Neler Yeni

Yüksek RPM fan nereye takılmalı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Toprak
Selamlar. Kasam çok ısınıyor diye 3 tane 2200RPM'lik SilverStone Air blazer 120 r aldım. Stok fanlarım 1300RPM evet bayağı düşük :D.
1737109462264.png
MSI MAG Force 320r kasa kullanıyorum ve malum stok fanların RPM'i düşük olduğu için ne yapmalıyım? Sizce stok fanları üste takıp yeni alacaklarımı sağ kısma taksam soğuk havayı içeri üflese ardından egzoz fanlar ile (sol ve yukarıdakiler ile) çıkarsa daha mı iyi olur? Yoksa stok fanlar olduğu yerde kalsın mı?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,451
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
RPM'ine bakma boşa zaten 2200 RPM Hızında kullanamazsın onu o fanları biliyorum ben jet motoru gibi ses yapıyor. 1000 RPM'de falan kullanırsın hızına takılma yani. Yerine gelecek olursak bu fanların statik basıncı iyi, öne takman daha iyi olur filtre falan varya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Toprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RPM'ine bakma boşa zaten 2200 RPM Hızında kullanamazsın onu o fanları biliyorum ben jet motoru gibi ses yapıyor. 1000 RPM'de falan kullanırsın hızına takılma yani. Yerine gelecek olursak bu fanların statik basıncı iyi, öne takman daha iyi olur filtre falan varya.
kasanın anakart ile arası uzak o sağ kısmı. 1000rpm düşük bir birim mi ? yani soğutur mu ? stok fanlar adam akıllı soğutmuyordu önceki konularıma bakar iseniz bunun ile sorun yaşadım soğutmadığı için .

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Melih Baygör
kasanın ısınmasından ziyade donanımında problem olabilir. işlemci soğutucun nedir mesela? yeni fanları öne takabilirsin ancak taktıktan sonra fan devirlerini ayarlaman lazım

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,451
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
kasanın anakart ile arası uzak o sağ kısmı. 1000rpm düşük bir birim mi ? yani soğutur mu ? stok fanlar adam akıllı soğutmuyordu önceki konularıma bakar iseniz bunun ile sorun yaşadım soğutmadığı için .
Fan hızıyla pek bir alakası yok. Stock fan falan kullanıyorsan ondan dolayı ısınıyordur yoksa ben kasanın fanlarını komple kapatınca bile pek kayda değer bir artış olmuyor :D

Top Bottom