Yurtdışında Sınavsız Üniversite Okumak

Reaksiyon skoru
120
Sevgili hocalarım merhabalar, öncelikle benim baştan okuyup çok şaşırdığım bir durum var. Yurt dışında belli başlı üniversiteler Türk öğrencileri sınavsız bir şekilde alıyormuş. Ama tahminimce Lise notunun iyi olması ve dil bilgimizin B1 ve Üstü olması gerek.

Sizce lise ortalamam yüksek olursa başvuru yapmalı mıyım? İngilizcemin iyi olduğunu düşünüyorum.

Manchester için iyi bir paran olması lazım (min 25k pound civarı sadece üni öğrenim ücreti ve yıllık bu para), ielts min 6.5tan başlar avrupada, matematik bilgini ölçmek için de sat istenir genelde. Nerede sınavsız :D

Computer science için uni of manchester 2026’da yıllık 37k alıyor uluslararası öğrenciler için. Buna yaşam masrafın dahil değil

Türkiyede de sınavsız gibi bir şey zaten ilk 1 milyona gir birçok özel üniversitede paralı okursun

Manchester için iyi bir paran olması lazım (min 25k pound civarı sadece üni öğrenim ücreti ve yıllık bu para), ielts min 6.5tan başlar avrupada, matematik bilgini ölçmek için de sat istenir genelde. Nerede sınavsız :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu kaynaktan görmüştüm.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu kaynaktan görmüştüm.
Sayılar çok sallama. Bunu en iyi kendin analiz edebilirsin. Baktığın üniversite adı+tuition fees for international students şeklinde bir arama yapıp üninin kendi sayfasından bakacaksın. İngiltere 6-17k yazmışlar en iğrenç tutmayan bölüm fena olmayan ünilerde 20kdan başlıyor zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri