Yardım HP VICTUS BK5R7EA Aldım

Ciddi ciddi excalibur önerilmiş.
Dostum öncelikle hayırlı olsun. Bu bilgisayar yerine 9 ay vade farksız şekilde alabileceğin aynı fiyat baremindeki cihazlar;

Ekler

• 20250908_210828.webp
    20250908_210828.webp
    2.8 MB · Hit: 21
Ahahaha MSI cyborg önermiş benim attığım laptopa laf atıp yazık senin haline, bilmediğin konularda susmayı öğren.
Asıl senin haline yazık, insan gibi davranmayı bilmiyorsun. Önerdiğin cihazın hiçbir savunulası tarafı yok. Fiyat avantajı da yok.
Benim linkini verdiklerim arasından en alınası iki tanesi bunlar;

HP'nin soğutma dizaynı ve kullandığı bakır miktarı bence yeterli.
1757356855306.webp

Acer'ın da fena değil.

1757356896048.webp

Asıl senin haline yazık, insan gibi davranmayı bilmiyorsun. Önerdiğin cihazın hiçbir savunulası tarafı yok. Fiyat avantajı da yok.

Alıntıyı görüntüle

Acer'ın da fena değil.

Alıntıyı görüntüle
İnsanları yanlış yönlendirme işine bak

Alıntıyı görüntüle

Acer'ın da fena değil.

Alıntıyı görüntüle
V15 mi ? V15'in 4060 Gpu gücü G870'in 4060 modelinin yanından geçemez. Soğutması sizi tatmin etse ne olacak ? :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Beni unuttun kanka 😂
Profil fotoğrafın ile G870 çok uyumlu olmuş.

Son düzenleme:
V15 mi ? V15'in 4060 Gpu gücü G870'in 4060 modelinin yanından geçemez.
HP Victus V16'nın ekran kartı gücü 120W olduğunu belirtmiş. Kendi sitesinde de 230W güç adaptörü ile gönderildiği söyleniyor.
Ben bir üniversitenin teknik servisinde çalışıyorum. Elime çok fazla Casper marka cihaz geçiyor. Cihazların %50'sinden fazlasında kronik sorunlar baş gösteriyor. Soğutma konusunda genellikle zayıf ve malzeme kalitesi yerlerde.
Soğutması sizi tatmin etse ne olacak ? :D
Cihaz ısınıp termal throttle yaptıktan sonra ekran kartının yüksek watt değerinde olması bir şey ifade etmez. i9 13900HX ve RTX 4070 ikilisinin bulunduğu excalibur model cihaz deli gibi throttle yaptığı için sistem gereksinimleri çok aşağı olan bir oyunda bile fps droba neden oluyordu.

Cihazın soğutma bloğunun ısı toleransı belli bir seviyenin altında kaldığı zaman yüksek güçlü cpu ve gpu'larda sıcaklıklar peak yapabiliyor ve bu durumda çok can sıkıcı bir throttle'a neden oluyor. Laptop gibi kompakt bir cihazda bu yüzden soğutma sistemi çok mühimdir. Önce soğutma bloğunun ısı toleransı sonra da ısıyı bertaraf edebilme yetisi geliyor. Excalibur cihazlarda genellikle ısı toleransı düşük, ısıyı bertaraf etme yetisi ortalama olsa da rahatsız edici düzeyde bir fan sesi oluyor. Bunu Monster notebooklarda da görüyoruz. Pek farkları yok zaten.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Senr
HP Victus V16'nın ekran kartı gücü 120W olduğunu belirtmiş. Kendi sitesinde de 230W güç adaptörü ile gönderildiği söyleniyor.
Ben bir üniversitenin teknik servisinde çalışıyorum. Elime çok fazla Casper marka cihaz geçiyor. Cihazların %50'sinden fazlasında kronik sorunlar baş gösteriyor. Soğutma konusunda genellikle zayıf ve malzeme kalitesi yerlerde.

Cihaz ısınıp termal throttle yaptıktan sonra ekran kartının yüksek watt değerinde olması bir şey ifade etmez. i9 13900HX ve RTX 4070 ikilisinin bulunduğu excalibur model cihaz deli gibi throttle yaptığı için sistem gereksinimleri çok aşağı olan bir oyunda bile fps droba neden oluyordu.

