Sizce kim haklı uzun ama lütfen bakarmısınız

BENBİLGECANDEDE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
500
Arkadaşlar ben 2 ay önce falan derste bi şaka yaptım millet falan güldü baya tabi zirzopluktu gene olmaması lazım sonra millet dalgasını falanda yaptı baya ama tabi asla kimse bu dersin hocası olarak değil beni koridorda gördünde derste falanda hep o söylediğim şeyle seslendi tekrarladıkça tekrarladı hiç sesimi çıkarmadım en son bugün derste kitap kontrolünde sıra bana gelince gene öyle seslendi bende dayanamayıp hocam çok ayıp ediyorsunuz benim bir ismim var falan işte sen kimsin bana ayıp ediyorsun diyorsun tutanak falan tuttu yapmıycaksın ozaman sende falan dedim yüz defa tekrarladınız 2 ay oldu işte yaparım isterse 1 sene olsun sen o gün herkesi panik ettin şöyle böyle yani her insan hatada yapar sürekli ordan vurmak kırmak zorundamı torunu yaşında çocuk herkeste dedi haksızsın tabi saygısızsın başına gelmeyene hava hoş şöyle böyle çok bile az dedim dayandım bence dışarıda yapsa dedim lafların 10 katını söylerdim yaşına başına gram bakmazdım ama malum okul bi not peşindesin orda düşük kademedesin o hoca sen öğrencisin tutanak tuttu mesela o bi devamsızlık olacak falan filan sizin yorumunuz birazda dert dökme oldu

bişey olmaz rahat ol tutanak bişeye yaramıyor bide tutmamıştır bile büyük ihtimalle ayıp ediyorsunuz hocam demen tutanak gerekçesi olamaz

Diyor alay falanda alakası yok ortaya bi hoşluk olsun diye söyledim söylüyorum lan ne hoşluğu apaçık defalarca lakap takıyorsun milletede dalga malzemesi çıkartıyorsun alay ediyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bişey olmaz rahat ol tutanak bişeye yaramıyor bide tutmamıştır bile büyük ihtimalle ayıp ediyorsunuz hocam demen tutanak gerekçesi olamaz
Yaw işte kendisi defalarca aylarca saygısızlık yapsın millete dalga malzemesi lakap sen en ufak yaptığı ayıbın söyleyince çok büyükte bir suçmuş öyle diyor

Diyor alay falanda alakası yok ortaya bi hoşluk olsun diye söyledim söylüyorum lan ne hoşluğu apaçık defalarca lakap takıyorsun milletede dalga malzemesi çıkartıyorsun alay ediyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaw işte kendisi defalarca aylarca saygısızlık yapsın millete dalga malzemesi lakap sen en ufak yaptığı ayıbın söyleyince çok büyükte bir suçmuş öyle diyor
rehberlikçiyle konuş durumu biraz salağa yat birazda acındır halledilir hiç olmazsa zıtlaş bende senin böyle böyle yapmandan rahatsız oluyorum hoca de ona ne diyecek bakalım

rehberlikçiyle konuş durumu biraz salağa yat birazda acındır halledilir hiç olmazsa zıtlaş bende senin böyle böyle yapmandan rahatsız oluyorum hoca de ona ne diyecek bakalım
Yarın dersi var gene bu kadar şeye rağmen hala dahada yaparsa bu sefer hoca okul öğrencilik not mot dinlemiycem Allah çarpsın belkide iş çok farklı duruma gelcek

Ben hocayla kavga edip haklı olmasına rağmen haksız çıkarılan çok kişi gördüm en mantıklı olan cevap vermemek hiç mimik dahi yapma seni o şekilde çağırsa bile cevap verme tepkisiz kal ya da veline bildir genelde o yaşlarda adam yerine koyulmuyoruz ama veli işin içine girdi mi işler ciddileşiyor ama bu hocayla aranı daha da açar bu seferde sana kafayı takar

Ne şakası yaptın?Öğretmenin sana ne diyerek hitap etti?

Noktasız Necmi mi dedi?

