Neler Yeni

Yurt dışından getirilen laptop ve ekipman için gümrük olayı nasıl olur ?

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
Seneye üni ye gecicem ve laptop alicam Almanya'ya da annaeanem ve dedem var onların yanında gidip alicam. Laptop kulaklık mouse klavye ve telefon alicam ama gümrük olayı nasıl olur bir kaç konu da kutusundan çıkarıp valiz e koyarsak gümrük den sıkıntı olmaz falan diye okudum ve bunun bir limiti varmı ? Ayrıca kutularını getirebilecek miyim ?

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kutuları çıkarıp katlayabilirsin bence. Muhtemelen gümrükte sorun olmaz zaten ama sende yürüyen elektronik olacaksın :ROFLMAO: Doldurmuşsun her şeyi valize.
Telefonda belki sorun olur. IMEI vs.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kutuları çıkarıp katlayabilirsin bence. Muhtemelen gümrükte sorun olmaz zaten ama sende yürüyen elektronik olacaksın :ROFLMAO: Doldurmuşsun her şeyi valize.
Telefonda belki sorun olur. IMEI vs.
IMEI halledilir sınırı varmı bu elektronik cihazların

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Aynı cihaz türünden birden fazla getirilmiyor diye biliyorum. Yani bir laptop getirip kişisel kullanım diyorsun ama 2 olursa sorun olabiliyor. Sanırım biraz da denk gelme meselesi. Ama yok 1 fare+1 mouse 2 ürün yapıyor şeklinde bir hesap yok.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
IMEI halledilir sınırı varmı bu elektronik cihazların
Bir sitede şöyle bir liste gördüm.

Yurt Dışın Hangi Elektronik Eşyaları Getirebilir​

Yurt dışından yanınızda getirebileceğiniz eşyalar ise;

• LCD ve Plazma TV 1 adet
  • Bir tane video kamera
  • Bir adet GPS yön bulma kamerası
  • Bilgisayar, tablet yada Laptop 1 adet
  • Bilgisayar yedek parçaları 1 adet
  • Oto radyo, oto tv 1 adet
  • Ses ve görüntü kaydedici cihaz 1 tane
  • Telefon 1 adet
Kaynak= Yurt Dışından Dönüşte Vergiden Muaf Eşya Getirme Şartları 2021

Ve şöyle bir madde daha buldum.

Yolcu Beraberi Eşya Muafiyeti Nedir​

Yolcu beraberi eşya muafiyeti ise yolcu ile beraber getirilen ticari miktar ve ticari kazanç elde etmeyen eşyalardır. Yolcu ile beraber geleceği gibi yolcudan 1 ay önce yada yolcunun ülkeye geldikten sonraki 3 ay içinde getirdiği eşyalar olarak adlandırılır.

Yolcu ile beraber olmak kaydı ile 430 Euro geçmeyen eşyalardan vergi alınmayacaktır. Tütün, Tütün ürünleri ve Alkol belirtilen miktarları aşmadıkça vergi alınmayacaktır. Tütün ve Alkol vergisinde sadece 18 yaşından büyükler yararlanabilir.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir sitede şöyle bir liste gördüm.

Yurt Dışın Hangi Elektronik Eşyaları Getirebilir​

Yurt dışından yanınızda getirebileceğiniz eşyalar ise;

• LCD ve Plazma TV 1 adet
  • Bir tane video kamera
  • Bir adet GPS yön bulma kamerası
  • Bilgisayar, tablet yada Laptop 1 adet
  • Bilgisayar yedek parçaları 1 adet
  • Oto radyo, oto tv 1 adet
  • Ses ve görüntü kaydedici cihaz 1 tane
  • Telefon 1 adet
Kaynak= Yurt Dışından Dönüşte Vergiden Muaf Eşya Getirme Şartları 2021

Ve şöyle bir madde daha buldum.

Yolcu Beraberi Eşya Muafiyeti Nedir​

Yolcu beraberi eşya muafiyeti ise yolcu ile beraber getirilen ticari miktar ve ticari kazanç elde etmeyen eşyalardır. Yolcu ile beraber geleceği gibi yolcudan 1 ay önce yada yolcunun ülkeye geldikten sonraki 3 ay içinde getirdiği eşyalar olarak adlandırılır.

Yolcu ile beraber olmak kaydı ile 430 Euro geçmeyen eşyalardan vergi alınmayacaktır. Tütün, Tütün ürünleri ve Alkol belirtilen miktarları aşmadıkça vergi alınmayacaktır. Tütün ve Alkol vergisinde sadece 18 yaşından büyükler yararlanabilir.
Aga aldıklarım 1500 euro civarı yapıyor 😃

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
İçinde batarya v.b bulunan ürünler gümrükten geçmiyor diye biliyorum.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,352
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Seneye üni ye gecicem ve laptop alicam Almanya'ya da annaeanem ve dedem var onların yanında gidip alicam. Laptop kulaklık mouse klavye ve telefon alicam ama gümrük olayı nasıl olur bir kaç konu da kutusundan çıkarıp valiz e koyarsak gümrük den sıkıntı olmaz falan diye okudum ve bunun bir limiti varmı ? Ayrıca kutularını getirebilecek miyim ?
Yurtdışından ürün getirecekseniz aman diyim çok iyi araştırın, ben Amazon.co.uk' den yeterince araştırma yapmadan ürün aldım az kalsın ürünün yarısı kadar vergi ödeyecektim. Neysek siparişimi iptal ettirebildim. Sizde iyice araştırın, atladığınız yer kalmasın ki sonra başınız ağrımasın.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Yurtdışından ürün getirecekseniz aman diyim çok iyi araştırın, ben Amazon.co.uk' den yeterince araştırma yapmadan ürün aldım az kalsın ürünün yarısı kadar vergi ödeyecektim. Neysek siparişimi iptal ettirebildim. Sizde iyice araştırın, atladığınız yer kalmasın ki sonra başınız ağrımasın.
Kişisel ürün olarak sokabilirsiniz ülkeye fakat yurt dışından gelen bir ürün gümrükten geçme gibi bir zorunluk varsa bataryalı ürünler geçmiyor.
Valizinizin içinde sokabilirsiniz ülkeye,ben öyle biliyorum.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
Kişisel ürün olarak sokabilirsiniz ülkeye fakat yurt dışından gelen bir ürün gümrükten geçme gibi bir zorunluk varsa bataryalı ürünler geçmiyor.
Valizinizin içinde sokabilirsiniz ülkeye,ben öyle biliyorum.
Valizi açıp bakmıyorlar mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendim gidip Alicam Almanya dan

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Valizi açıp bakmıyorlar mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendim gidip Alicam Almanya dan
O konu hakkında bilgim yok.
Zaten sizin yanınızda olmayacak mı valiz?

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bataryalı ürünlerin geçiyor olması lazım ya. Daha geçen 2 çift Bluetooth kulaklık aldım AliExpress'den.
Ve valize normalde bakıyorlar diye biliyorum. Bakmasalar bile XRAY'den geçiyor zaten her şey gözüküyor.
Sen yine de kulaklık, mouselerle doldurma valizi istersen. Getirtme sınırını aşmasın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,639
Üyeler
167,348
Son üye
zoro.d
Top Bottom