İTO Başkanı Talebi: 30 Euro Gümrük Sınırı Sıfırlanmalı

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,102
Oldu olacak çıkarayım donumuzu da verelim. İstiyorlar ki 1'e biz alıp size 10'a satalım, kendi cebimiz dolsun. Hadi ithalatı en aza indirmeyi iste bakayım isteyebiliyor musun amacınız ithalatın azalması değil garibanın bile kursağı. İhracatı arttırma sonra gel milletin 30 euro luk hakkına dil uzat. Çok ilginç. Teorik olarak ithalatta kaçakçılığa yol açıyor hergün gümrük muhafaza konteyner dolusu kaçak mal buluyor, ithalatı da sıfırlayalım o zaman bu mantıkla.
"Sadece basın görüşmesi bu arada kanuni bir durum değil, sadece zihniyetleri ilgincime gittiği için bu haberi sizlerle paylaşmak istedim."

Oldu olacak çıkarayım donumuzu da verelim. İstiyorlar ki 1'e biz alıp size 10'a satalım, kendi cebimiz dolsun. Hadi ithalatı en aza indirmeyi iste bakayım isteyebiliyor musun amacınız ithalatın azalması değil garibanın bile kursağı. İhracatı arttırma sonra gel milletin 30 euro luk hakkına dil uzat. Çok ilginç. Teorik olarak ithalatta kaçakçılığa yol açıyor hergün gümrük muhafaza konteyner dolusu kaçak mal buluyor, ithalatı da sıfırlayalım o zaman bu mantıkla.
"Sadece basın görüşmesi bu arada kanuni bir durum değil, sadece zihniyetleri ilgincime gittiği için bu haberi sizlerle paylaşmak istedim."
Paramla alışveriş yapamıyorum çok saçma bir şey.
Türkiye de olmayan ürünleri yurt dışından alamıyoruz zaten, getirip satanların da fahiş fiyata üzerine kar payı koyup sattığı için yanaşmıyoruz. Ne olacak sonumuz? Yurt dışı ürünleri karaborsaya dönecek iyice.

Paramla alışveriş yapamıyorum çok saçma bir şey.
Türkiye de olmayan ürünleri yurt dışından alamıyoruz zaten, getirip satanların da fahiş fiyata üzerine kar payı koyup sattığı için yanaşmıyoruz. Ne olacak sonumuz? Yurt dışı ürünleri karaborsaya dönecek iyice.
Hayır alabildiğimizi de sanki hayrına alıyoruz %60 vergisini ödüyerek alıyoruz.

Hayır alabildiğimizi de sanki hayrına alıyoruz %60 vergisini ödüyerek alıyoruz.
Evet saçma sapan şey ya
Temu dan geçen alışveriş yaptım 500-600TL lik sepete 1000-1100TL ödetiyor. Komik vallahi.

Evet saçma sapan şey ya
Temu dan geçen alışveriş yaptım 500-600TL lik sepete 1000-1100TL ödetiyor. Komik vallahi.
Baronların eline kalırsak vay halimize, sadece kurtlar vadisinde yok baron ciddi söylüyorum böyle ticaret baronlarıda tüm güç ellerinde olsun. Piyasayı istediğimiz gibi elimizde tutalım isterler.

2. El alış veriş yapın bunlara para kazandırmayın o kadar ürün aldım hiçbirinde sorun yaşamadım

kime muhtaç olduklarını hatırlatırsak bir daha kolay kolay böyle bir şey yapmaya girişmezler
Bakanlığın böyle bi topa gireceğini sanmam bu kendi kendine konuşuyor, he öyle bi dönemdeyiz ki haftaya bambaşka şeyde konuşabiliriz. Umarım yakamızı en azından bu kadarda bırakırlar. Mutlu insan yok artık memlekette.

Geri