Yurtdışı iphoneu yılda kaç ay kullanabilirim?

swindler

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
510
Yurtdışı iphone alıcam ama çok bilgim yok bu konuda. Telefonda iki tane sim portu var her birinde 4 ay kullanım suresi oluyor diye biliyorum toplam 8 ay. Esim nedir onuda tam bilmiyorum. 8 ay kullandıktan sonra yanımda eski bi iphone 6 taşısam oyle kullansam olurmu?

Hangi modeli alacaksın ona göre anlatayım.

Yurtdışı iphone alıcam ama çok bilgim yok bu konuda. Telefonda iki tane sim portu var her birinde 4 ay kullanım suresi oluyor diye biliyorum toplam 8 ay. Esim nedir onuda tam bilmiyorum. 8 ay kullandıktan sonra yanımda eski bi iphone 6 taşısam oyle kullansam olurmu?
Yurt dışından alınan bir iPhone’u Türkiye’de 120 gün boyunca kullanabiliyorsunuz. Yani yaklaşık 4 ay boyunca telefon sorunsuz şekilde çalışır. Ama bu süre içinde IMEI kaydını yapmazsanız, 120 günün sonunda telefonun kullanımı durur. O yüzden, kaydınızı mutlaka 4 ay içinde yaptırmanız gerek.

ChatGPT'ye bunu sorduğumda bana şu cevabı verdi:

Yurt dışından alınan bir iPhone’u Türkiye’de 120 gün boyunca kullanabiliyorsunuz. Yani yaklaşık 4 ay boyunca telefon sorunsuz şekilde çalışır. Ama bu süre içinde IMEI kaydını yapmazsanız, 120 günün sonunda telefonun kullanımı durur. O yüzden, kaydınızı mutlaka 4 ay içinde yaptırmanız gerek.

4+4 ay kullanımı olması lazım sim 1 sim 2 olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dediğiniz gibi olur ama bu işe de el atma ihtimalleri var

Nette bulduğu en çok tıklanan cevabı yapıştırıyor bi b*k bildiği yok :d

E sim fiziksel sim kartın yazılımsal hali gibi. Cihazın 2. IMEI bilgilerini kullanarak içinde sim kartı oluyor.
Ama esim kullanırken wifi olmadan arama alabiliyormuyum sanki oyle bir şey vardı

Geri