Alıntıyı görüntüle
KAYNAK ÖNERİLERİ YUKARIDA
HAZIR ATMIŞKEN TR ÖNERİLERİMİ DE ATAM
Genel öneriler
1 ) DÜZENLİ OLARAK PARAGRAF/TÜRKÇE DENEMESİ ÇÖZMEK
Sınav senemde önceki postumda da bahsettim minumumum vardı ve bu minumumda paragraf veya Türkçe denemesi kesinlikle bulunuyordu. Bu prensip tyt Türkçede hızlanmamda başı çekiyordu
2) HIZLI OLACAM DİYE HIZLI ÇÖZMEK
Sınıfımdaki herkes bana gıcık olurdu çünkü hızlı çözmek için çözüyordum hatamdan da erken döndüm Allah'tan yoksa bu bile beni mezuna bırakabilirdi örnek verecek olursam 22 23 dkda çözüyordum ama 6 7 y yapıyordum çünkü çeldiricileri iyi okumuyordum. Hocam da sık sık uyarırdı beni, ben de uyarısını dikkate aldım ve hızlı çözmek zorunda olmadığımı kendime aşıladım ortalama 35 30 dkda bitirmeye başladım bu da bana 37 38 civarı net olarak geri geldi yani hızlı olacam diye hızlı olmayın zaten süreçte hızlanacaksınız
3)DİL BİLGİSİNİ ERTELEMEK
çevremde de çok fazla insan vardı "dil bilgisi çok kolay halledilir, hallederim" diyenler yani dil bilgisini hafife alanlar. Bunlar hep kaybettiler. Ben şunu demem dil bilgisi zor çok fazla emek istiyor vs vs ama dil bilgisi de paragrafla aynı puanı getiriyor sadece soru sayısı farklı unutmayın.
4) ALES TÜRKÇE NASIL VE NE ZAMAN ÇÖZÜLMELİ?
ben geçen sene Bekir hocanın önerisini de dikkate alarak Kasım civarı başladım siz de bu sene @biyojedi hocanın önerisine göre çözersiniz ama ben iyi ki Kasım'da çözdüm dedim
Bir de alesleri çözerken süre tutmalı paragrafları analiz ederek okumalısınız bence yani şunu fark edeceksiniz ÖSYM sizden yorum istemiyor sadece paragrafta gizlenmiş şeylere çıkarıp göstermenizi istiyor.
5) ÇÖZEBİLECEĞİN KADAR ÇOK DENEME ÇÖZMEK
yaklaşık 200 tane deneme çözdüm önerilere almadığım ama bitirdiğim denemeler de var ben sınav anında sakin kalabilmemi çok fazla branş denemesi çözmeye borçluyum .
6) ÖSYM DİLİNE ALIŞMAK
YGS Türkçeleri 2 defa çözdüm inceledim bu da bana bu senenin Türkçesi hakkında genel olarak bir fikir vermişti ben Türkçe'yi böyle yoğun görünce şaşırmadım açıkçası çünkü cidden ÖSYM diline alışmıştım