5060 lı laptop 2 k mı 1080 ekranlı mı alınır?

ahmet1523

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba herkese, bu hafta içinde bir laptop alıcam. https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-x7t-5060-intel-core-i7-14650hx-rtx5060/
Gamegarajın 5060 lı modelini düşünüyodum ama harici monitör alıp kullanmak istiyorum. Bu yüzden gamegarajın 2k ekranı gereksiz fiyat yükseltiyor ve monitöre ayıracağım bütçeyi kısıyor. 1080 ekranlı daha ucuz bir muadilini bulamadım bildiğiniz var mı? Max 52 bin olarak düşünüyorum.

1080 al. 2K fazla o ekran kartına.

2K da hem performansın düşer hem VRAM kullanımın artar ondan ötürü o kartın hakkı 1080p

R9 7940HS - 32 RAM - RTX 4070 Tuf cihazda 2K ultra'da (DLSS ve Frame Generation ile) 60FPS üzeri açamadığım oyun yoktu. DLSS ve Frame Generation desteği olmayan oyunları bilmem ama bu teknolojileri destekleyen her oyunu 2K'da çok rahat oynarsın hocam

R9 7940HS - 32 RAM - RTX 4070 Tuf cihazda 2K ultra'da (DLSS ve Frame Generation ile) 60FPS üzeri açamadığım oyun yoktu. DLSS ve Frame Generation desteği olmayan oyunları bilmem ama bu teknolojileri destekleyen her oyunu 2K'da çok rahat oynarsın hocam
Sağol hocam buna bakıcam . 32 gb ve 1 t olmasına dikkat ediyorum sonradan uğraşmak istemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1080 al. 2K fazla o ekran kartına.
Hocam alıcağım monitör aynı zamanda akıllı televizyon, yani televizyon niyetinde de kullanıcam o yüzden 2k dan vazgeçemem. 2k oynatıcak eski oyunları monitörden oynamayı, ağır gelen oyunları bilgisayarın kendi ekranından oynamayı düşündüğüm için 1080 ekranlı istiyorum. Mantıksız gelen bir yanı var mı sizce?

Sağol hocam buna bakıcam . 32 gb ve 1 t olmasına dikkat ediyorum sonradan uğraşmak istemiyorum.

Hocam alıcağım monitör aynı zamanda akıllı televizyon, yani televizyon niyetinde de kullanıcam o yüzden 2k dan vazgeçemem. 2k oynatıcak eski oyunları monitörden oynamayı, ağır gelen oyunları bilgisayarın kendi ekranından oynamayı düşündüğüm için 1080 ekranlı istiyorum. Mantıksız gelen bir yanı var mı sizce?
SSD neyse de 32 RAM mutlaka olsun. 2K'da 20GB altına pek inmiyor güncel oyunlar

Şuan RTX 3050Tİ laptop kullanıyorum ekran 2K 165HZ xD
Bir kere alışınca 1080P kötü geliyor

SSD neyse de 32 RAM mutlaka olsun. 2K'da 20GB altına pek inmiyor güncel oyunlar

Şuan RTX 3050Tİ laptop kullanıyorum ekran 2K 165HZ xD
Bir kere alışınca 1080P kötü geliyor
Çok haklısın hocam. Bende 3k oled ekran kullandım bambaşka bir şey. Şimdi değiştiriyorum o yüzden en azından 2 k olsun istedim 😂

Kardeşim herkes 1080p al demiş de ben tam tersini söyleyeceğim. 3050 laptop kullanıyorum 2k monitör hikayeli oyunlarda vs sorun yaşamıyorum. Bazı oyunlarda tabii ki normal olarak (örn poe2) resolution düşürüyorum.
Ancak şunu hatırlatmak isterim ki monitörü sadece oyun için değil günlük kullanım için de kullanıyorsun. Yani 2k da dizi film izlemek ile 1080p de izlemek arasında çok fark var. Renk kalitesi falan değişiyor. Bence bütçen varsa 2k al 5060 da öyle kötü bir kart değil çoğu oyunu ayarlamalar ile rahat bir şekilde kaldırır.

Kardeşim herkes 1080p al demiş de ben tam tersini söyleyeceğim. 3050 laptop kullanıyorum 2k monitör hikayeli oyunlarda vs sorun yaşamıyorum. Bazı oyunlarda tabii ki normal olarak (örn poe2) resolution düşürüyorum.
Ancak şunu hatırlatmak isterim ki monitörü sadece oyun için değil günlük kullanım için de kullanıyorsun. Yani 2k da dizi film izlemek ile 1080p de izlemek arasında çok fark var. Renk kalitesi falan değişiyor. Bence bütçen varsa 2k al 5060 da öyle kötü bir kart değil çoğu oyunu ayarlamalar ile rahat bir şekilde kaldırır.
Sağol hocam derdimi anlayabilmişsin. Acaba bildiğiniz varsa 1080 ekranlı 5060 laptop onuda öğrenmek isterim.

2K monitörde 1080p çözünürlükte oyun açarsan, piksel oranları tam oturmadığı için biraz bulanıklık oluşur. Buna pixel mapping denir. 4K monitörde 1080p kullanabilirsin çünkü 2160/1080 = 2, yani tam kat değer verir. Ama 1440/1080 ≈ 1,33 tam değer vermediği için görüntüde hafif bulanıklık ve flu görünüm olur.

1757940393347.webp

2K monitörde 1080p çözünürlükte oyun açarsan, piksel oranları tam oturmadığı için biraz bulanıklık oluşur. Buna pixel mapping denir. 4K monitörde 1080p kullanabilirsin çünkü 2160/1080 = 2, yani tam kat değer verir. Ama 1440/1080 ≈ 1,33 tam değer vermediği için görüntüde hafif bulanıklık ve flu görünüm olur.

Alıntıyı görüntüle
Hocam 2k oynayabileceğim oyunları monitörde oynayamayacağımları laptopun ekranından oynayacağım için o sıkıntıyı yaşamayacağım.

Güncelleme: 5070 li modeli aldım. Memnunum, merak eden varsa sorabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,290
Üyeler
183,969
Son üye
optıkusprıme
Geri