70-75K Toplama PC Önerisi

Lacrimosa

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
75000
Selam herkese masaüstü bir pc düşünüyorum ancak aklımda iki seçenek var.
Birinci seçenek Unlost'un daha yeni ortaya çıkardığı alttaki kasa:

İkinci seçenek ise alttaki kasa:

Üçüncü bir kasa var da bütçemi aşıyor ancak üstteki iki kasayı yorumladıktan sonra da bir yorum yaparsanız sevinirim:

Unlost'un kasası ve Donanım Arşivinin kasası hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Selam herkese masaüstü bir pc düşünüyorum ancak aklımda iki seçenek var.
Birinci seçenek Unlost'un daha yeni ortaya çıkardığı alttaki kasa:

İkinci seçenek ise alttaki kasa:

Üçüncü bir kasa var da bütçemi aşıyor ancak üstteki iki kasayı yorumladıktan sonra da bir yorum yaparsanız sevinirim:

Unlost'un kasası ve Donanım Arşivinin kasası hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Vade farksız taksit istiyor musunuz?

akakçeden en ucuz 5070 ti a bak 41k eğer zamanın varsa bekle cuma günü veya farklı günlerde 38 39 civarına iner ben 41 den baz alıyorum

anakarta gelince https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1175328809.html bu 7800x3d ve 9800x3d kaldırır eğer daha bilindik marka istersen biraz farkla gigabyte b650 eagle var o da kaldırır iki işlemciyi de

ram çok fark etmez akakçeden daha ucuza da bulursun ben mhz i daha yüksek gecikmesi düşük diye bunu yazıyorum ama bütçeden biraz kısmak istersen 5600 mhz cl38 ramlerde var fps farkı az olur ikisi arasında

içinde dram var diye bu ssd yi yazıyorum windows açılış hızın daha hızlı olur bunun plus modeline göre aralarındaki okuma yazma hızı farkını hissetmezsin oyun için kullanacaksan
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...xceria-g2-1tb-m-2-disk-fiyati,1584803490.html

güç kaynağı https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c750-bronze-pa-7b2bb-eu-750-w-fiyati,497907697.html
750w yeterli bende imzamdaki sistemle gametech marka 750w ile kullanıyorum rahat şekilde

kasa seçimini hoşuna giden bi kasa seçmen daha doğru olur ben zoko amiral kullanıyorum fp kasa hava akışı süper fanları sesli diyenler var ben hiç kullanmadım eski kasamdan söktüğümü taktım
akvaryum kasa da alabilirsin güzel dursun dersen 3 3.5k civarı olması lazım gametech prime v2 vesaire

işlemci soğutucuya gelince görsel olarak güzel olsun dersen gaminggende thermalright frozen warframe var lcd ekranlı ama benim önerim görsellikle işin yoksa phantom spirit veya frost commender al ben phantom spiritten çok memnundum vidalarını kaybettim

işlemci için yanlış hesaplamadıysam 15 16k bütçen kalıyor direkt 7800x3d alabilir veya biraz bekleyip indirim falan olduğunda 20k ya 9800x3d alabilirsin

edit attığın unlost sistemde 7600 işlemci var ram 16gb diğer sistemde de 9070 xt var ama bu bütçede ben olsam nvidia alırım peşin fiyata taksit yapan sitelerden az farkla ürünleri veya mudallerini bulabilirsin diye düşünüyorum idefixte vesaire peşine 6 taksit oluyordu

bi kere trendyol linkindeki kasadaki anakart x3d işlemcileri taşıyamaz x3d ye geçecekseniz anakartı değiştirmeniz lazım yanında gelen işlemci soğutucu kötü ve sadece 16 gb ram var kasadaki psu muhtemelen rampage fazla elektrik kesintisinde vesaire başınızı ağrıtabilir

gelelim diğer sisteme

fiyatını beğendim ramler 32gb kasa da güzel ama anakart x3d işlemcilerde zorlanabilir yine ilk sistemin anakartına göre güzel ama vrmleri zorlanabilir ikisi arasından ben itopyadakini alırdım işlemciyi 9800x3d yapın bütçe varsa ama şunu unutmayın ikinci elde amd nvidia ya göre çok değer kaybediyor aynı android telefon ve apple telefon gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,598
Üyeler
183,312
Son üye
vercetti99
Geri