Ram uyumluluğu teknik bilgi

EmirGnss

80+
Reaksiyon skoru
26
Merhabalar.
Dostlar, RAM’leri yükseltmeyi düşünüyorum. Yükseltirken yanlış almamak adına nelere dikkat etmek gerekiyor? Anlayan, bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Merhabalar.
Dostlar, RAM’leri yükseltmeyi düşünüyorum. Yükseltirken yanlış almamak adına nelere dikkat etmek gerekiyor? Anlayan, bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
Yanı ayni Marka ve aynı modeli bulmak, etiket değerlerinde aynı rakamları görmek gerek. Gerek gecikme gerekse voltaj değerleri aynı olmalı.
Raminizin ikizini bulacaksınız.

Farklı set alırsanız eskisini satın. Çift sayı ram alın. Yükseltme için 32gb idealdir.

Ana kart destek sayfasından almak istediğiniz RAM'in satın alma sayfasındaki kodunu aratarak test edilip edilmediğine bakabilirsiniz.

Yanı ayni Marka ve aynı modeli bulmak, etiket değerlerinde aynı rakamları görmek gerek. Gerek gecikme gerekse voltaj değerleri aynı olmalı.
Raminizin ikizini bulacaksınız.

Farklı set alırsanız eskisini satın. Çift sayı ram alın. Yükseltme için 32gb idealdir.
Belirli bir kapasiteye kadar çıkıyormuş. O kapasite değil de en azından biraz daha yükseltmek istiyorum. Kapasiteyi nasıl öğrenebiliriz? Mesele ora.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ana kart destek sayfasından almak istediğiniz RAM'in satın alma sayfasındaki kodunu aratarak test edilip edilmediğine bakabilirsiniz.
Hocam, öncelikle teşekkür ederim ama o siteyi nasıl kullanıyorsun?

Belirli bir kapasiteye kadar çıkıyormuş. O kapasite değil de en azından biraz daha yükseltmek istiyorum. Kapasiteyi nasıl öğrenebiliriz? Mesele ora.

anakartı max kaç gb ram desteklediğini soruyorsunuz sanırım, anakartın sitesinde yazar ya da modelini söylerseniz biz bakarız.

Fotolarda var, satın alma sayfalarındaki kodu bellek arama kısmından aratacaksınız. 256 GB RAM destekliyor kartınız.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    83 KB · Hit: 19
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    137.3 KB · Hit: 15
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    102.1 KB · Hit: 18

Hocam standart kullanıcı ve online oyun oynayan birine 16gb ram yeterli.
Biraz daha zorlu oyun oynarsanız 32gb ram kullanmanız gerekir.
İçerik üretiyorsaniz, video edit vs uğraşıyorsanız, aranızda 64gb veya sırasıyla 96 gb ve 128gb ram e ihtiyaç duyan da olacaktır.

Siz 16gb ram kullananlardan/ihtiyaç duyanlardan olması olasılığı yüksek biri olarak, en fazla kullanacağınız ram de 32gb gibi görünüyor. Aksi halde donanım konusunda zaten daha fazla bilginiz doğal olarak olurdu.

Hocam standart kullanıcı ve onine oyun oynayan birine 16gb ram yeterli.
İçerik üretiviyseniz, video edit vs uğraşıyorsanız, 64gb veya sırasıyla 96 gb ve 128gb ram e ihtiyaç duyan da olacaktır.

Siz 16gb kullananlardan olması olasılığı yüksek, en fazla kullanacağınız ram de 32gb gibi görünüyor. Aksi halde donanım konusunda zaten daha fazla bilginiz doğal olarak olurdu.
“Kanka, övmüş müsün, gömmüş müsün belli değil; bir de alttan alttan laf sokuyorsun ya.”

Hoam soruya göre cevap yazıyoruz. Soruda istenen konuya değiniyoruz. Anlaşılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hatamız varsa affola neticede biz de insanız. :)

“Kanka, övmüş müsün, gömmüş müsün belli değil; bir de alttan alttan laf sokuyorsun ya.”
Hocam standart kullanıcı ve online oyun oynayan birine 16gb ram yeterli.
İçerik üretiyorsaniz, video edit vs uğraşıyorsanız, aranızda 64gb veya sırasıyla 96 gb ve 128gb ram e ihtiyaç duyan da olacaktır.

Siz 16gb ram kullananlardan/ihtiyaç duyanlardan olması olasılığı yüksek biri olarak, en fazla kullanacağınız ram de 32gb gibi görünüyor. Aksi halde donanım konusunda zaten daha fazla bilginiz doğal olarak olurdu.
EmirGnss yazmış:

Son düzenleme:
“Agam, insan olmandan şüphe ettim açıkçası. Manitan’dan mı fırça yedin, evde annenden mi bir şey oldu da burada bize içerleniyorsun? Soruyu düzgün sormuşum; anlaşılmasını istiyoruz demişsin. ‘Bilgisizlik’ diyorsun, yok öyle böyle… Burası soru sorma ve bilgilenme yeri; başka nerede soracağım? Laf sokmak istiyorsan, içerlediğin manitana veya evdekilere yapabilirsin.”

Hoam soruya göre cevap yazıyoruz. Soruda istenen konuya değiniyoruz. Anlaşılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hatamız varsa affola neticede biz de insanız. :)

EmirGnss yazmış:

Farklı bir kanka sohbeti yapmaya gelmedim.
Kankam yok burada, yaş olarak da uzağız.
İyi geceler.

Geri