D.A Forumunun son zamanlardaki saldırgan tavrı ve tepki göstermeyen Moderatörler

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

MAH0A

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
792
Arkadaşlar özellikle son 2 haftadır, yapılan herhangi bir yoruma saçma sapan mesaj yazıp hakaret eden saldırgan tutum sergileyen kişilerin sayısının bir hayli arttığını gözlemliyorum.

Üstelik bunu yapan kişiler genellikle aynı kişiler ve moderatörlerin buna göz yumduğunu düşünüyorum, çünkü en ufak eleştiride haksız ceza aldığımız durumlar oldu. Yeri geldi konuyu nereye açacağımızı bilemediğimizde bunu belirtmemize rağmen Moderator kişi konuyu taşımak yerine yasak vermeyi tercih etti.

Konuyu açan kişiye bir yorum yapıyorsunuz ve alakası olmayan 3. bir kişi gelip size çok bilmişlik taslayıp, alaycı konuşup, en sonunda hakaretvari konuşmalar sergiliyor. Adam açık açık küfür etmediği için Moderator arkadaşlar sadece bakıp geçiyor belki de bakmıyorlar bile.

Bu durumda siz forumdaşlar elbette kızmakta sinirlenmekte haklısınız, fakat o durumda yazdığınız şeyler ÇOK ENTERESAN ŞEKİLDE MODERATOR KİŞİLER in dikkatini çekiyor ve hemen bileti kesiyor.

Bu adaletsizliğe olan yorumlarınız nedir? Sizce Donanım Arşivi, Technopat.net gibi geri dönüşü olmayan bir yola mı girdi?

Bu mesajı olurda bir yetkili okursa eleştiri olarak kabul edip neyi yanlış yaptık diye düşünsün. Gerçek iyi niyetli kişileri yitirirseniz elinizde kalan çöplük olur. Yıllardır bu forumda olan birinin bu yorumunu da dikkate alamıyorsanız zaten burada işimiz bitmiş demektir.

Saygılar.

Alaycı konuşup hakaretvari tavırlar sergileyen şahıs, "Aşırı kaba agresif dil, aşağılama, tehdit" şeklinde raporlanıyor mu?

Alaycı konuşup hakaretvari tavırlar sergileyen şahıs, "Aşırı kaba agresif dil, aşağılama, tehdit" şeklinde raporlanıyor mu?
Evet Ve Çoğunlukla Ne Reddedildi Nede Çözümlendi Diye Cevap Gelmiyor Bazen Çözümlendi Diyor Ama Adamın Üzerinde Uyarı Yazısı Yok

ben zamanında " süper zeka " dedim diye uyarı yedim , o zamanki ***** aklım itiraz etmek aklıma gelmedi ama geçti artık . Zamanında bazı olaylar hakkındada konu açtım , evet gurur duyulası bir olay yapmamıştım ama yanlış bir şeyde yapmamıştım buna rağmen uyarı puanı yedim . Ama eleştirilerde bugüne dek bir uyarı yemedim ondan bence çok sıkıntı yok.
Asıl en büyük sıkıntı sırf mesaj yazmak için yazanlar . Adam sancaktepede arkadaş arıyor adam bursa nilüfer gel diyor . konu açmışım yök hacklendi mi diye adam " tespitin bu mu " diyor . Asıl uyarılacaksa bu boş beleş adamlar uyarılmalı . Sırf asasdas , nokta yazmıyorlar diye uyarı almıyorlar ama saçma

Hakaretvari diye bir şey yoktur. İnsan ya hakaret eder ya da etmez. O yüzde modlar o şekilde değerlendirmiyor olabilir. Bir insan konudan sapmadığı sürece alaycı da konuşabilir, bunda da bir sıkıntı yok... Ama konulara çok boş mesajlar atılıyor onlar enteresan. Yani modların işi gücü vardır, orasını bilmem fakat, yeni bir kişi üye olduğunda ilk 15-20 mesajı onaya tabii tutulmalı. Onaylanmadığında neden onaylanmadığı mesaj olarak atılmalı ki böyle gereksiz sorunlarla uğraşılmasın. Fakat buradaki modların mesaj sayılarına bakıyorum ve yeni bir mod almayacaklarını düşünüyorum artık, o yüzden alışmak gerekiyor.