Cihazın soğutma bloğunun ısı toleransı belli bir seviyenin altında kaldığı zaman yüksek güçlü cpu ve gpu'larda sıcaklıklar peak yapabiliyor ve bu durumda çok can sıkıcı bir throttle'a neden oluyor. Laptop gibi kompakt bir cihazda bu yüzden soğutma sistemi çok mühimdir. Önce soğutma bloğunun ısı toleransı sonra da ısıyı bertaraf edebilme yetisi geliyor. Excalibur cihazlarda genellikle ısı toleransı düşük, ısıyı bertaraf etme yetisi ortalama olsa da rahatsız edici düzeyde bir fan sesi oluyor. Bunu Monster notebooklarda da görüyoruz. Pek farkları yok zaten.
Mesajımın neresinde V16 yazıyor benim ? Acer Nitro V15 önermişsiniz onun için diyorum. Ayrıca model öneriyorsun diye istersen bir de CV at işe alırım belki nasılsa ilkokul mezunu patronlara üniversite mezunu kişiler lazım.

Bak bu, sen bu 75W limitli modeli öneriyorsun, biz dalga eleştidik mi ben işte teknik serviste çalıştım üniversitede bilmem neler karşılıklı saygı duymayı bilmeden sen istersen Oxford'da çalış fark etmiyor.

Mesajımın neresinde V16 yazıyor benim ? Acer Nitro V15 önermişsiniz onun için diyorum. Ayrıca model öneriyorsun diye istersen bir de CV at işe alırım belki nasılsa ilkokul mezunu patronlara üniversite mezunu kişiler lazım.
Dostum o cevap verdiğin mesajımda önce V16'yı sonra V15'i önermişim. Zaten kendine başka bir model almış olan kişi benim için ekran kartının performansı çok önemli, kesinlikle Max-P modeli olmalı dememiş. Daha kendi aldığını iade edip benim veya bir başkasının önerilerine yöneleceği bile belli değil. Siz neyin davasını güdüyorsunuz? Burada bir bilgi eksikliği varsa mesajımı alıntılayarak ekleyebilirsin. Evet detaylıca bakarak önermedim çünkü almayı düşünen arkadaş için daha ne önemli onu bilmiyorum ve aralarında fiyat, tasarım, işlemci farkı falan da var.

İğneleyici cevaplar verip hahaha hihihi modunda insanlarla konuşmaya çok alışmışsınız. Bu oldukça saygısızca bir hareket, bunun farkına varmanızı öneririm.

Elime çok fazla Casper marka cihaz geçiyor. Cihazların %50'sinden fazlasında kronik sorunlar baş gösteriyor. Soğutma konusunda genellikle zayıf ve malzeme kalitesi yerlerde.
Casper marka ürün geçiyordur tamam ama biz G870 modelini konuşuyoruz senin elinde çok Casper geçmesi G870'i iyi bildiğin anlamına gelmiyor.

Dostum o cevap verdiğin mesajımda önce V16'yı sonra V15'i önermişim. Zaten kendine başka bir model almış olan kişi benim için ekran kartının performansı çok önemli, kesinlikle Max-P modeli olmalı dememiş. Daha kendi aldığını iade edip benim veya bir başkasının önerilerine yöneleceği bile belli değil. Siz neyin davasını güdüyorsunuz? Burada bir bilgi eksikliği varsa mesajımı alıntılayarak ekleyebilirsin. Evet detaylıca bakarak önermedim çünkü almayı düşünen arkadaş için daha ne önemli onu bilmiyorum ve aralarında fiyat, tasarım, işlemci farkı falan da var.

İğneleyici cevaplar verip hahaha hihihi modunda insanlarla konuşmaya çok alışmışsınız. Bu oldukça saygısızca bir hareket, bunun farkına varmanızı öneririm.
Şaka gibi Excalibur öneriyor demişsiniz ya bende işte şaka gibi Acer Nitro V15 önermişsiniz demeye geldim.

İğneleyici cevaplar verip hahaha hihihi modunda insanlarla konuşmaya çok alışmışsınız. .
Ben de sizi ciddiye alarak hata yaptığımı düşünmeye ne zaman başlayacaktım diye soruyordum ? :D

Casper cihazları Quanta üretiyor, Victus'un da her kasası kendisine ait değil Quanta ile anlaşıp ürettiği laptop kasaları var. G870'de bunlardan biri sadece ne abarttın. Bu kadar detaya takılan zaten oyuncu laptopu almaz.

Son düzenleme:
aga üni için almayı düşünüyorum da hem not almak için vs. hem oyun ihtiyacımı görsün diye cihazın sessiz özelliği falan var mı sınıfta millet rahatsız olmasın diye hp victus un öyle bir özelliği var sanırım incelemelerden gördüğüm kadarıyla.

Geri