Yks sistemi hakkında detaylı bilgilendirme(bilgisayar)

ozgrby

80+
Reaksiyon skoru
18
internete baktım ama istediğim gibi bir cevap bulamadım, bilgisayar mühendisliği okumak gibi bir hedefim var, yks sisteminin tam olarak nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

internete baktım ama istediğim gibi bir cevap bulamadım, bilgisayar mühendisliği okumak gibi bir hedefim var, yks sisteminin tam olarak nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim
Bilgisayar mu. okumak sayılsal bölümde galiba.
Süreç şöyle işliyor.

Maximum puan 560 (Sınav 500 puan, 60 puanda lise ortalamanın ne kadar yüksek olduğu)

TYY: Herkesin ortak girdiği sınavdır, yabancı dil okuyacak adamda buna girer , Türkçe öğretmeni olmak isteyen de , bilgisayar muhendisi olmak isteyen de. Toplam sınavın %40'ı buradan gelir (500 puanın %40'ı)

AYT: Sayısal isteyen sayısal sınavına girer, sözel isteyen sözel sınavına, eşit ağırlıkçılar eşit ağırlık sınavına, yabancı dilciler yabancı dile. Puanın %60'i buradan gelir (500 puanın %60'ı)

Yani TYT'ye herkes girer (açılımı zaten Temel Yeterlilik Sınavıdır), AYT'ye (Alan Yeterlilik Sınavı) hangi bölümü okumak istiyorsan ona göre girersin , sayısalsa sayisala vb..

%40 TYT + %60 AYT + 1-60 arası lise ortalaman..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,097,494
Üyeler
174,567
Son üye
Doğumosfer
Geri