Açık yaz kardeşim ona göre yorum yapalım

Ayrıca şunu belirteyim. Önce hocan ile yahut saygınlığı, oteritesi yüksek bir hocayı araya sokarak durumu anlat. Evvela kendinin yanlış yaptığını bunun farkında olduğunu ve pişmanlık duyduğunu belirt. Ardından kimsenin sana lakap takamayacağını, seni küçük düşürücü ve onur zedeleyici hitaplar kullanamayacağını belirt. Gerekirse bu durum için CİMER'e yazacağını devlete başvuracağını belirt. Ailen anlayışlı insanlarsa muhakkak bu durumu onlara anlat. Sen evvela özür dileyeceksin "Bu çok önemli" Ardından hakkını savunacaksın. Senin hatanı ve yanlışını yüzüne vurup duracak kişiler eğitimci olamaz, zorbalık yapan seni aşağılayan kim olursa hakkını savun. Eğitimci dediğin seni yanlışınla doğrun ile eğitir insan yapar.
Ayrıca hakkını savunurken aşırılığa, saygısızlığa, ani sinir patlamalarına ve şov yapmaya sakın başvurma.
Üstüne basarak söylüyorum, aracı öğretmen bulursan ona yahut müdüre yahut öğretmenin kendisine gerekirse bu konuyu önce aile ardından kurumsal mercilere şikayet bazında taşıyacağını, bu durumun seni çok rencide edip FORUMDAKİ ABİLERİNE SORACAK KADAR SENİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜP PSİKOLOJİNİ ETKİLEDİĞİNİ BELİRT. Yardıma ihtiyacın olursa muhakkak gel buraya her türlü yardımcı oluruz sana

Yarın dersi var gene bu kadar şeye rağmen hala dahada yaparsa bu sefer hoca okul öğrencilik not mot dinlemiycem Allah çarpsın belkide iş çok farklı duruma gelcek
Bu kafayla inan bana suçlu duruma sen düşersin hoca yüzde yüz haklı duruma düşer daha rezil bir hale gelirsin.
4 Sene boyunca lisede dışlandım. Hiçbir konuşacak arkadaşım olmadı ve benimle konuşan kişileri dövmekle, dışlamakla tehdit ettiler.
Bu 4 senelik cehennem dönemi yaşamış birisi olarak söylüyorum. Yapıcam edicem tutucam" Bu kafalardan çık kardeşim. Konuyu geniş bir perspektif ile ele al. Muhakkak sakinliğini koru. Desin varsın, onun öyle hitap etmesini onun aleyhine olacak biçimde kullan.
Lisede herkesi döven, aşırı sert ve korkulan bir hocamız vardı. Saçlarım uzun diye "Karı gibi" ithamında bulundu. Ne yaptım? Taktiksel oynadım.
Hocam dedim hz Muhammedin saçları omzuna kadar gelirmiş siz hz Muhammede de "Karı gibi" mi demek istiyorsunuz dedim sınıfın tepkisini arkama aldım. Yok ya dedi öyle demek istemedim hayırdır rahatsız mı oldun dedi alaycı tavırla ve yanıma kadar geldi. "Elbette rahatsız oldum, ben buraya eğitim almaya geldim böyle cinsiyetçi aşağılayıcı ithamlarda bulunup saygısızlık yapamazsınız" diyerek tepki gösterdim. Bir geri çekildi çünkü korkum yok dik duruyorum bu onun çekinmesine sebep oldu. Tamam özür dilerim kusura bakma dedi. Bir şey demedim. Hakaret edebilirdim, çok daha sert çıkışabilirdim vs vs. Haksız duruma düşerdim. Kısacası sakin kal kardeşim. Taktiksel düşün, fevri hareket etme

Ben hocayla kavga edip haklı olmasına rağmen haksız çıkarılan çok kişi gördüm en mantıklı olan cevap vermemek hiç mimik dahi yapma seni o şekilde çağırsa bile cevap verme tepkisiz kal ya da veline bildir genelde o yaşlarda adam yerine koyulmuyoruz ama veli işin içine girdi mi işler ciddileşiyor ama bu hocayla aranı daha da açar bu seferde sana kafayı takar
Hocam tepkisiz kal kalda nereye kadar 100 defa kaldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719
Üyeler
189,914
Son üye
coderift
Geri