Lenovo LOQ soğutma performansı ile rakip tanımaz halde.

Reaksiyon skoru
273
Lenovo LOQ, Silent Hill 2’yi maksimum grafikte çalıştırırken soğutma performansıyla yine bir mühendislik harikasını ortaya koyuyor. Adamlar yapmış, fazla söze gerek yok.

Ryzen 7 7435HS
Rtx 4070 115w
32 GB DDR5 ram
1 TB Micros SSD
1 TB Samsung 990 Pro SSD

Ekran Görüntüsü (83).webp

Ekran Görüntüsü (82).webp
Ekran Görüntüsü (84).webp

Totalde 100W civarı çekiyorsun hocam sıcaklık değerlerinde şaşırılacak bir şey yok.

Çekilen wattlara göre aslında olması gereken sıcaklık değerleri bunlar, bende asus laptopumda aynı şekilde 30 watt sınır koyduğum zaman aynı sıcaklık değerlerinde geziyorum ve aşırı fan sesi çıkarmıyor aynı zamanda fpste düşmüyor laptop üreticileri bunun için resmi yazılım sağlaması lazım 100 wattlık işlemciye sahip laptoplar 100 derecede çalışmamalı

bende onu yazıcaktım çekilen wattlara baktım baya düşük değil mi
LOQ serisinde 4070 115W limitli diye biliyorum. Çok düşük güç çekmiş 4070 için 70W düşük bir değer. Konu sahibi sanırım performans modunda yapmamış testi. Benim 4070 cyberpunkta ortalama 110W larda 75 derece civarı çalışıyor frekansını da 2550Mhz civarında sabitliyor.

LOQ serisinde 4070 115W limitli diye biliyorum. Çok düşük güç çekmiş 4070 için 70W düşük bir değer. Konu sahibi sanırım performans modunda yapmamış testi. Benim 4070 cyberpunkta ortalama 110W larda 75 derece civarı çalışıyor frekansını da 2550Mhz civarında sabitliyor.
Dengeli mod da oynuyorum genel olarak laptop daha az ısınıyor ve fanlar da daha stabil çalışıyor performans moduna alınca ısı artışı ve fan sesi oluyor normal olarak. Kısacı dengeli mo da sistem kendi ihtiyacı kadar watt çekiyor bu şekilde.

Isı konusunda Asus ve HP'lerin önünde.

Dengeli mod da oynuyorum genel olarak laptop daha az ısınıyor ve fanlar da daha stabil çalışıyor performans moduna alınca ısı artışı ve fan sesi oluyor normal olarak. Kısacı dengeli mo da sistem kendi ihtiyacı kadar watt çekiyor bu şekilde.

Asus var asus var hocam dediğin çok mantıksız.Hem o kadar da abartılacak bir şey göremiyorum.

Yüksek performans moduna alıp ve fan kipini Performans Kipi olarak ayarlayıp tekrar bir test yapın.
Güç adaptörünüz yeteri kadar güç sağlayamıyorsan işlemci hızını kısmak ve gücün GPU'ya aktarılmasını sağlaman için dengeli veya güç tasarrufu modunda denenebilir. Ama adaptör yüksek performans ayarında yeteri kadar güç sağlayabiliyorsa yüksek performans modunda test edin.

uzun zamandır bu kadar inanarak saçmalayan birini görmemiştim.
maalesef ağlaman sonucu değiştirmeyecek dostum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yüksek performans moduna alıp ve fan kipini Performans Kipi olarak ayarlayıp tekrar bir test yapın.
Güç adaptörünüz yeteri kadar güç sağlayamıyorsan işlemci hızını kısmak ve gücün GPU'ya aktarılmasını sağlaman için dengeli veya güç tasarrufu modunda denenebilir. Ama adaptör yüksek performans ayarında yeteri kadar güç sağlayabiliyorsa yüksek performans modunda test edin.
115w kadar görüyor ve 70 75 derece ısı civarında dolaşıyor ama fan seside yüksek oluyor performans ise çok belirgin değişiklik olmuyor bu da gereksiz laptopu yormak olmaz mı.

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s

115w kadar görüyor ve 70 75 derece ısı civarında dolaşıyor ama fan seside yüksek oluyor performans ise çok belirgin değişiklik olmuyor bu da gereksiz laptopu yormak olmaz mı.
Cihazın 100 W güç çekerken bu sıcaklıklarda çalışması, soğutmanın başarılı olduğu anlamına gelmez; anlatmaya çalıştığımız da bu.

Hem performans hem de dengeli modda 3d mark timespy testi yapın ne kadar performans kaybettiğinizi görürsünüz.

Eğer mevcut ayarların seni memnun ediyorsa tabi ki fazlasına gerek yok. Performans modunun olayı o zaten. Fan devrini yüksek tutup ısınmayı daha başlamadan azaltmak. O yüzden ses çok olacaktır sürekli. Ben de LOQ kullanıyorum memnunun ısınma yok fazla.
Performans modundaki fan sesini duymamak için kulaklık takılabilir.

Geri