Ex520v bufferbloat yardımı

karahan34

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
214
Yeni fiber geldi yanında ücreti dahil olarak ex520v tplink modem verdiler ama önceki modemimde qos ayarı sayesinde aldığım 10ms upload şimdi 30ms'e çıkmış download düşmüş olsa dahi beni rahatsız etti 800e 57 alıyorum 1gb'lik internetten şöyle 18 tane şekillendirme grubu var bunlardan hangisi ile ayar yapıp düzgün upload latency alabilirim?
1764353734676.webp

Ben kendi modemimde yapıyorum bunu bende A+ olmasıan ragmen hic bir değişiklik olmuyor nedense ms vs her şey aynı kalıyor

Ben kendi modemimde yapıyorum bunu bende A+ olmasıan ragmen hic bir değişiklik olmuyor nedense ms vs her şey aynı kalıyor
hocam 3k elo faceit oynuyorum biraz takıntı oldu bu artık en iyisini elde etmek bilgisayar içinde aynı durum eğer aynı modemse yada bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim modemin arayüzü farklı geldi kurcalamak istemedim açıkcası fazla bilgide yok internette bu model hakkında.

Önemli olan sinyalin cihaza ne kadar kısa sürede ve sağlıklı ulaştığı. Ayar yapınca sonuçta değişim olmamasının nedenide bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buraya yazın konusu var, bilgi veren olabilir.
https://forum.donanimhaber.com/tp-link-ex520v-wifi6-ax3000-turk-telekom-fiber-hgw--161643775
1764355489141.webp
Benim değerler böyle herhangi bir ayar değişikliği daha yapmadım hocam. Konu için teşekkürler gördüm bende biraz bakınırken ama pek faydalı bişey bulamadım sorucam orayada. Şöyle bir konu var farklı modem ama aynı modelin devamı herhalde arkadaş yazmış orada bi ayarla dengelemiş gecikmelerini.

Arkadaşa sormak lazım o zaman, ince ayar nasıl diye. En iyisi kendi cihazını kullanmak, operatör cihazları biraz sıkıntılı.

Arkadaşa sormak lazım o zaman, ince ayar nasıl diye. En iyisi kendi cihazını kullanmak, operatör cihazları biraz sıkıntılı.
evet öyle gerçekten hemde bedava verilmiyor bu cihazlar normal senin alacağın 2klık makinelerden kötü performans ve daha pahalı :D

Abone neden uğraşıyor bu ayarlarla onu da anlamıyorum, ya cihazın bunu kendi otomatik ayarlaması ya da iss nin hattımıza uygun profil tanımlaması yapması gerekir.
Hız düşürdükten sonra, yüksek hızın bir manası kalmıyor gibi.

Abone neden uğraşıyor bu ayarlarla onu da anlamıyorum, ya cihazın bunu kendi otomatik ayarlaması ya da iss nin hattımıza uygun profil tanımlaması yapması gerekir.
Hız düşürdükten sonra, yüksek hızın bir manası kalmıyor gibi.
haklısınız hocam ama avrupaya bakarak belki 5yıl öncesinin teknonolojisi 1gb interneti daha yeni metropol şehirlere getiriyorlar :D böyle zaten çok uğraşan kişi trde yok olsada bizi ilgilendirmez kafalarındalar kaç kere temsilci arayıp 1 saat konuştuğumu hatrılıyorum hiçbir çözüm yok ama insanları kendilerine mecbur bıraktırıyorlar ve 1gblik internetten max 800mb alıyorum cat6 kablo ve b550 anakartla normalde tam değeri almam lazım hata payı 100mb desen 900 almam lazım ama muhattap yok olsada iş bilen yok.

tavsiyem sekillendirme grubu ne tam olarak bilmiyorum ama 1 den baslayin sira ile hangisinde duserse bufferbload devam edin. sadece maksimim upload tikli olsun oraya -51200- yazin (50mbite tekabul eder). download bence hiz arama oyunun icin suan cok stabil gozukuyor bozmasinlar
ilk denemen gereken sekillendirme grubu 1 tikli, upload tikli ve 51200 yazili. hizi 40000 lere kadar dusurebilirsin 1000 er 1000er hepsinde sira ile bufferbloat testini denersin
2-3 gayet iyi ama oyunun muthis olsun istiyorsan 0-1 olmali. ama download icin qos actiginda router islemcisi yetmeye biliyor yinede onada 800000 den baslayim 10000 er olarak dusurerek downloadida deneyebilirsin. uploadta islemci acisindan sorun olmaz zaten dusuk bi hiz.

Son düzenleme:
tavsiyem sekillendirme grubu ne tam olarak bilmiyorum ama 1 den baslayin sira ile hangisinde duserse bufferbload devam edin. sadece maksimim upload tikli olsun oraya -51200- yazin (50mbite tekabul eder). download bence hiz arama oyunun icin suan cok stabil gozukuyor bozmasinlar
ilk denemen gereken sekillendirme grubu 1 tikli, upload tikli ve 51200 yazili. hizi 40000 lere kadar dusurebilirsin 1000 er 1000er hepsinde sira ile bufferbloat testini denersin
2-3 gayet iyi ama oyunun muthis olsun istiyorsan 0-1 olmali. ama download icin qos actiginda router islemcisi yetmeye biliyor yinede onada 800000 den baslayim 10000 er olarak dusurerek downloadida deneyebilirsin. uploadta islemci acisindan sorun olmaz zaten dusuk bi hiz.
biraz uğraştım hocam şekillendirme grubu sonrası sınıf atıyorsun ama uploadı 40 yapmama rağmen ms 80lere fırladı bu modem çok kötü arkadaşımada bu modemi verdiler yeni fiber geldi oda uğraştı ufak bir uploadda ms fırlıyor downloadda kaybetmek istemediğim için 10000e falan düşürüp denedim zaten bu seneryo upload falan dolu olduğunda gerçekleşiyor evde aktif kullanım yok csde bu kadar kullanamayacağına göre internet şuan gayet iyi kafa patlatmak istemiyorum fiber gelmeden önce uploadım 6ydı oyunda baya farketmişti qos ayarıyla ama öyle bir derdim yok artık diye düşünüyorum

buradaki şekillendirme grupları büyük ihtimalle ayarlar arasında seri geçiş yapmak için var denemeden emin olamayız. ayar olarak download ve upload hızlarının %80inin yazarak deneyin routerin işlemcisini çok zorluyacağı için büyük ihtimalle downloadta düzgün bir qos olmaz.

biraz uğraştım hocam şekillendirme grubu sonrası sınıf atıyorsun ama uploadı 40 yapmama rağmen ms 80lere fırladı bu modem çok kötü arkadaşımada bu modemi verdiler yeni fiber geldi oda uğraştı ufak bir uploadda ms fırlıyor downloadda kaybetmek istemediğim için 10000e falan düşürüp denedim zaten bu seneryo upload falan dolu olduğunda gerçekleşiyor evde aktif kullanım yok csde bu kadar kullanamayacağına göre internet şuan gayet iyi kafa patlatmak istemiyorum fiber gelmeden önce uploadım 6ydı oyunda baya farketmişti qos ayarıyla ama öyle bir derdim yok artık diye düşünüyorum
upload 50000 de normalde guzel sonuc alman lazim ama modemin islemcisi kotu olursa qos ayarlarini uygulamaya calisirken bu sefer islemci kaynakli gecikmede eklenir
yinede ayarlanmis halinin ss ini atabilir misin
biraz daha ugras olmazsa guzel bi router al rahat edersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,280
Üyeler
185,700
Son üye
Shaolinnn
Geri