30.000 DPI, 750 IPS ve 50g ivmelenme ile yüksek hassasiyet ve düşük gecikme sağlamak için tasarlanmıştır.
www.gaming.gen.tr
İkiside 8000hz fakat biri kablolu biri kablosuz benim için kablo çok önemli değil razerın kalitesi ve içinde kullandığı swiitchler vesayre beni kendine çekiyor ama 2 sene önce çıkmış bu durumda beni kendinden itiyor sizce hangisi
30.000 DPI, 750 IPS ve 50g ivmelenme ile yüksek hassasiyet ve düşük gecikme sağlamak için tasarlanmıştır.
www.gaming.gen.tr
İkiside 8000hz fakat biri kablolu biri kablosuz benim için kablo çok önemli değil razerın kalitesi ve içinde kullandığı swiitchler vesayre beni kendine çekiyor ama 2 sene önce çıkmış bu durumda beni kendinden itiyor sizce hangisi
Bence Scyrox hocam, 8000Hz e falan takılma sistemin zaten 8000Hz i verimli çalıştırmaya yetecek güçte değilse gerek yok. Kablosuzun da şu dezavantajı var 8000Hz de kullandığında şarjı çok çabuk bitiyor.
AJ159 Apex aldım 1000Hz de kullanıyorum 8000Hz ile arasındaki farkı ben bile anlamıyorum. 8000Hz bence tamamen gereksiz bir şey. Ama kablosuz gecikmesiz kullanmak apayrı bir şey.
www.gaming.gen.tr
İşte Bloody yazılımının avantajı burada ortaya çıkıyor. Programı ayarlayıp kapatıyorsunuz (kapatmazsanız ban), mouse da N tuşuna basınca çalışıyor. Yani banlanmak imkansız. Mouse kendi hafızasına kaydediyor. Sonra başka bilgisayara takıp hiç program dahi kurmadan kullanabiliyorsunuz.
Bence Scyrox hocam, 8000Hz e falan takılma sistemin zaten 8000Hz i verimli çalıştırmaya yetecek güçte değilse gerek yok. Kablosuzun da şu dezavantajı var 8000Hz de kullandığında şarjı çok çabuk bitiyor.
AJ159 Apex aldım 1000Hz de kullanıyorum 8000Hz ile arasındaki farkı ben bile anlamıyorum. 8000Hz bence tamamen gereksiz bir şey. Ama kablosuz gecikmesiz kullanmak apayrı bir şey.
İşte Bloody yazılımının avantajı burada ortaya çıkıyor. Programı ayarlayıp kapatıyorsunuz (kapatmazsanız ban), mouse da N tuşuna basınca çalışıyor. Yani banlanmak imkansız. Mouse kendi hafızasına kaydediyor. Sonra başka bilgisayara takıp hiç program dahi kurmadan kullanabiliyorsunuz.
Hz farkı var. Ama 8K için farenin istediği bazı şartlar var. Yerelde hatta genelde de insanlar üst düzey sistemler toplamıyorlar. Ama Scyrox V8 kullanıcısı olarak oyunlarda 2K Hz bile kullanmak faredeki akıcılığı artırıyor. Çoğu kullanıcı da en fazla 4K Hz öneriyor. Scyrox bir tık pazarlama için 8K Hz kadar destek sağlıyor.
Bunun dışında fiyatına göre de içeriği çok iyi. Kesinlikle Scyrox. Yakın zamanda tarayıcı sürümündeki gibi uygulamayı da güncellediler. V8 kullanacaksanız yeni bir firmware güncellemesini de 1 ay önce yayınladılar. Galibau ygulama da artık düzgün güncelleme sunuyor. Ama sunmazsa firmware ayrıca sitesinden indirebilirsiniz. V8 güncelleme aracı dediği firmware. Yani uygulamayı indirmeyeceğim firmware sitesinden çekerim diyorsanız bakılabilir. V6 sürümü konusunda net bir bilgim yok uygulama gerekebilir.
Biz oyun tutkunlarından oluşan bir grubuz. Amacımız uygun fiyata en üst düzey oyun ekipmanları üretmek ve her oyuncunun üst düzey ürünleri deneyimleme şansına sahip olmasını sağlamaktır.
scyrox.com
Tarayıcıdan fareyi kontrol ettiğin site net olarak bitiyor.
