Neler Yeni

YKS Konusunda Sorularım Var

Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Kemal Can Kaltsak
Tyt ayt ne oluyor bunlara ne zaman gireceğiz bunlar ayrı ayrı sinavlarmi eşit ağırlığım ben hangisine gireceğim pandrmiden beri okulla alakami kesitm bı geldim herkes tyt ayt falan diyor YGS yokmu zaten bunlar.ne ise yarıyor lole yeni başlamış karakterleri öğrenmeye çalışıyor gibi hissediyorum kendimi 11. Sınıfım

En İyi Cevap
YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)
TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşur.

TYT
40 Türkçe
20 Sosyal
40 Matematik
20 Fen Bilgisi
Sorularından oluşur. Bu soruları herkes çözer. Temel (9-10. sınıf) konuları vardır.

AYT
40 SOSYAL - 1 (24 Edebiyat, 10 Tarih, 6 Coğrafya)
40 Matematik (İleri düzey yani 9 ve 10'a ek 11 ve 12. sınıf konuları ağırlıklıdır)
40 SOSYAL - 2 (11 Tarih, 10 Coğrafya, 12 Felsefe grubu, 6 Din k.)
40 Fen Bilgisi

YDT
80 İngilizce
(Sadece dil bölümündeki öğrencilerin gireceği oturum)

Eşit ağırlıkçılar TYT + SOSYAL 1 + AYT MATEMATİK,
Sayısallar TYT + AYT MATEMATİK + AYT FEN,
Sözeller TYT + SOSYAL 1 + SOSYAL 2
Dilciler TYT + İngilizce
çözerler.​

BobMarleyFaruk

80+ Bronze
dostum ne diyorsun 10 kez okudum anlamadım ? tyt ve aytnin ne olduğunu soruyorsan tytnin açılımı temel yeterlilik testidir bu sınava herkes giriyor 9. ve 10.sınıf konularını kapsıyor ayt de alan yeterlilik testidir 11.sınıfta seçtiğin alana göre gireceğin sınavdır yksde ilk tyt sonraki gün ayt girersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Kemal Can Kaltsak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum ne diyorsun 10 kez okudum anlamadım ? tyt ve aytnin ne olduğunu soruyorsan tytnin açılımı temel yeterlilik testidir bu sınava herkes giriyor 9. ve 10.sınıf konularını kapsıyor ayt de alan yeterlilik testidir 11.sınıfta seçtiğin alana göre gireceğin sınavdır yksde ilk tyt sonraki gün ayt girersin
Hangisi daha önemli ayt mi tyt mi ben bunlara nasıl çaliscam abi çok saçma direkt YGS ye girelim işte tyt ayt konuları aynimi

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Tyt ayt ne oluyor bunlara ne zaman gireceğiz bunlar ayrı ayrı sinavlarmi eşit ağırlığım ben hangisine gireceğim pandrmiden beri okulla alakami kesitm bı geldim herkes tyt ayt falan diyor YGS yokmu zaten bunlar.ne ise yarıyor lole yeni başlamış karakterleri öğrenmeye çalışıyor gibi hissediyorum kendimi 11. Sınıfım
Tyt: Temel yeterlilik testidir bunda sorular sorular 9 ve 10 sınıftan gelir bu soruları öğrencilerin büyük çoğunluğu yapabilir süre sıkıntısı bolca yaşanır 2 yıl ön lisans bölümleri için çok önemlidir burada 180 barajı vardı bu barajı geçemezsen ayt notun hesaplanmaz

Ayt: Alan yeterlilik testidir bunda ise 11 ve 12 sınıf konularından gelir tyt ye göre çok daha bol zamanın olur ama sorular neredeyse tamamen bilgiye dayalıdır tyt de konu bilmesen bile okuma anlama ile soruların çoğunu çözebilirsin. 4 yıllık Lisans bölümleri için çok ama çok önemlidir olmazsa olmaz.

