Ziraat bankası emekli hesabı kullanamıyoruz

Peadyte

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
11
iyi günler abiler fotoğraf paylaşıyorum her ay 5.000 kredi borcu otomatik 5017 hesaptan ödeniyordu fakat bu ay ödenmedi hesapta para var ne transfer yapılıyor ne krediyi manuel ödeyebiliyorum hesaptaki para KMH parası yani kullanınca eksiye gidicek ve ben bunun her ay faizini düzenli ödüyorum müşteri temsilcisini aradım hesapta bloke vs yok dendi ama orda 3171 bilmem borç yazıyor anlamadım hesap güncellenmesi gerekiyor sanırım eski olduğu için şubeye yönlendirdi babamın hesabı ayakları sorunlu yaşlı olduğu için gidemiyor bankayı arasak şubeyi kendi telefonunda dakika yok , kendi telefonumumuzla da arayamıyoruz kendi bilgilerimiz kayıtlı onun değil bilgi vermiyorlar KMH TUTARDAN NE KREDİ ÖDENDİ ne de kalan parayı alabildik , ziraat kredi kartı borcumuz vardı icra acılcaktı ama henüz açılmadı uyaptan baktık ki olsa da hepsine aciz koyamazlar aradık bloke de yok dendi ne yapmak gerekiyor böyle bir hata veriyor ŞİKAYET olusturdak 10 güne anca çözülür gibi kısaca kmh tutarı ne çekiliyor ne kredi ödeniyor

Ekler

• IMG_0116.webp
    IMG_0116.webp
    174 KB · Hit: 45
Son düzenleme:
iyi günler abiler fotoğraf paylaşıyorum her ay 5.000 kredi borcu otomatik 5017 hesaptan ödeniyordu fakat bu ay ödenmedi hesapta para var ne transfer yapılıyor ne krediyi manuel ödeyebiliyorum hesaptaki para KMH parası yani kullanınca eksiye gidicek ve ben bunun her ay faizini düzenli ödüyorum müşteri temsilcisini aradım hesapta bloke vs yok dendi ama orda 3171 bilmem borç yazıyor anlamadım hesap güncellenmesi gerekiyor sanırım eski olduğu için şubeye yönlendirdi babamın hesabı ayakları sorunlu yaşlı olduğu için gidemiyor bankayı arasak şubeyi kendi telefonunda dakika yok , kendi telefonumumuzla da arayamıyoruz kendi bilgilerimiz kayıtlı onun değil bilgi vermiyorlar KMH TUTARDAN NE KREDİ ÖDENDİ ne de kalan parayı alabildik , ziraat kredi kartı borcumuz vardı icra acılcaktı ama henüz açılmadı uyaptan baktık ki olsa da hepsine aciz koyamazlar aradık bloke de yok dendi ne yapmak gerekiyor böyle bir hata veriyor ŞİKAYET olusturdak 10 güne anca çözülür gibi
2 ihtimal babanız size noternden vekil vercek. Yada müşteri temsilcisine bağlanıp babanız onay verip telden detaylı anlatırsanız yardımcı olurlar. Belki videoya çekip tarih saat gözükecek şekilde sizin işleminizi onay verecek şekilde çekerseniz ıslak imza gerektirmeyen durumda banka görevlisi yardımcı olabilir.

2 ihtimal babanız size noternden vekil vercek. Yada müşteri temsilcisine bağlanıp babanız onay verip telden detaylı anlatırsanız yardımcı olurlar. Belki videoya çekip tarih saat gözükecek şekilde sizin işleminizi onay verecek şekilde çekerseniz ıslak imza gerektirmeyen durumda banka görevlisi yardımcı olabilir.
babam yaşlı olduğu için bankaya gittiğimizde yardımcı oluyolar ben konuşunca onda problem yok sadece zor yürüyor aradık müşteri temsilci biz detay goremıyoruz hesap eski güncelleme gerektiği için olabilir bloke yok dedi oturdugumuz yerdeki bankayı arayamıyoruz tek

