Yeni Aldığım Sapphire Nitro+ RX9070 Elran Kartı Kasmaya Sebep Oluyor.

Belirli aralıklarla sürekli şu hatayı alıp duruyorum:

1762623311037.webp

Keşke öyle bir imkanım olsa ama maalesef yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

W11 24h2 sürümündeyim şu an.

İşin garip yanı şu; bir şeyler deniyorum, bir ayar yapıyorum düzelir gibi oluyor 1-2 saat boyunca sıkıntı olmuyor. Oyunlarda falan da test ediyorum. Her şey stabil ve düzgün gözüküyor. FPS'ler iyi takılma vs. yok. Sonra bir şey oluyor ve bir anda donma - kasma başlıyor. Tam çözüldü galiba diyorum, patlak veriyor...
Hocam şuanki PSU'nuz kaç watt hangi modeldir acaba? Bende msi mag bnl650w var ve vatan indirim yaparsa Sapphire Pulse 9070 almayı düşünüyorumda psu sorun çıkarır mı diye çekiniyorum, sizin sorununuz da düzelir umarım takipteyim

25.8.1 sürümünü denedinizmi
Şu an o sürümdeyim. Yaklaşık 45 dk oldu. Şu anlık bir sorun yok ama 1-2 saat sonra sorun yaşadığımda oldu. O yüzden net konuşamıyorum.

Hocam şuanki PSU'nuz kaç watt hangi modeldir acaba? Bende msi mag bnl650w var ve vatan indirim yaparsa Sapphire Pulse 9070 almayı düşünüyorumda psu sorun çıkarır mı diye çekiniyorum, sizin sorununuz da düzelir umarım takipteyim
DeepCool CC560 kasasıyla beraber gelen, DeepCool marka 650w 80+ psu. İnternette karta 650w yettiği yazıyor. Ben de 2-3 siteden simülasyon yapmıştım o sitelerde de psu'nun yeteceği gözüküyordu ama sorun yaşadım. Sorunun kaynağını tam tespit edemediğimden psudan mı yoksa başka bir şeyden mi bilemiyorum ama psudan kaynakladığını düşünüyorum. Ben sorun yaşadım diye siz de sorun yaşayacaksınız diye bir şey yok ama ihtimal var tabi. Yanlış yönlendirmek de istemem açıkçası.

hocam vade farksız kaç taksit oluyordu
9 taksite kadar müsaade ediyor. 9 taksitten sonra vade farkı koyuyor.

Karta undervolt yapma fabrikasyon ayarları ile kullan.
O zaman da sorun yaşıyorum. Böyle bir tık daha stabil gibi duruyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Sorunu tespit etsem ona göre yol alacağım.

O zaman da sorun yaşıyorum. Böyle bir tık daha stabil gibi duruyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Sorunu tespit etsem ona göre yol alacağım.
Ne zaman bu hatayı alıyorsun hangi oyunda?

undervolt yapınca 180-200 civarı watt çekmesi lazım ki bu gerçekten az, yani bence sorun psunun gücünde değil de kullandığınız ek kablolarla mı alakalı acaba diye düşünüyorum ama sadece fikir olarak

Ne zaman bu hatayı alıyorsun hangi oyunda?
Genelde oyun esnasında olmuyor bu hata, ya da çok oyuna girmediğim için denk gelmedi. Masaüstündeyken, video izlerken, forumdayken oldu. Anlık ekran kararıyor sonrasında da bu hata geliyor ekrana ve kasmaya başlıyor. Ya da bu hata gelmeden anlık olarak kasmaya başlıyor. Bilgisayarı kapatıp yeniden açmadığım sürece düzelmiyor. Oyun oynarken fps düşüşleri oldu bir ara. World of Tanks adlı oyunda 280 alıyorken 99'a falan düştü. PoE2 oynadığım süre boyunca gayet stabil fpsler aldım ama dediğim gibi çok oyun oynayamadım. Daha çok test etmek için falan girdim.

undervolt yapınca 180-200 civarı watt çekmesi lazım ki bu gerçekten az, yani bence sorun psunun gücünde değil de kullandığınız ek kablolarla mı alakalı acaba diye düşünüyorum ama sadece fikir olarak
Ben de en başlarda bu şekilde düşündüm ama öyle olsa da her türlü psu değişmesi gerekir. Gördüğüm kadarıyla psu kabloları entegre bir şekilde gelmiş. Yani kablo değiştirme imkanım yok direkt psu değiştirmem gerekli. Aktif olarak 246 watt çektiğini gördüm sorunsuz bir şekilde. Driverda sorun olsa sürekli farklı sürümleri temiz kurulumla denedim hepsinde aynı sorunla karşılaştım. O yüzden driverla alakalı gözükmüyor. Ya kartın kendisinde bir problem var (düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum ama olabilir) ya da psu ve/veya kablolarında bir problem var.

Daha önce eski kartımda böyle bir problem yaşamıştım çok benzer hatta bazı noktalarda aynı şeyler oluyordu. O zaman PCI-E kablomun birkaç pininin yandığını keşfetmiştim diğer PCI-E girişini takınca sorun çözülmüştü ve bir daha da böyle bir problem yaşamamıştım. Süreç benzer işlediğinden ya kablolarda ya da psu da sorun olduğu düşüncesi içerisindeyim. Kablolar sağlam ondan eminim ama 3 pini iki farklı kabloyla karşıladığımdan dolayı sıkıntı olmuş olabilir belki. Çünkü elimde 2 tane PCI-E kablosu var bu kabloların da 2 tane 8 pinlik girişleri var. Yani toplam 4x8 pin mevcut. Bunlardan bir tanesinin bozuk oluğunu biliyorum. Onu kullanmadım zaten. Bağlantıyı kalan 3 taneyle yaptım. 2 giriş bir kablodan 1 giriş diğer kablodan. Sorunun kaynağı bu da olabilir.

Şu an BF6'ya girmeye çalıştım tıkladığım gibi kasmaya başladı çok kısa süre sonra siyah ekran aldım ve o şekilde kaldı. Bilgisayarı kapanmaya zorlamak durumunda kaldım.

BF6 açıkken aktif aldığım veriler bunlar. Full ayarlar FSR kalite modu açık 180 fps alıyordum. Aktif oyun süresinde hiç donma - kasma olmadı. Fpsim gayet stabil, oyunum akışkandı. 5-10 dk oynadım bir anda siyah ekran verdi oyun kapandı. Sonrasında herhangi bir kasma donma olmadı ama oyun çöktü. Önceki kartımda hiç böyle bir olay olmamıştı.

Ekran görüntüsü 2025-11-08 221934.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,777
Üyeler
184,345
Son üye
DonarAtik
Geri