Neler Yeni

Yurtdışı Telefonun E-Sim’e Geçişi

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
Merhabalar,

Mesela ben yurtdışından bir iPhone 13 aldım.
Sıfır kutu, açtım. İlk 4 ay açık bir şekilde kullanmaya başladım. 4 Ayın sonlarına doğru E-sim’e geçmek istedim ve E-sim’e geçtim. Oldu size 8 ay.

Yıl sonunda bu döngü bittikten sonra tekrar fiziksel ve e sim döngüsünü nasıl gerçekleştirebiliyoruz?

Ayrıca yıl sonuna doğru denk gelse telefonu 15 Ay kayıt yaptırmadan kullanabiliyor muyuz? E-sim-fiziksel sim döngüsüyle?

Kadir_1987

80+ Silver
Merhabalar,

Mesela ben yurtdışından bir iPhone 13 aldım.
Sıfır kutu, açtım. İlk 4 ay açık bir şekilde kullanmaya başladım. 4 Ayın sonlarına doğru E-sim’e geçmek istedim ve E-sim’e geçtim. Oldu size 8 ay.

Yıl sonunda bu döngü bittikten sonra tekrar fiziksel ve e sim döngüsünü nasıl gerçekleştirebiliyoruz?

Ayrıca yıl sonuna doğru denk gelse telefonu 15 Ay kayıt yaptırmadan kullanabiliyor muyuz? E-sim-fiziksel sim döngüsüyle?
Her yıl kullanım hakkın yenileniyor.
Yani bu sistem bug'ını kullanıp kayıt yaptırmadan kullanan tanıdıklarım var ;)

• Beğen
Reaksiyonlar: LORN

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kadir_1987

80+ Silver
O süreç nasıl işliyor onu sormak istedim.
Mesela aldığın cihazın çift hatlı olduğunu düşünelim.
Herhangi bir slot'a takıyorsun ve yasal uyarı mesajı gelene kadar bekliyorsun.
Gelen mesajın belirttiği son kullanım tarihine 5-10 gün kala diğer slot'a takıyorsun ve o slot'da da aynı işlemi tekrarlıyorsun ve bu döngü ile devam ediyorsun.
Kullanan ve hala da kullanmaya devam eden arkadaşlarım var.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Mesela aldığın cihazın çift hatlı olduğunu düşünelim.
Herhangi bir slot'a takıyorsun ve yasal uyarı mesajı gelene kadar bekliyorsun.
Gelen mesajın belirttiği son kullanım tarihine 5-10 gün kala diğer slot'a takıyorsun ve o slot'da da aynı işlemi tekrarlıyorsun ve bu döngü ile devam ediyorsun.
Kullanan ve hala da kullanmaya devam eden arkadaşlarım var.
İşte iPhone'larda çift SIM olmadığı için E-Sim'le nasıl yapıldığını soruyor arkadaş da.

Bu konuda bilgili iki kişiyi etiketliyorum.
@cfranko @Perfectshot06

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
İşte iPhone'larda çift SIM olmadığı için E-Sim'le nasıl yapıldığını soruyor arkadaş da.

Bu konuda bilgili iki kişiyi etiketliyorum.
@cfranko @Perfectshot06
iPhone'larda çift sim mevcut.

Fiziksel Sim - Esim döngüsünü soruyorum nasıl geçiş yapıyoruz diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani 1 adet fiziksel 1 adet dijital sim kullanabiliyorsunuz.
Ancak benim sorduğum fizikselden dijitale, dijitalden fiziksele nasıl döngüyü kuracağız?

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10

Yani 1 adet fiziksel 1 adet dijital sim kullanabiliyorsunuz.
Ancak benim sorduğum fizikselden dijitale, dijitalden fiziksele nasıl döngüyü kuracağız?
Biliyorum. Çift fiziksel SIM varmış gibi yazmış hocamız da iPhone'larda öyle değil.

1652801844004.png

• Beğen

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Yok evet biliyorum. Aynen bunu soruyorum ben de. Bu taktiğin aynısı dijitalde nasıl oluyor?
Forumda daha 1-2 gün önce bir başlıkta uzun uzun konuşuldu aslında ama geçmiş konuları taramanız lazım. Etiketlediğim iki arkadaş orada gerekli önerileri yaptılar. Görürlerse size de yardım ederler umarım.