babam yaşlı olduğu için bankaya gittiğimizde yardımcı oluyolar ben konuşunca onda problem yok sadece zor yürüyor aradık müşteri temsilci biz detay goremıyoruz hesap eski güncelleme gerektiği için olabilir bloke yok dedi oturdugumuz yerdeki bankayı arayamıyoruz tek
Şubeye gidip neden güncellemediler. Bu sorunun resmini gösterdiniz mi? Hesaba ait telefon kime aitse o açık hale getirmeden güncellemeniz imkansız gibi bir şey. Müşteri temsilcisinin bu duruma tam yetki yapamaz. Tek çare şubeye gidip detaylı şekilde babanızla anlatmanız. Güncellemeniz lazım şubede. Münkünse az da yürüyorken noterden yetki de alın ilerde oluşacak sorunlar için babanızı da yormazsınız.

Şubeye gidip neden güncellemediler. Bu sorunun resmini gösterdiniz mi? Hesaba ait telefon kime aitse o açık hale getirmeden güncellemeniz imkansız gibi bir şey. Müşteri temsilcisinin bu duruma tam yetki yapamaz. Tek çare şubeye gidip detaylı şekilde babanızla anlatmanız. Güncellemeniz lazım şubede. Münkünse az da yürüyorken noterden yetki de alın ilerde oluşacak sorunlar için babanızı da yormazsınız.
şubeyi bi şekilde aradım hocam bilgi verdiler KMH hesabı 8 bin tl ekside idi her ay 600 tl faizini ödüyorduk 19741 tl den (7800,1033 krediye ) 600 kmh faize , 1500 biz çektik kalan yaklaşık 8600 tl bloke koyulmuş o da kmh borcuymuş toplam onu ödeyip kmh kullanımı kapatmışlar kredi kartı borc yüzünden sırf, 5000 olan ödenen otomatik kredi ödenmedi bidahki ay 5300 otomatik ödenecekmiş gecikmeli hesap yaptığımda 5600 kalıcak her ay fakat kredi kartı icra dosyasına her ay ne kadar kesilir sizce kanuna göre 4/1 kesiliyor 5600 tl’nin 4/1 ; 1400 tl eder buna göre mi yoksa 19741 tl göre mi öyle ise 5000 kesilir icraya bize 600 kalır gibi fikrin nedir sanırım 19741 tl den olur gibi kesinti bir de %25i geçemez değil mi olursa icra dairesine başvurun dediler itiraz edin gibi babam zaten yaşlı okuma yazma yok umarım ugrastırmazlar

Son düzenleme:
şubeyi bi şekilde aradım hocam bilgi verdiler KMH hesabı 8 bin tl ekside idi her ay 600 tl faizini ödüyorduk 19741 tl den (7800,1033 krediye ) 600 kmh faize , 1500 biz çektik kalan yaklaşık 8600 tl bloke koyulmuş o da kmh borcuymuş toplam onu ödeyip kmh kullanımı kapatmışlar kredi kartı borc yüzünden 5000 olan ödenen otomatik kredim ödenmedi bidahki ay 5300 otomatik ödenecekmiş gecikmeli hesap yaptığımda 5600 kalıcak her ay fakat kredi kartı icra dosyasına her ay ne kadar kesilir sizce kanuna göre 4/1 kesiliyor 5600 tl’nin 4/1 ; 1400 tl eder buna göre mi yoksa 19741 tl göre mi öyle ise 5000 kesilir icraya bize 600 kalır gibi fikrin nedir sanırım 19741 tl den olur gibi kesinti bir de %25i geçemez değil mi olursa icra dairesine başvurun dediler itiraz edin gibi babam zaten yaşlı okuma yazma yok umarım ugrastırmazlar
İcra dosyasına cok kesilmez diye düşünüyorum. Tam emin olmak için bekleyip görmek lazım. 4de1 den fazlası olamaz diye biliyorum.

Geri