Yuksek sistemde dusuk FPS sorunu

Reaksiyon skoru
7
Oncelikle herkese iyi geceler, omurluk olmasi acisindan yuksek bir sistem dizdim. Fakat fps aslinda yeterli fakat beni tatmin etmiyor.
CS2 benchmark sonucu 380 fps, normal rekabetcidede 340 falan.
(4:3 1920x1440 cozunurlukte)
RDR2 Dlss kapali (daha iyi goruntu kalitesi icin) hersey fullde 40, birnevi kasiyor..
2560x1440p cozunurlukte
-Sistem-
TUF 4080 Super
Ryzen 7 9800x3d
64GB 6000MHZ ram
Anlayamadigim sey birseyler mi ters? neden boyle iyi bir sistemde boyle fpsler aliyorum?
Driverler kurulu, hersey ayarli. Aydinlatirsaniz cok makbule gecer

Ekler

• image.webp
    image.webp
    10.4 KB · Hit: 26
  • image (1).webp
    image (1).webp
    29.2 KB · Hit: 28
evet butun parcalar asus zaten bi tusla hepsi guncelleniyor
araştırdığıma göre aynı problemi yaşayanları gördüm biostan güç kıstığını bios güncelleyip ayarlar sıfırlandığında performans arttığını söylüyor

asusun sitesinden biosu dosyasını indirip anakarttan güncellemen daha sağlıklı olucaktır

araştırdığıma göre aynı problemi yaşayanları gördüm biostan güç kıstığını bios güncelleyip ayarlar sıfırlandığında performans arttığını söylüyor

asusun sitesinden biosu dosyasını indirip anakarttan güncellemen daha sağlıklı olucaktır
o kadar arastirmissiniz saolun, fakat inanin bios guncellemeyi gram bilmiyorum ustelik guncellersem burdan kopucam simdi :D

o kadar arastirmissiniz saolun, fakat inanin bios guncellemeyi gram bilmiyorum ustelik guncellersem burdan kopucam simdi :D
ama genel olarak milletin fpsleri 60 70den 140 lara çıkmış sanırsam 1080p için

windows güç seçeneklerinden performans ayarını seçtin mi?

kardom tam ekran iyileştirmelerini kapatsana bi bazen ondan yapıyor kardom

Temiz bir Windows ve driver kurmak iyidir.

bilgisayar 2 haftalik, dediginiz seyler maalesefki yeni zaten..
Yeniden kurmanızda fayda var, BIOS ayarlarını da bilen biriyle veya video izleyerek ayarlayın.
Performans sorunu ha deyince çözülmez.

Geri