Neler Yeni

Çözüldü✓ Yurtdışı telefonların kayıt parası ne kadar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
Bir sefer yaptırıyorsun 3k ama sadece senin sim kartınla çalışır
yani iphone 13ü 15kya aldım gittim 3k kayıt yaptırdım simi taktım sadece bendemi çalışır çalışır ise yurt dışına çıkma zorunluğu varmı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İphone Herhangi Bir Şekilde İmei Atamazsın. Kayıt zorunlu
siz anlatabilirseniz mutlu olurum hocam

mythrowib

80+ Silver
yani iphone 13ü 15kya aldım gittim 3k kayıt yaptırdım simi taktım sadece bendemi çalışır çalışır ise yurt dışına çıkma zorunluğu varmı ?

Anlatıyorum. Şimdi Sen Yurtdışı aldığın zaman Kayıt Yaptirman İçin son 120 gün içinde ülkeye giriş yapman gerekiyor. Kimlikle girilen yerlerde sayılıyor çıkıp girmen yeterli. Sonra e devletten başvuru yapıp harcı yatiriyorsun 2-24 saat içerisinde kayıt oluyor. Harç ise 2780 lira civarı

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE

Şartlar şunlar;

Pasaport olmalı.
Pasaportta en fazla 1 yıl önce yurtdışından Türkiye giriş damgası bulunmalı. Yani yurtdışına çıkmış olmalısın. Neresi olduğu hiç önemli değil.
3K kadar kayıt ücreti var.
Kayıt sonrası sadece Pasaportta adı geçen kişinin kendi adına aldığı sim kartları telefonda çalışır. Başkasının adına alınmış kartlar çalışmaz. Kendi adına iki kart olsun diyelim. İkisi de çalışır.
3 yıl sonra kayıt serbest olur. Normal yurtiçi telefon gibi herkes adına kartlar çalışır. Bu süre kayıt günü ile başlar, 3 yıl sonunda tamamlanır.

mythrowib

80+ Silver

Bu arada sadece kayıt yaptıran üzerine olan hatları kullanabiliyorsun, yani 3 yıl boyunca satamazsin anca aile içi

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
Anlatıyorum. Şimdi Sen Yurtdışı aldığın zaman Kayıt Yaptirman İçin son 120 gün içinde ülkeye giriş yapman gerekiyor. Kimlikle girilen yerlerde sayılıyor çıkıp girmen yeterli. Sonra e devletten başvuru yapıp harcı yatiriyorsun 2-24 saat içerisinde kayıt oluyor. Harç ise 2780 lira civarı
hocam çok soru sordum ancak bilmediğim için affola :) cihaz türkiyede istanbulda herhangi bir satış mağazasında sıfır yd ürünü yazıyor sizin dedikleriniz yine geçerlimi birde telefon kimin adına ise sadece o hat kullanabiliyomuş ve ben telefonu sattığım zaman nasıl satacağım yine kimliğimin üzerinemi olacak ?

peki herkese teşekkür ederim yurtiçi almaya karar verdim hem yurtdışına çıkmam şuanlık imkansız hemde yurtiçi daha mantıklı :) <3

mythrowib

80+ Silver
hocam çok soru sordum ancak bilmediğim için affola :) cihaz türkiyede istanbulda herhangi bir satış mağazasında sıfır yd ürünü yazıyor sizin dedikleriniz yine geçerlimi birde telefon kimin adına ise sadece o hat kullanabiliyomuş ve ben telefonu sattığım zaman nasıl satacağım yine kimliğimin üzerinemi olacak ?

peki herkese teşekkür ederim yurtiçi almaya karar verdim hem yurtdışına çıkmam şuanlık imkansız hemde yurtiçi daha mantıklı :) <3
Kıbrıs'a gidebilirsin. Yd telefonu nerden alırsan al dediğim geçerli.

Top Bottom