Yuksek sistemde dusuk FPS sorunu

Reaksiyon skoru
7
Oncelikle herkese iyi geceler, omurluk olmasi acisindan yuksek bir sistem dizdim. Fakat fps aslinda yeterli fakat beni tatmin etmiyor.
CS2 benchmark sonucu 380 fps, normal rekabetcidede 340 falan.
(4:3 1920x1440 cozunurlukte)
RDR2 Dlss kapali (daha iyi goruntu kalitesi icin) hersey fullde 40, birnevi kasiyor..
2560x1440p cozunurlukte
-Sistem-
TUF 4080 Super
Ryzen 7 9800x3d
64GB 6000MHZ ram
Anlayamadigim sey birseyler mi ters? neden boyle iyi bir sistemde boyle fpsler aliyorum?
Driverler kurulu, hersey ayarli. Aydinlatirsaniz cok makbule gecer

Ekler

• image.webp
    image.webp
    10.4 KB · Hit: 29
  • image (1).webp
    image (1).webp
    29.2 KB · Hit: 31
birde nasil yaptigimizi yazsaymissiniz keske :D
kardom donanımda her yere yazdım bunu tekrar yazıyorum.

uygulama logosu sağ tık > özellikler > uyumluluk sekmesi > altta tam ekran iyileştirmeleri yazar bunu kapat kardom tekrar yaz. bende de bir çok oyunda düşük fps vardı win11 de bunu kapatınca düzeldi

kardom donanımda her yere yazdım bunu tekrar yazıyorum.

uygulama logosu sağ tık > özellikler > uyumluluk sekmesi > altta tam ekran iyileştirmeleri yazar bunu kapat kardom tekrar yaz. bende de bir çok oyunda düşük fps vardı win11 de bunu kapatınca düzeldi
sizin icin deneyeyim fakat bir kac yerde lag sorunu cikarttigini duymustum

Merhaba evet, belirttigim gibi rdrdede ayni sorun var. RDRde sanmiyorum rockstar gibi bir firmanin kotu optimizasyon yapacagini ve milleti DLSS denen merete mahkum birakacagini
Kesinlikle ters giden bir şeyler var 7500F ve 7800XT ikilisi ile 2K ultra da fsr kapalı 100-110 fpslerde bitirdim oyunu driverlerını baştan kur olmadı en baştan temiz kurulum yap

Merakla sebebini bekliyorum aklıma fikir geldikçe yazarım şundan olabilir diye. Ama bios olduğunu düşünüyorum

yanlış anlamayın içinize de kurt düşürmek gibi olmasın da parçaları güvenilir bir yerden aldığınıza emin misiniz? bir şeylerin çakma, replika olma ihtimali var mı acaba?
soylediginiz korkutuyor gibi ama sanmiyorum, ram ile islemci sifirdi zaten. ekran kartida 2 aylik garantili birsey. geri kalanlarida farkli yerlerden aldim zaten

Geri