Zihinsel yorgunluğa İyi gelen şeyler

Reaksiyon skoru
72
Uykusuz mu kaldınız? Ya da yemek sonrası ağır bir yorgunluk mu çöktü? İşte Kalıcı çözüme ulaşana kadar sizi idare edebilecek geçiçi çözümler.

1- Soğuk bir şey yemek ya da içmek: beyni anlık uyarır ve zihniniz 10-15 dakika boyunca açılır.

2- soğuk ya da sıcak duş: sıcak duş özellikle göz damarlarının beyinle bağlantısı Olan kısmını gevşetir uykusuzluk sebebiyle baş ağrısı ve yorgunluk hissini 1-2 saat boyunca giderir. Soğuk duşta farklı bir yöntemle yorgunluğu açsa da sıcak duşun bu konuda daha faydalı olduğunu söyleyebilirim

3- kafein içerikli içecek tüketmek : Bunu herkes biliyordur. Uykunuzu kısa süre bastırmak istiyorsanız 1-2 bardak kahve ya da çay içerek kendinize gelebilirsiniz

4- soğuk hava: soğuk havada oksijen sıcak havaya göre çok daha boldur. Bu sebepten soğuk havaya kısa süre maruz kalırsanız zihniniz açılacaktır Çünkü beyne Daha fazla oksijen gidecektir.

5- anlık bir şeye odaklanmak, yürümek, koşmak: aslında yorgunluk devam etse de bir işle meşgul olunca beyin bu yorgunluğu algılamamaya başlar ve bir süre bu şekilde tempolu olmanız sizi rahatlatacaktır.

6- kısa süreli uykular: alarmı kur 1-2 saat uyu ve kalk. Bir süre enerji verecektir En uzun süreli geçiçi çözüm budur. Ancak gece uykunuz daha Az gelebilir o yönden riskli olduğundan dolayı bu yöntemi pek tavsiye etmem.

Başlıkla içerik anca bu kadar alakasız olabilirdi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Alakasız mı? zihinsel yorgunluk ne biliyor musun? Mesela bir gece uyuyamadın ya hani beynin dinlenememiş oluyor. Hah zihinsel yorgunluk o demek

Bu arkadaş sağlıklı değil takmayın

Ben mi sağlıklı değilim? Konuyu açan mı?

Yapay zekaya sor bakalım alakalı mı değil mi şimdi sen benim dediklerime inanmazsın ya

Kardeşim, konu başlığı zihinsel yorgunluk, içerik uykusuzluğa iyi gelen şeyler. Şuraya yazsaydın; deniz kenarında temiz hava almak, karanlık ortamda müzik dinlemek falan diye anlardım.

Uykusuzluk zaten zihinsel yorgunluğu oluşturur akıllım

Ben mi sağlıklı değilim? Konuyu açan mı?

Kardeşim, konu başlığı zihinsel yorgunluk, içerik uykusuzluğa iyi gelen şeyler. Şuraya yazsaydın; deniz kenarında temiz hava almak, karanlık ortamda müzik dinlemek falan diye anlardım.
Konuyu açan arkadaş. Hiç takılma boşver

Konuyu açan arkadaş. Hiç takılma boşver

Ulan tam yükselecektim bana dedin diye. Ahahahahhahaha. Yok zaten en azından okuduğunu anlayamayan biri olduğu belli. Gerisi de pek umrumda değil. 🤣

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,219
Üyeler
186,304
Son üye
NSX/enes
Geri