Öneri Pc upgrade etmek istiyorum yardım ve tavsiye

osmancevk

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
8000
Arkadaşlar öncelikler hepinize merhaba demek istiyorum,
Şuanda hali hazırda sistem bileşenlerim
Ekran kartı GTX 1660S
işlemci Intel i3 10105F
Anakart MSI Pro H410M-B
Ram 2x8gb 3200mhz

Arkadaşlar benim düşüncem ve yapmak istediğim şu yönde işlemci ve ram tanıdık bir arkadaşımda var uyguna da satabilir ryzen 5 5500 ve 2 adet daha 8gb 3200mhz ram almak ve am4 ve 4 slotlu bir anakart almak anakartı da muhtemelen 2.el olarak alacağım test edip sıfır fiyatları çok fazla çünkü psu da arızalı 650w bir psu alacağım yine 2.el

Bu sistem zaten beni idare ediyor, çalıştığım için günde sadece 1 veya 2 saat kullanmaktayım o yüzden fazla bir harcama yapmak istemiyorum.

Bir danışmak istedim bilgisi olan ve tavsiyesi olan varsa sevinirim fazla bütçem yok kelepir fiyata güzel anakartlar var letgoda ama sıfır güzel anakart varsa bildiğiniz alabilirim
(Not: bilgisayar parçalarını çıkartıp takmakta zorluk çekiyorum anca ram ve ekran kartı onun haricinde bilgisayarcıya götüreceğim😅)

Ekran kartı GTX 1660S
işlemci Intel i3 10105F
Anakart MSI Pro H410M-B
Ram 2x8gb 3200mhz

Arkadaşlar benim düşüncem ve yapmak istediğim şu yönde işlemci ve ram tanıdık bir arkadaşımda var uyguna da satabilir ryzen 5 5500 ve 2 adet daha 8gb 3200mhz ram almak ve am4 ve 4 slotlu bir anakart almak anakartı da muhtemelen 2.el olarak alacağım test edip sıfır fiyatları çok fazla çünkü psu da arızalı 650w bir psu alacağım yine 2.el

Bu sistem zaten beni idare ediyor, çalıştığım için günde sadece 1 veya 2 saat kullanmaktayım o yüzden fazla bir harcama yapmak istemiyorum.

Bir danışmak istedim bilgisi olan ve tavsiyesi olan varsa sevinirim fazla bütçem yok kelepir fiyata güzel anakartlar var letgoda ama sıfır güzel anakart varsa bildiğiniz alabilirim
(Not: bilgisayar parçalarını çıkartıp takmakta zorluk çekiyorum anca ram ve ekran kartı onun haricinde bilgisayarcıya götüreceğim😅)
Elindeki anakarta bir i5 al kalan bütçeyi ekran kartına bas. Anakart ve ram gerek yok.

8k bütçe var denilebilir ekran kartı değiştirsem ne alabilirim bilmiyorum ve i5 10.nesil işlemcilerim pekte bir fark yok.
Elindeki 1660 kartı 4K civarına satsan 4K üstüne koyar RTX 3060Ti ya da RX 6700XT alırsın. Kalan 4K ile de i5 10600K/KF alırsın R5 5500 den güçlü işlemci.

Ekran kartı GTX 1660S
işlemci Intel i3 10105F
Anakart MSI Pro H410M-B
Ram 2x8gb 3200mhz

anakart ve ram yükseltmek hiç bir etkisi olmayacak bundan emin ol, bence ekran kartını sat üzerine paranı koy ekran kartını yükselt, sonrasınd da işlemcini yükseltirsin

anakart ve ram yükseltmek hiç bir etkisi olmayacak bundan emin ol, bence ekran kartını sat üzerine paranı koy ekran kartını yükselt, sonrasınd da işlemcini yükseltirsin
hocam 4 slot anakart alırsam ram 4x8 32gb ram 3200mhz olacak ve ryzen 5 5500 işlemci alacağım şuan ki anakartım hangi ekran kartını destekler bilmiyorum ve psu da arızalı onu da değiştirecem çok bi masraf yapmak istemiyorum ekran kartını sabit tutup diğer donanımları yükseltmeyi hedefliyorum, i3 10105f kullanıyorum hali hazırda ve anakartım 2933mhz ram destekliyor lol oynarken yan ekrandan bir şey açınca 80-100 fps arası alıyorum. mesela anakart pcie 4.0 bile desteklemiyor rtx kart taksam bile tam performans alamayacağım max 2000 serisi takabilirim.

işlemci ve ekran kartı asıl olay ama 5500 de çok iyi kalmıyor şuan piyasaları bilmiyorum amd geçecekseniz bile en azından 5600 almaya çalışın ram'in genel sistem kullanımı dışında öyle mükemmel bir farkı olmuyor 1050ti 5500 den 5600x 3060ti geçmiş biriyim anakartınız değişecekse bile 5600 almaya çalışın bence. Sadece lol oynuyorsanız ekran kartı idare edebilir ramlar gerçekten uyguna geliyorsa alın ama dediğim gibi öyle muazzam bir fark yaratmaz ram daha sonra da elinizde kalan bütçeye göre ekran kartını ilana koyup satılınca yükseltebilirsiniz. genel performans için ekran kartı değişimi daha iyi olur ama yanlış bilmiyorsam lol de işlemci odaklı bir oyun ben lol oynamıyorum o yüzden bir şey diyemem. valorant için konuşursam 5500 den 5600x e geçinde 100 fps üstü bir artış yaşamıştım farka kesinlikle değer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,524
Üyeler
187,694
Son üye
Berat06_
Geri