Zihinsel Engel - Etik Sorusu

Sessiz mi kalırdınız yoksa tepkinizi gösterir miydiniz?

• Ne olursa olsun sessiz kalırım.

Oylar: 2 3.0%
  • Sanırım sessiz kalırım.

Oylar: 13 19.7%
  • Kararsızım.

Oylar: 6 9.1%
  • Tepkimi koyardım.

Oylar: 36 54.5%
  • Tepkimi koyar, evi terk ederdim.

Oylar: 7 10.6%
  • Kararsızım.

Oylar: 2 3.0%

• Oy kullanan toplam üye
    66

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
18,229
Zihinsel engelli bir birey sizin değerlerinizle alay etti. Sizi küçük düşürdü ve rezil oldunuz. Bu durumda sessiz mi kalırsınız yoksa tepkinizi koyar mısınız?
Biz bizeyiz. Doğru cevapları öğrenmem gerekiyor.
Kimse ahlak dersi vermesin.

Bugün başıma geldi. Dayım zihinsel engelli ve tepkimi koymak zorunda hissettim kendimi.
Not: Aklı nispeten çalışıyor. Tamamen engelli değil.

Cevabım: Tepkimi koyar, evi terk ederdim.

Son düzenleme:
Eğer doğru şekilde düşünme kabiliyeti varsa hakareti tek taraflı bırakmam, gerekli karşılığı veririm.

Eğer doğru şekilde düşünme kabiliyeti varsa hakareti tek taraflı bırakmam, gerekli karşılığı veririm.
Doğru düşünebiliyor ancak aynı zamanda yanlış da düşünebiliyor. %70 raporu var.

Bence derecesi ile alakalı. Biri tutup %90 engelli biriyle atışıyorsa onda da bir sıkıntı var demektir. Kısmen aklı çalışıyorsa kâle alıp almamak kişiye kalmış.

Bazıları yanlış düşünme ihtimalini bahane edebilir sakıncalı biraz.
Şöyle ki bayramı bana/bize zehir etti. Sadece anneanneme ziyaret etmek amaçlı gitmiştim.

Kim olursa olsun kızar karşı çıkarım ama ciddi bir şey yapmam,yapmaya üşenirim, yapamamda

Kim olursa olsun kızar karşı çıkarım ama ciddi bir şey yapmam,yapmaya üşenirim, yapamamda
Ciddi bir şey yapmak benim ruhumda ve karakterimde mevcut değil zaten.
Sadece bağırdım, tartıştım ve evi terk ettim. Olan anneanneme oldu ama kadına dayanamayıp gittim sarıldım daha sonra kendi evime döndüm.

Sadece bir dediğini buraya örnek olarak yazabilirim. Diğer dediklerini yazmayı doğru bulmuyorum. Sonuçta sıradan birisi değil.

Para vermiş olsam etrafımda dayım dayım diye dolaşırsın. Kim para verse onun yanındasın gibi bir şeyler dedi. Tabii bu yazdığım çok ama çok indirgenmiş hali.

Ben vereceği 20 TL'ye boyun mu eğeceğim? Benim sana gelmem için gereken yol masrafı bile daha fazla tutuyor. Hadi onu geçtim bu nasıl laftır ya!

Bu sadece dediklerinin birisi dostum. Daha fazlasını yazmayı uygun görmüyorum.

Hatta dur birisini daha yazayım.
Ben çok cinsmişim. Beni yeğeni olarak kabul etmiyormuş. Bana sordun mu ben seni dayı olarak kabul ediyor muyum?

Ben bayramda sabahın köründe senin evine gelmişim. Belli ki değer gösteriyorum. Evde yatağımda yatmayı da bilirim. Neden kendimi derde sokayım ki? Ama gönül izin vermiyor. Bazen kendime kızıyorum.

Son düzenleme:
1 kere yaptıysa tamam, sessiz kalırdım. 2.de biraz tepki koyar, 3.de kavga çıkarırdım(yüksek ihtimalle aileler arası)

1 kere yaptıysa tamam, sessiz kalırdım. 2.de biraz tepki koyar, 3.de kavga çıkarırdım(yüksek ihtimalle aileler arası)
1,2 veya 3 değil. Yaklaşık 40 dakika boyunca..

1,2 veya 3 değil. Yaklaşık 40 dakika boyunca..
allah yarattı demem ağzını yüzünü kırarım. 40 dakika boyunca %70'lik ihtimalin her zaman tetiklenmesinin ihtimali yok. ama ailemle aram bozulurdu, fakat bozulursa bozulsun. milletin raporu var diye bilerek ve onun arkasına sığınarak benle dalga geçmesine izin vermem.

Ciddiye almaz, engeliyle dalga geçer küçük düşürürdüm. Bencil bir insanım ben.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,557
Üyeler
189,108
Son üye
ısaac.06
Geri