Çözüldü✓ RTX 5080 düşük GPU kullanımı ve düşük FPS sorunu

hocam pcie 4.0 ile 5.0 arasında benim bildiğim uçurum bir fark yokki evet fark var ama uçurum bi fark yok siz emin misiniz arkadaş boşu boşuna masraf yapmasın belki yazılımsal bir sorun olabilir başka oyunlar da da deneseydi bence
yav niye herkes sadece pcie slotuna göre aldırdım sanıyor :D vrmi kötüydü sistem parçaları her şey high end iken anakart mid kaldığı için değişti 6 vrmden 8e geçti güç yönetimi daha iyi olacak elindek ramler zaten piyasanın üst seviye ramleri ekran kartı 5080 sorun pcie değil anakart komple yenilenecekti yenilendi

yav niye herkes sadece pcie slotuna göre aldırdım sanıyor :D vrmi kötüydü sistem parçaları her şey high end iken anakart mid kaldığı için değişti 6 vrmden 8e geçti güç yönetimi daha iyi olacak elindek ramler zaten piyasanın üst seviye ramleri ekran kartı 5080 sorun pcie değil anakart komple yenilenecekti yenilendi
Geç kalınmış bir anakart yenilenmesini aradan çıkarttık ne güzel :)

Geç kalınmış bir anakart yenilenmesini aradan çıkarttık ne güzel :)
8 değil 10 vrm anakart önersem hocam pcieden olduğuna emin misiniz diye yine mesaj gelecek gibi :D

8 değil 10 vrm anakart önersem hocam pcieden olduğuna emin misiniz diye yine mesaj gelecek gibi :D
Sorun çözüldü :) Anakartı değiştirdim, Bus interface 5.0 uyumlu hale geldi. Ve oyunlarda artık %97 %98 GPU kullanıyor. Sorun PCle 4.0 olduğundanmış ♥ Teşekkür ederim desteğin için :)

Ekler

• IMG_2812.webp
    IMG_2812.webp
    338.3 KB · Hit: 58
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    59.3 KB · Hit: 53
  • Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    59.9 KB · Hit: 53
  • Beğen
Reaksiyonlar: GUSE
Sorun çözüldü :) Anakartı değiştirdim, Bus interface 5.0 uyumlu hale geldi. Ve oyunlarda artık %97 %98 GPU kullanıyor. Sorun PCle 4.0 olduğundanmış ♥ Teşekkür ederim desteğin için :)
Rica ederim. Hayırlı olsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bellek 18 GB kullanılıyor sadece oyunda mı öyle oranın bi ssini atar mısın

Son düzenleme:
Rica ederim. Hayırlı olsun.

Bellek 18 GB kullanılıyor sadece oyunda mı öyle oranın bi ssini atar mısın
Sistem boştayken %8 - %10 kullanıyor. Oyun açınca %15-%20 arası. Çizim programı açınca %40-%50 arası çıkıyor. Render alırken değişiyor sürekli. Oyundayken %20 geçmiyor ama. Oyundayken CPU - %1 %2 civarı geziyor GPU %100

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    47.2 KB · Hit: 27
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    105 KB · Hit: 27
Sistem boştayken %8 - %10 kullanıyor. Oyun açınca %15-%20 arası. Çizim programı açınca %40-%50 arası çıkıyor. Render alırken değişiyor sürekli. Oyundayken %20 geçmiyor ama. Oyundayken CPU - %1 %2 civarı geziyor GPU %100
Sorun kullanım değil önbelleğin şişiyor
1765921777847.webp

Ekler

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    95.3 KB · Hit: 28
Ayarları yaptık start verip yeniden başlattım, okey midir ayarlar. D ye attım silinmeyecek bir yere
Aynen okey ramin 56 gb altına düştüğünde eğer önbellek 1 gbdan büyükse önbelleği boşaltacak rami artıracak eğer bu iki aralıktakinden birisi karşılanmıyorsa rame dokunmayacak bir şeyler yaparken az biraz kasma hissedersen ram boşaldı diyedir değerleri kendinde artırabilirsin
1024 yazılı yer önbelleğin son sınırı
56320 yazılı yerde ramin düşeceği son sınırı
1024le çarpıp yazarsın
56 * 1024 = 56320

# of times kısmında rami kaç kere boşalttığını görebilirsin eğer hoşlanmazsan direkt stoplayıp silebilirsin kurulumu yok

Aynen okey ramin 56 gb altına düştüğünde eğer önbellek 1 gbdan büyükse önbelleği boşaltacak rami artıracak eğer bu iki aralıktakinden birisi karşılanmıyorsa rame dokunmayacak bir şeyler yaparken az biraz kasma hissedersen ram boşaldı diyedir değerleri kendinde artırabilirsin
1024le çarpıp yazarsın
56 * 1024 = 56320

# of times kısmında rami kaç kere boşalttığını görebilirsin eğer hoşlanmazsan direkt stoplayıp silebilirsin kurulumu yok
Render alırken falan kapatman daha iyi olacaktır bu daha çok genel kullanımda işe yarıyor

1024le çarpıp yazarsın
56 * 1024 = 56320

Render alırken falan kapatman daha iyi olacaktır bu daha çok genel kullanımda işe yarıyor
Tamamdır deneme yanılma yaparım. Şuan render alıyorum ama programı patlatıyor render duruyor kapatıyor render programını. Render alırken ayarların biraz daha farklı olması lazım ben onu bi kaç denemeyle çözerim. Çok çok teşekkürler :)

Tamamdır deneme yanılma yaparım. Şuan render alıyorum ama programı patlatıyor render duruyor kapatıyor render programını. Render alırken ayarların biraz daha farklı olması lazım ben onu bi kaç denemeyle çözerim. Çok çok teşekkürler :)
Render alırken önbelleği kullandığı için stoplaman daha yararına olacaktır.

Geri