Zoko tank kasa fan kontrolleri nasıl yapılır?

Arsonex

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba, geçen günlerde Zoko tank isimli kasayı aldım. Fan kontrolcüsü yanında geliyor.
Kontrolcü üzerinde SATA'ya takılan kablo var onu taktım. Ve 5V RGB kablosunu da anakarta taktım fakat BIOS üzerinden ve anakart (Colorful battleax B650M Plus) yazılımı üzerinde kasa fanları gözükmüyor. Sıfır RPM yazıyor.
Ama fanlar son hız çalışıyor sadece kumandası üzerinden hız ayarı yapıyorum.
Ben anakarta bağlı hızları oyuna girince otomatik yükselsin istiyorum.
Kontrolcünün fotoğraflarını attım.
Bunu nasıl çözebilirim? Ne almam gerekiyor yeni bir kontrolcü mü yoksa kontrolcüye bağlanan bir kablo mu?

Ekler

• 1000050122.webp
    1000050122.webp
    654 KB · Hit: 36
  • 1000050124.webp
    1000050124.webp
    392.3 KB · Hit: 32
  • 1000050126.webp
    1000050126.webp
    481.9 KB · Hit: 33
Merhaba, geçen günlerde Zoko tank isimli kasayı aldım. Fan kontrolcüsü yanında geliyor.
Kontrolcü üzerinde SATA'ya takılan kablo var onu taktım. Ve 5V RGB kablosunu da anakarta taktım fakat BIOS üzerinden ve anakart (Colorful battleax B650M Plus) yazılımı üzerinde kasa fanları gözükmüyor. Sıfır RPM yazıyor.
Ama fanlar son hız çalışıyor sadece kumandası üzerinden hız ayarı yapıyorum.
Ben anakarta bağlı hızları oyuna girince otomatik yükselsin istiyorum.
Kontrolcünün fotoğraflarını attım.
Bunu nasıl çözebilirim? Ne almam gerekiyor yeni bir kontrolcü mü yoksa kontrolcüye bağlanan bir kablo mu?
Fan1 yazıyor bak oraya CPU fanı takacaksın diğer boşluklara fanları takacaksın. CPU fana göre otomatik hızlanır diğerleri

Fan1 yazıyor bak oraya CPU fanı takacaksın diğer boşluklara fanları takacaksın. CPU fana göre otomatik hızlanır diğerleri
Hocam sıkıntı çıkmasın tedirgin oldum bi an. Thermalright Phantom Spirit cpu soğutucu kullanıyorum

Hocam sıkıntı çıkmasın tedirgin oldum bi an. Thermalright Phantom Spirit cpu soğutucu kullanıyorum
1. Bu kontrolcü, fan hub ve A-RGB aydınlatma senkronizasyon işlevlerini birleştirir.

2. PWM hub işlevi kullanılırken, fanlar FAN1-FAN6 sırasına göre bağlanmalıdır.
FAN1, PWM algılama (kontrol) portudur; FAN2-FAN6, FAN1'e göre kontrol edilir.

3. A-RGB arayüzü yalnızca 5V 3 pinli aydınlatmalar için geçerlidir.

4. Anakart senkronizasyon işlevi, AURA, Gigabyte VDG ve diğer markaların aydınlatma senkronizasyon sistemleriyle kullanılabilir.

Üstünde yazanlar

1. Bu kontrolcü, fan hub ve A-RGB aydınlatma senkronizasyon işlevlerini birleştirir.

2. PWM hub işlevi kullanılırken, fanlar FAN1-FAN6 sırasına göre bağlanmalıdır.
FAN1, PWM algılama (kontrol) portudur; FAN2-FAN6, FAN1'e göre kontrol edilir.

3. A-RGB arayüzü yalnızca 5V 3 pinli aydınlatmalar için geçerlidir.

4. Anakart senkronizasyon işlevi, AURA, Gigabyte VDG ve diğer markaların aydınlatma senkronizasyon sistemleriyle kullanılabilir.

Üstünde yazanlar
Cpu fanı da son hız çalışacak o zaman hocam çünkü sataya bağlı olacak

Pwm algılama portu fan 1 diğer hepsini CPU belirleyecek biraz YouTube da gezin fan hub build yaz bak istersen

Hocam 4 pinli kablo cikmadi mı başka?

Hocam bu fan hubu kasa fanlari icin mi cpu fanlari icin mi kullanmak istiyordun?
Kasanın içinde geldi hocam fan hub. Cpu için cpu fana taktım zaten. Zoko ile konuştum fan hub'a takılan pwm kabloyu gönderecekler ilk partide çıkıyormuş o kablo ama sonra partiler de çıkmıyormuş. Sağolsunlar gönderecekler.

Kasanın içinde geldi hocam fan hub. Cpu için cpu fana taktım zaten. Zoko ile konuştum fan hub'a takılan pwm kabloyu gönderecekler ilk partide çıkıyormuş o kablo ama sonra partiler de çıkmıyormuş. Sağolsunlar gönderecekler.
Hah tamam o zaman o kabloda gelince anakarta takarsiniz sorun çözülür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,421
Üyeler
174,723
Son üye
cubbeliahmet
Geri