse ea yada sayısal bölümlerine gidebilirmiyim

3=Sayısalların eşit ağırlıkların veya bizim ayt sınavımız farklımı yoksa 3 bölümde aynı ayt sınavına mı giriyo

Yardımcı olursanız sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar ben 12. Sınıfım ve sözel bölümündeyim sınavla ilgili aklımda şu sorular var

2=ben sözel olduğum için sadece sözel bir bölümemi gidebiliyorum yani puanım yeterse ea yada sayısal bölümlerine gidebilirmiyim

3=Sayısalların eşit ağırlıkların veya bizim ayt sınavımız farklımı yoksa 3 bölümde aynı ayt sınavına mı giriyo

He bide iatediğim bölüme 350-390 puan arası yerleşenlwr var sizce bu çok u zor bir puan

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

He bide iatediğim bölüme 350-390 puan arası yerleşenlwr var sizce bu çok u zor bir puan
İnternette konuların listesi var diye biliyorum. Ayt herkeste aynı diye biliyorum. Din dersine göre 5 soru değişiyor. Din dersi alanlar aldığını işaretliyor sınava kayıt olurken. Almayanlar ise almadığını işaretliyor. Bildiğim kadarıyla puanınız neye yetiyorsa türü fark etmez istediğiniz bölüme gidebiliyorsunuz diye biliyorum.

Tyt de herkes aynı kitapçığın tamamını çözüyor. Ayt de ise herkese aynı kitapçığı dağıtıyorlar kim hangi bölümü çözerse onun üzerinden puanı hesaplanıyor. Yani sadece sayısal çözüp sayılal puanı ile sözel veya eşit ağırlık bölümlerine tercih veremezsiniz. Ama okulda ister sözel öğrencisi olun ister sayısal ayt de sınav anında istediğiniz bölümleri çözersiniz ve puanınız her çözdüğünüz bölüm için ayrı hesaplanır. Vakit yetiştirebilirseniz tüm bölümleri bile çözebilirsiniz keyfinize kalmış.
AYT' de
Sayısal için: Matematik ve Fen
Eşit ağırlık İçin: Matematik ve Türkçe
Sözel için: Türkçe ve Sosyal bilimler
bölümlerini çözmeniz gerekiyor.
Sözel kısımda eğer din dersinden muaf iseniz sosyal bilimler bölümünde din dersi yerine son kısımdaki felsefe sorularını çözüyorsunuz

Sadece dilcilerin sınavı farkı diğerleri hepsi aynı sınava giriyor sayısal ve ea dan tercih yapmak için diğer dersleride çözebilmen lazım. Sözelciler için bu pek mümkün değil matematik yapamadıkları için genelde o alanı seçiyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,939
Üyeler
187,750
Son üye
suijin
Geri