Karşılaştırmadan bağımsız bütçeniz kablosuz bir mouse yetiyorsa hayatta kablolu mouse almayın. Kablolu mouse gerçek anlamda konfor düşmanı bir şey.
Scyrox gibi farelerin alıcıları da kötü değil. Hatta alıcısı bulunduğum odadağı diğer ağ vb. çeken cihazların sinyalini azaltıyor o kadar etkili. Yatarken falan dongle çıkarıyorum, gerçi cihazı kapatınca güç vermesini kapatsam daha mantıklı ama neyse.
Scyrox tek dezavantajı skatezleri gerçekten kötü. Wraith veya KlasseGear'dan ekstra skatez almak gerekiyor. Ben önce Wraith'den dot kırmızı skatez almıştım, özelliği daha uzun süre dayanıklı olması çok hızlı değildi. KlasseGear satmaya başlayınca onlardan da beyaz ve yeşil olanları aldım. Şu an beyazları kullanıyorum, kırmızı dot skatezlere göre daha ince ve hızlı diyebilirim. Hangi site, stok veya bütçene uygunsa alabilirsin. Skatez şart ama unutmayın. Yani ekstra ₺300-400 ücret çıkarıyor.
Genellikle beyaz, yeşil daha hızlı kırmızı ve morlar daha kontrol odaklı oluyor. Wraith sitede çok iyi bir kıyaslama yapmamış. KlasseGear'ın şöyle bir karşılaştırma görseli var.
KlasseGear ayrıca bu ürünleri Amazon üzerinden de satıyor. Trendyol'da da satışları vardı oraya da bakabilirsiniz. Wraith'de umarım bu aracı sitelere insanların neden güvendiğini anlar ve her üründe olmasa da daha uygun ürünlerde o sitelerde satışa başlarlar.
İki sitede de Scyrox V6, V8 uygun skatezler var. Ama bunları önermem. Dotların içinden genellikle 20'nin üzerinde skatez çıkıyor. Altına ve üstüne 3-4 tane eklesen bir sürü yedek skatezin kalıyor. Hem bütçe olarak daha mantıklı hem de düzgün oturtamadım derdi de yok. Ek olarak genellikle daha az skatez daha hızlı oluyor gibi şeyler gördüm, olabilir de.
Gerçi Hz oranı artınca şarjı da azalıyor. Yani ben 1000 Hz kullanıyorum çoğu zaman. Böyle kullanacaksam ne gerek var diyebilirsin sensör, mcu veya switch gibi şeylerden dolayı tercih edilebilir. Bir de gayet hafif bir mouse elinizi yormuyor. Elim büyük falan diye düşünmeyin, hafif mouse kullanınca o ağır mouselara lanet okuyacaksınız.
Son olarak fare tekerleği 3-4 ay sonra ses yapmaya başladı. Bunun çözümü vardır da açıkcası teknik şeyleri hiç beceremediğimden girişmiyorum. Toz tutuyor yorumları görmüştüm. Genellikle farelerin de en çok sorun yaşanan yeri tekerlek kısmı oluyor.
Bloody falan da kullanmayın. A4Tech mazimiz vardır ama makro ile avantaj sağlayan gençleri avuttuğu dönemler bitti. Artık BF6, CoD'lar ve Valorant gibi oyunlar TPM, Kernel seviye hile koruma kullanıyor. Bu tarz oyunlarda algılanırsanız diğer oyunlara da aslında bunlar hakkında raporlar gidebiliyor. Yani avantaj için A4Tech Bloody o paralar verilmez, ederleri o değil çünkü.
Yani sarı veya Mavi el tutuşunuza hangi Scyrox modeli uyuyorsa alın. Ama renkli almaya bakın renkleri çok güzel bence. Bir de ekstra mouse padiniz ucuzsa Wraith(speed yüzeyini öneririm), KlasseGear, Kensei 40x40, 50x50 modellerinden birini alın. Yok bütçem çıkmak diyorsanız Monster pusat'ın Medium ₺400 civarı olması lazım 40x40 mouse padi var onu alın. 90x40 yüzeyi aşırı düz ve tüy tutan kötü mouse padlerde bu tarz mouseları kullanmayın. Gerçekten mouseları hantallaştıran kötü yüzeyleri var.