Neler Yeni

ZyXEL VMG3312-B10b ve ASUS DSL N16 modemlerde Wi-Fi kopması

doqixd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Doğukan Mercan
Merhabalar. TurkNet kullanıyorum. Kablolu bağlantıda takır takır her şeyi yapabiliyorken telefonda kopma yaşıyorum. Farklı telefonlarda da olması ilk başta modemden şüphelendirmişti beni ama ZyXEL VMG3312-B10b ve ASUS DSL N16 modemleri ile denedim ancak bir sonuç değişmedi. Ne yapabilirim?

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
Merhabalar. TurkNet kullanıyorum. Kablolu bağlantıda takır takır her şeyi yapabiliyorken telefonda kopma yaşıyorum. Farklı telefonlarda da olması ilk başta modemden şüphelendirmişti beni ama ZyXEL VMG3312-B10b ve ASUS DSL N16 modemleri ile denedim ancak bir sonuç değişmedi. Ne yapabilirim?
Hocam komşularınla aynı veya yakın wifi kanalı kullanıyorsan performans çok düşer, kopma ihtimali çok artar. Önce komşuların kullandığı wifi kanallarını tespit etmen gerekiyor, android için netspot diye mobil bir uygulama var onla tespit edebilirsin (uygulamada discover'e basıcaksın). Sonra modem arayüzünden kendi wifi kanalını uygun bir şekilde ayarlayacaksın.
Wifi kanalı seçerken dikkat etmen gereken şey, etraftaki diğer kanallarla girişim olmaması için 6 kanal üstte veya 6 kanal altta olman lazım. örneğin komşun kanal 1 kullanıyorsa senin kanal 7 kullanman lazım, veya komşun kanal 5 kullanıyorsa senin kanal 11 kullanman lazım.

Kanal meselesiyle problem çözülmezse sorun modemlerden kaynaklanıyor olabilir, zira bende de asus ac750 modem var ve sürekli internet gidiyor, reset atmazsan asla düzelmiyor. Malesef kronik bir problemmiş bu modelde, sizdeki modemlerde de buna benzer bir problem olabilir.

Top Bottom