belfort 394
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
İstedikleri kadar alsınlar, benim ramim bana yeter.
Reis bu iş epeyce uzun sürecek gibi. Bence daha geç değil gibi. Her geçen gün yeni yapay zeka firmaları ya da yeni versiyonları çıkıyor.hocam çok geç kalındı ona. Öyle kolay olsa tayvan, çip üretiminde 1. olmazdı. Çin bile yetişemedi TSMC'ye.![]()
Yapay zekanin bir balon olduğu artık bence belli, teknolojinin kendisi balon değil finansal anlamda balon. Yapay zekanın zaten teknoloji anlamında balon olduğunu savunmak bence sanayi devriminin gerçekleşmediğini savunmak gibi bir şey olurdu. Fakat finansal ortam bu durumun bence finansal bir balon olabilecegini söylüyor.OpenAI, 2029 yılına kadar dünya genelindeki ham DRAM plaka üretiminin yaklaşık %40'ını satın almak üzere devasa anlaşmalar yaptı.
AI'ya balon diyenlerin gözü yaşlı. KAYNAK
- 900.000 Wafer: OpenAI; Samsung ve SK Hynix ile yaptığı anlaşmayla, aylık 900.000 DRAM plakası (wafer) üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Şu anki verilere göre, aylık 900.000 wafer üretimi dünya genelindeki toplam DRAM kapasitesinin yaklaşık %40'ına denk geliyor.
pcyi satmaktan vazmı geçsemOpenAI, 2029 yılına kadar dünya genelindeki ham DRAM plaka üretiminin yaklaşık %40'ını satın almak üzere devasa anlaşmalar yaptı.
AI'ya balon diyenlerin gözü yaşlı. KAYNAK
- 900.000 Wafer: OpenAI; Samsung ve SK Hynix ile yaptığı anlaşmayla, aylık 900.000 DRAM plakası (wafer) üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Şu anki verilere göre, aylık 900.000 wafer üretimi dünya genelindeki toplam DRAM kapasitesinin yaklaşık %40'ına denk geliyor.