4 ramda bilgisayar açılırken güç kesiyor

LORDHCY

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar herkese iyi günler dilerim umarım iyisinizdir. Konuya geçeyim hemen anakart değişikliği yaptım msı b550 gaming plus aldım fakat 4 ram takınca sıkıntı çıkıyor kart kuzey köprüsü arzası vardı tanıdığım güvendiğim abiden aldım msı teknik servise gönderildi tamir edildi 1 yılda garanti verdi bana xpg ve corsair ramlerim var 8lik hepsi cl16 3600 mhz şeklinde 4 lü takınca bir süre oyun oynuyorum sonra kapanıyor tekrar açıyorum başlatma kısmında gücü kesiyor sonra rami çıkarıp takıyorum genelde 4. Slotu yapıyorum tekrar açılıyor 2 hafta sonra kapanıyor şimdi de artık oyundan sonra sık sık kapatmaya başladı bazen ortasında kapanıyor 3 rami takınca sıkıntı çıkarmıyor sorunsuz çalışıyor ama 4. Gelince sıkıntı yapıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim (işlemci: ryzen5 5600x)(ramler sorunsuz çalışıyor)

Biosu guncelle.
Xmp docp gibi overclokcler aciksa kapat ve tekrar dene.

Biosunu sifirla.
Hwinfoda anakart voltage degerlerine bakarak psu ve anakartinin sagligini olcebilirsin internette anlatilir.

DDR slotlarindan 4. Bozuk olabilir.
Ramler arttikca helsini stabilize etmek zorlasir ve 4 ram oyuzden onerilmez.

Ramlerin docp xmp gibi ayarlarini kapat.
Stok halde stabil calissin.
Biosu guncelle.
Biosu reset at sifirla.

Merhabalar herkese iyi günler dilerim umarım iyisinizdir. Konuya geçeyim hemen anakart değişikliği yaptım msı b550 gaming plus aldım fakat 4 ram takınca sıkıntı çıkıyor kart kuzey köprüsü arzası vardı tanıdığım güvendiğim abiden aldım msı teknik servise gönderildi tamir edildi 1 yılda garanti verdi bana xpg ve corsair ramlerim var 8lik hepsi cl16 3600 mhz şeklinde 4 lü takınca bir süre oyun oynuyorum sonra kapanıyor tekrar açıyorum başlatma kısmında gücü kesiyor sonra rami çıkarıp takıyorum genelde 4. Slotu yapıyorum tekrar açılıyor 2 hafta sonra kapanıyor şimdi de artık oyundan sonra sık sık kapatmaya başladı bazen ortasında kapanıyor 3 rami takınca sıkıntı çıkarmıyor sorunsuz çalışıyor ama 4. Gelince sıkıntı yapıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim (işlemci: ryzen5 5600x)(ramler sorunsuz çalışıyor)
AYNISI bende de olmuştu ramlerim arızalı olduğu içindi

Biosu guncelle.
Xmp docp gibi overclokcler aciksa kapat ve tekrar dene.

Biosunu sifirla.
Hwinfoda anakart voltage degerlerine bakarak psu ve anakartinin sagligini olcebilirsin internette anlatilir.

DDR slotlarindan 4. Bozuk olabilir.
Ramler arttikca helsini stabilize etmek zorlasir ve 4 ram oyuzden onerilmez.

Ramlerin docp xmp gibi ayarlarini kapat.
Stok halde stabil calissin.
Biosu guncelle.
Biosu reset at sifirla.
Hepsini yaptım 4. Slot bozuk değil 2 ve 4 yapınca çalışıyor iki ram ile ama dediğin gibi 4 olunca stabil edemiyor herhalde önerin nedir peki

Bios'u güncelle ram o.c profilini kendin hazırla

Bios'u güncelle ram o.c profilini kendin hazırla
Yaptım hepsini ama yinede kesiyor gücü veya açıksa ile kapanıyor bir süreden sonra
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Docp xmp kapat.
Bios guncelle.
Bios reset at.
DDR ram slotlarini izopropil alkoll ve kulak cubuguyla temizle.
Bira güncelledim reset attım Dock xmp kapalı durumda temizleme anakartı takmadan önce yaptım

Yaptım hepsini ama yinede kesiyor gücü veya açıksa ile kapanıyor bir süreden sonra

Bira güncelledim reset attım Dock xmp kapalı durumda temizleme anakartı takmadan önce yaptım
Başka profllerde hazırlayarak test et ramlarin voltajlarını.stabil şekilde ayarla

Başka profllerde hazırlayarak test et ramlarin voltajlarını.stabil şekilde ayarla
İşlemci ram komtrolcüsü için ek bir voltaj ayarı.vardı yanlış hazırlamıyorsam onu bi iyice araştır

İşlemci ram komtrolcüsü için ek bir voltaj ayarı.vardı yanlış hazırlamıyorsam onu bi iyice araştır
Ayarlamasını yaptım düzeldi aslında ama 3 hafta sonra tekrar kapanmalar açılmamalar başladı film video izlerken sıkıntı çıkmıyor örnek cyberpunk oynarken 3 saatin sonunda gücü kesiyor dün oynarken 3 4 defa kapandı rami sökünce bir şey olmadı

Bunu deneyeceğim teşekkür ederim bide corsair ramler ile denedim 4 lü şekilde yine açmadı teker teker aç kapa yaparak çalıştı ama onda da kesmeler yaptı kapandı arkadaştan aldım aynı ramler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,345
Üyeler
183,414
Son üye
sllxşş
Geri