• Beğen

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Yok evet biliyorum. Aynen bunu soruyorum ben de. Bu taktiğin aynısı dijitalde nasıl oluyor?
Mesela 2022 Ocak ayındayız diye düşünelim. Ocak ayında herkesin hakları sıfırlanıyor yılın başı diye. Şimdi senin 4 ay fiziksel sim 4 ay e sim hakkın var. Ocak ayından itibaren kullanmaya başladın ve 4 ay sonra fiziksel simin süresi bitti ve kapandı. Sonra bir 4 ay daha e sim i kullanıyorsun ve toplam 8 ay kullanmış oldun. Şimdi hem fiziksel sim hemde e sim kapandı. Ama yılın bitmesine yani haklarının sıfırlanmasına daha 4 ay var. O 4 ayda ya geçici kayıt yapacaksın ya da başka telefon kullanacaksın. Neyse o 4 ayı da geçirdin diyelim geldik Ocak 2023’e. Şimdi senin hem e sim hemde fiziksel sim hakkın geri geldi. O telefonu alıp 4 ay e sim, 4 ay fiziksel sim kullanacaksın ve yine bitecek o 8 aylık hakkın sonra başka telefon veya geçici kayıt yapcaksın falan filan diye ilerleyecek sonsuza kadar.

Kadir_1987

80+ Silver
Mesela 2022 Ocak ayındayız diye düşünelim. Ocak ayında herkesin hakları sıfırlanıyor yılın başı diye. Şimdi senin 4 ay fiziksel sim 4 ay e sim hakkın var. Ocak ayından itibaren kullanmaya başladın ve 4 ay sonra fiziksel simin süresi bitti ve kapandı. Sonra bir 4 ay daha e sim i kullanıyorsun ve toplam 8 ay kullanmış oldun. Şimdi hem fiziksel sim hemde e sim kapandı. Ama yılın bitmesine yani haklarının sıfırlanmasına daha 4 ay var. O 4 ayda ya geçici kayıt yapacaksın ya da başka telefon kullanacaksın. Neyse o 4 ayı da geçirdin diyelim geldik Ocak 2023’e. Şimdi senin hem e sim hemde fiziksel sim hakkın geri geldi. O telefonu alıp 4 ay e sim, 4 ay fiziksel sim kullanacaksın ve yine bitecek o 8 aylık hakkın sonra başka telefon veya geçici kayıt yapcaksın falan filan diye ilerleyecek sonsuza kadar.
Dediğin gibi 4'er ay her iki sim de açık kalabiliyor ve toplam da 8 ay yapıyor.
Sonra her iki sim'e de 2'şer ay geçici kayıt açtırılıp toplam da 12 ay'a tekabül ediyor.
Ve böylelikle de cihaza kalıcı kayıt yaptırıp 2.000 papel bayılmaktan kurtuluyor.

Son düzenleme:

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Enes Demirok
Dediğin gibi 4'er ay her iki sim de açık kalabiliyor ve toplam da 8 ay yapıyor.
Sonra her iki sim'e de 2'şer ay geçici kayıt açtırılıp toplam da 12 ay'a tekabül ediyor.
Ve böylelikle de cihaza kalıcı kayıt yaptırıp 2.000 papel bayılmaktan kurtuluyor.
bunu anlamadım?

bende diyorum ki ocak değil de mayıs alsak? yıl sonu geldiğinde kapanmamış da oluyor aslında.

yani demek istediğim şu dönemde alsam fiziksel ve dijital simle 15 aya yakın kullanabiliyorum?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
bunu anlamadım?

bende diyorum ki ocak değil de mayıs alsak? yıl sonu geldiğinde kapanmamış da oluyor aslında.

yani demek istediğim şu dönemde alsam fiziksel ve dijital simle 15 aya yakın kullanabiliyorum?
O zaman 2022 Mayıs ayından 2022 Aralık ayında kadar sorunsuz kullanırsın sonra 2023 Ocak ayında hakların sıfırlanır yine 2023 yılının 8. ayında biter. Yani evet 15 ay kullanırsın ama o 15 ay bittikten sonra yine döngüye gireceksin

Son düzenleme:
Top Bottom