İki sınavda çok önemlidir sınavların bir gün arayla yapılırlar önce TYT ye girersin sonraki gün AYT ye girersin. Bu sınavlara 12 sınıfın son döneminde girersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Kemal Can Kaltsak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12. Sınıfın son döneminde(Lise son) gireceksin ve evet; ayrı ayrı oluyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltin, bildiğim kadarıyla TYT Sözel, AYT sayısal oluyordu.
Ben ayt girmiyim direkt o zaman ben en son 3. Sınıfda hoca vurdu diye çarpım tablosunu ezberlememistim ondandır sayısal yok bende

BobMarleyFaruk

80+ Bronze
Hangisi daha önemli ayt mi tyt mi ben bunlara nasıl çaliscam abi çok saçma direkt YGS ye girelim işte tyt ayt konuları aynimi
ikiside önemli. genelde tytde biraz leş gibi olduğu için aytyi kurtarıcı olarak kullanıp ordan da yükselebilirsin. bu arada ygs dediğin şey de aynıydı isimleri farklı sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tyt: Temel yeterlilik testidir bunda sorular sorular 9 ve 10 sınıftan gelir bu soruları öğrencilerin büyük çoğunluğu yapabilir süre sıkıntısı bolca yaşanır 2 yıl ön lisans bölümleri için çok önemlidir burada 180 barajı vardı bu barajı geçemezsen ayt notun hesaplanmaz

Ayt: Alan yeterlilik testidir bunda ise 11 ve 12 sınıf konularından gelir tyt ye göre çok daha bol zamanın olur ama sorular neredeyse tamamen bilgiye dayalıdır tyt de konu bilmesen bile okuma anlama ile soruların çoğunu çözebilirsin.
baraj kalktı hocam

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)
TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşur.

TYT
40 Türkçe
20 Sosyal
40 Matematik
20 Fen Bilgisi
Sorularından oluşur. Bu soruları herkes çözer. Temel (9-10. sınıf) konuları vardır.

AYT
40 SOSYAL - 1 (24 Edebiyat, 10 Tarih, 6 Coğrafya)
40 Matematik (İleri düzey yani 9 ve 10'a ek 11 ve 12. sınıf konuları ağırlıklıdır)
40 SOSYAL - 2 (11 Tarih, 10 Coğrafya, 12 Felsefe grubu, 6 Din k.)
40 Fen Bilgisi

YDT
80 İngilizce
(Sadece dil bölümündeki öğrencilerin gireceği oturum)

Eşit ağırlıkçılar TYT + SOSYAL 1 + AYT MATEMATİK,
Sayısallar TYT + AYT MATEMATİK + AYT FEN,
Sözeller TYT + SOSYAL 1 + SOSYAL 2
Dilciler TYT + İngilizce
çözerler.​

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Kemal Can Kaltsak

Ayt: Alan yeterlilik testidir bunda ise 11 ve 12 sınıf konularından gelir tyt ye göre çok daha bol zamanın olur ama sorular neredeyse tamamen bilgiye dayalıdır tyt de konu bilmesen bile okuma anlama ile soruların çoğunu çözebilirsin.
Hmm anladım reis valla bende 7. Sınıf en son doğru dürüst okula gitmiştim sonra 8 de gitmedim orta okulda sınıfta kalma yok fiye geçtim lisede bıraktım pandemi oldu diye aldılar geri 10 zaten pandemi 11. 1 döneminde gitmedim şuan 11. 2. Donemi özel okula yazıldım

Alfha13

80+ Silver
12. Sınıfın son döneminde(Lise son) gireceksin ve evet; ayrı ayrı oluyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltin, bildiğim kadarıyla TYT Sözel, AYT sayısal oluyordu.
TYT'de bütün dersler var, AYT'de de hepsi var ama seçtiğin bölüme göre çözüyorsun. Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık var, liseyi sayısal okuyup sınavda sözel çözebiliyorsun ayrıca.

Top Bottom