Bu arada ben de zamanında haksız ceza puanı yedim, ceza puanı atan kişiye durumu anlattım ve hemen sildi. Modlar ve yöneticiler diğer forumlara oranla gayet düzgün ve anlaşılabilir insanlar.

Ayrıca ne zaman bir şey raporlasam hemen çözülüyor...

Arkadaşlar özellikle son 2 haftadır, yapılan herhangi bir yoruma saçma sapan mesaj yazıp hakaret eden saldırgan tutum sergileyen kişilerin sayısının bir hayli arttığını gözlemliyorum.
Konuyu açan kişiye bir yorum yapıyorsunuz ve alakası olmayan 3. bir kişi gelip size çok bilmişlik taslayıp, alaycı konuşup, en sonunda hakaretvari konuşmalar sergiliyor.
Bunlar kesinlikle doğru. Raporlayınca uyarı veriliyor ama uyarı puanı 1 falan oluyor ve üye 5 kere bile yapsa cezalı durumuna düşmüyor. Mehmet Yılmaz bu konuyu görüp hiçbir şey yazmadan kilitlerse şaşırmam.

Katılıyorum ama diğer forumlara göre burası daha esnek, ona rağmen arada bir görüyorum öyle tipleri. Kuralları katı olan forumlarda o bahsettiğin tipler çok fazla garip şekilde.

Uyarıların bitiş süresi yok artık burda onu farkettim önceden uyarılar aylar sonra azalıyordu artık azalmıyor en azından benim uyarılarım

2023'ten sonra foruma hibrit rejim grldi gibi bir şey. Dedikletin doğru, çok fazla kez rapor atıyorum özellikle de son reddedilen 6 rapor aşırı saçma bir şekilde reddedildi; ben mizah yaptım diye "C4, çöp gibi bilgi içermeyen mesaj"dan uyarı aldım. Forumun kuralları iyi, uygulanışı kötü

Moderatörler yazın çok çalışmıyor heralde. Raporlar bazen geç çözümleniyor hatta hiç çözümlenmiyor. Bu konudan şikayetçiyim böyle moderatör olmaz eğer iş yapmıcaklarsa değişsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belki bu konu kilitlenip konu sahibi ceza alabilir

Moderatörler yazın çok çalışmıyor heralde. Raporlar bazen geç çözümleniyor hatta hiç çözümlenmiyor. Bu konudan şikayetçiyim böyle moderatör olmaz eğer iş yapmıcaklarsa değişsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belki bu konu kilitlenip konu sahibi ceza alabilir
Şu anda Forum da aktif yönetici yok forumu hâlini düşün
1000004124.webp

ben zamanında " süper zeka " dedim diye uyarı yedim , o zamanki ***** aklım itiraz etmek aklıma gelmedi ama geçti artık . Zamanında bazı olaylar hakkındada konu açtım , evet gurur duyulası bir olay yapmamıştım ama yanlış bir şeyde yapmamıştım buna rağmen uyarı puanı yedim . Ama eleştirilerde bugüne dek bir uyarı yemedim ondan bence çok sıkıntı yok.
Asıl en büyük sıkıntı sırf mesaj yazmak için yazanlar . Adam sancaktepede arkadaş arıyor adam bursa nilüfer gel diyor . konu açmışım yök hacklendi mi diye adam " tespitin bu mu " diyor . Asıl uyarılacaksa bu boş beleş adamlar uyarılmalı . Sırf asasdas , nokta yazmıyorlar diye uyarı almıyorlar ama saçma
Hacı ben orda bursa osmangazi gel dedim nilüfer değil

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,715
Üyeler
184,206
Son üye
AydınBeyy